Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Outlet shopping in Toscane

De liefhebbers van shopping hebben het vast al in de agenda staan, Black Friday 23 november 2018! Het is een typisch Amerikaans festijn maar sinds enkele jaren wordt ook in Italië en in Nederland Black Friday 'gevierd' door steeds meer fans. Maar ook buiten deze ’zwarte vrijdag’ om, kun je scherp geprijsde deals vinden van bekende designer fashion merken in de outlet villages in Toscane.

Outlet shopping in Toscane

Over Black Friday

Op Black Friday, traditiegetrouw de eerste vrijdag na Thanksgiving, kun je allerlei producten shoppen, online en in de winkels met kortingen die kunnen oplopen tot wel 70%, een mooie gelegenheid om kerstcadeaus te scoren. Black Friday is echter niet beperkt tot alleen vrijdag maar duurt vaak de hele week. De beste Black Friday deals zijn te vinden voor huishoudelijke apparaten, electronica en games. Maar ook op het gebied van beauty, fashion en reizen kan met extra korting worden geshopt. Check bijvoorbeeld de sites van vliegmaatschappijen (Ryanair heeft Black Friday deals) en wie weet vind je een aantrekkelijk ticket naar Toscane! 
Op de hoogte blijven van Black Friday deals in Nederland, check dan deze website, Black Friday website

Ook zonder Black Friday kun je in Toscane echter prima shoppen. Natuurlijk ga je naar Toscane vanwege de schitterende steden en dorpen, met vele kunstwerken èn prachtige natuur, die de mens door de eeuwen heen vorm heeft gegeven. Daarnaast is er volop heerlijk eten, goede wijn en tegenwoordig ook speciaal bier van kleine bierbrouwerijen. Maar ben je stiekem ook dol op shoppen en hou je de beroemde Italiaanse merken constant in het oog …..dan zijn er meerdere plekken waar je in Toscane je hart op kunt halen in winkels èn outlet villages. 

The Mall Florence

Misschien wel de bekendste outlet village in Toscane, op ca. 30 minuten ten zuiden van Florence, geopend van maandag tot zondag van 09.00 tot 19.00 uur. Praktische alle bekende designers zijn hier te vinden, zoals Roberto Cavalli, Armani, Dolce & Gabbana, Valentino, Ermenegildo Zegna en natuurlijk Gucci, in 1921 opgericht in Florence. Vanaf het terras van het Gucci Cafè restaurant heb je een prachtig uitzicht over het Toscaanse heuvellandschap. De mall is gemakkelijk te bereiken met een rechtstreekse busdienst vanuit het centrum van Florence.

Overigens is het ook hier  “Black Friday” van 17 tot 25 november! De kans om je favoriete bekende merken met interessante extra kortingen te shoppen.

Designer Outlet di Barberino

Er zijn twee Barberino’s in Toscane, eentje is Barberino Val d’Elsa en de andere is Barberino del Mugello en in deze laatste bevindt zich de shopping outlet. Het is een groot complex direct bij de afrit van de A1 net ten noorden van Florence, de afrit heet uiteraard ‘Barberino’.

Er zijn meer dan 100 outlet winkels van de beroemde merken, niet alleen Italiaanse, maar ook andere buitenlandse merken. De topmerken uit Italië die een outlet store in Barberino hebben zijn onder andere: Prada, D&G en Furla, maar is er nog veel meer.

Je kunt hier heel makkelijk met de auto komen en eenmaal de afrit Barberino gekozen zie je het grote shopping centrum direct liggen. Je kunt ook met een speciale bus ‘navetta’ genaamd komen, die vertrekt vanaf het centraal station van Florence. Een ticket kost Euro 15, de bus vertrekt twee keer per dag. Ook de normale SITA bussen gaan naar Barberino en deze vertrekken vanaf het centrale busstation van Florence.

De openingstijden van Barberino Outlet zijn van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 20.00u en in de zomermaanden ook op maandag van 14.00 - 20.00u. Op sommige feestdagen is het complex dicht.

Tegenover de outlet is een goed restaurant genaamd Da Marisa (bij Marisa). Ze hebben veel specialiteiten uit de Mugello (de regio waar deze outlet ligt) en zijn snel en efficiënt.

Valdichiana Outlet Village

De Val di Chiana is een vallei boven het Trasimeense meer en is een bezoek zeker waard, maar heeft nu sinds jaren ook een hele grote outlet waar hoge kortingen op veel merken worden gegeven. Er zijn ruim 140 winkels gebouwd in de vorm van een oud ommuurd dorp, met pleintjes, steegjes en overdekte winkelstraten. Er is voor iedereen wel iets, zoals een speelplek voor kleine kinderen en veel bars en restaurants met lokale lekkernijen.

Ook deze outlet shopping spot is gemakkelijk te bereiken met de auto. Neem de afslag ‘Valdichiana’ van de A1 en volg de borden naar de outlet shopping mall. Het staat echt goed aangegeven (hetgeen niet altijd het geval is in Italië). Er is ook een bus vanaf Arezzo die voor een van de ingangen stopt en vanaf Florence zijn er veel treinen naar Arezzo, dus met een overstap kom je vrij makkelijk in deze outlet.

Valdichiana Outlet is elke dag open van 10.00 tot 20.00u, in de zomermaanden in het weekend tot 21.00u.

Spaccio Aziendale outlet

Uiteraard zijn er in het centrum van Florence vele schitterende winkels, maar normaal gesproken gelden hier andere prijzen dan in de outlets hierboven. Veel beroemde merken hebben ook een ‘spaccio aziendale’ (een eigen outlet), zoals D&G in Incisa Val d’Arno, Fendi in Reggello (naast The Mall), Max Mara (de outlet heet Diffusione Tessile in Barberino di Mugello en Prada in Montevarchi.

Bij deze laatste zijn niet alleen de collecties van Prada te vinden maar ook die van Miu Miu, Helmut Lang, Church and Jill Sander, labels die ook tot de groep behoren. Het is een grote outlet genaamd Space, let goed op als je ernaar toe rijdt er staat geen Prada op de borden maar alleen Space Outlet. Je vindt de fabrieksloods ‘Lo Spaccio Space’, aan de Via Levanella Becorpi, Località Levanella, Montevarchi. Montevarchi ligt tussen Florence en Arezzo, neem de exit Valdarno en volg richting Montevarchi Centro. De outlet is enigszins lastig te vinden, maar stop gerust en vraag aanwijzingen aan inwoners. Hou er rekening mee dat er vaak een gelimiteerd aantal bezoekers naar binnen kan, dus je kunt het beste vroeg hier naartoe.

Tenslotte Roberto Cavalli, als echte Toscaan en Florentijn kunnen we hem niet overslaan. De outletstore van Roberto Cavalli is te vinden net buiten Florence vlakbij de Ikea vestiging in Osmannoro / Sesto Fiorentino. De outlet is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00 u. Hou je van de stijl van Cavalli, breng dan zeker een bezoekje. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044