Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Op zoek naar zon - De beste stranden van Toscane

De Italiaanse organisatie FEE (Foundation for Environmental Education) deelt ieder jaar de zogeheten Bandiere Blu (blauwe vlaggen) uit aan de beste, schoonste en veiligste stranden van Italië. Ook in 2015 kregen 18 Toscaanse stranden een blauwe vlag toegekend.

Op zoek naar zon - De beste stranden van Toscane

Verspreid over Massa-Carrara, Lucca, Pisa, Livorno en Grosseto zijn er aardig wat stranden te vinden die aan de eisen van de Bandiere Blu voldoen. Hier vind je momenteel de schoonste stranden van Toscane:

 

Massa-Carrara

Het strand van Marina di Carrara is een van de Italiaanse stranden met een blauwe vlag. Het plaatsje ligt in de gemeente Carrara, die naast het strand ook bekend staat om zijn marmergroeves. Hier treed je letterlijk in de voetsporen van Michelangelo.

 

Lucca

Het schilderachtige stadje Lucca trekt jaarlijks vele cultuurliefhebbers. Maar niet ver van de stad zijn er diverse stranden te vinden waar het erg goed toeven is. De stranden van Forte dei Marmi, Pietrasanta, Camaiore en Viareggio zijn dan ook stuk voor stuk bekroond met een blauwe vlag.

 

Pisa

Niet alleen de scheve toren is een reden om naar Pisa te gaan. Het strand van Marina di Pisa, dat op een steenworp afstand ligt, is net zo goed een bezoekje waard.

 

Livorno

De provincie Livorno is wat bekroonde stranden in Toscane betreft het best bedeeld. Maar liefst acht stranden ontvingen hier een blauwe vlag. Nieuwkomer is Marciana Marina op het eiland Elba. Zou Napoleon dit geheim ook gekend hebben?

 

Grosseto

Ook in het uiterste Zuiden van Toscane zijn vele mooie stranden te vinden, waarvan er maar liefst vier een blauwe vlag kregen. De stranden van Follonica, Castiglione della Pescaia, Marina di Grosseto en Monte Argentario wisten deze in de wacht te slepen. Niet verwonderlijk voor deze zeer groene provincie.

 

Bezoek Toscane

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor een strandvakantie. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044