Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Pisa blijft onverminderd populair

Alhoewel in grootte overschaduwd door Florence, Siena en Lucca doet 'kleiner broertje' Pisa het erg goed onder toeristen. Zowel de stad als de gelijknamige provincie trekken een steeds groter aantal toeristen en niet alleen vanwege de beroemde toren.

Pisa blijft onverminderd populair

Kozen in 2009 nog ruim 900.000 toeristen voor deze provincie, inmiddels is dat opgelopen tot ruim 3 miljoen in 2018. Uiteraard gaan die niet naar huis zonder een foto met de scheve toren. Wil je pisa vanuit de lucht bekijken, zonder daarvoor in de rij te staan, boek dan een ticket met gereserveerde toegang om de toren te beklimmen, het zijn slechts 300 treden.....

 

Pisa vanaf de scheve toren 
 

Trekpleisters in en rond Pisa

Wie Pisa stad en de provincie wil bezoeken kan het beste een accommodatie zoeken in een van de dorpen rondom de stad. De afstanden daartussen zijn relatief klein, zo ondervond ook een van onze klanten: “Voor wie rust wil en toch grotere steden wil bezoeken een prima plek.” Naast Pisa en omliggende dorpen zijn ook San Giuliano Terme en Volterra echte trekpleisters. Door zijn thermale baden en overweldigende natuur weet de eerste bestemming vooral liefhebbers van wellness en actieve vakanties aan zich te binden. De erfenis van de familie De Medici maakt van Volterra een echt cultureel Toscaans hoogtepunt. 

 

Volterra 
 

Agriresidence in Pisa 

Ook bij Tritt is de regio Pisa populair. In ons programma hebben we enkele zogeheten agri residences gelegen in kleine plaatsen als RiparbellaPomaia en Santa Luce. Kleinschalige vakantieparken, ruim opgezet en omringd door heuvels en bossen, heerlijk rustig. De drukte van Pisa kun je gemakkelijk opzoeken hiervandaan. 

Voorjaarsvakantie en Nazomeren in Pisa 

Voor wie niet van hitte houdt is Pisa ook in het voorjaar en najaar een prima vakantiebestemming. In het voorjaar is het gemiddeld 20 graden, prima voor een stadswandeling. In mei vindt in Lari het jaarlijks kersenfestival plaats, het Sagra delle ciliegie. De winters zijn er relatief zacht, waardoor het uitstekend weer is om te fietsen of te wandelen. Ook dan zijn er diverse festivals die in het teken staan van de nieuwe oogst olijven (olijfolie) en druiven (wijn), o.a. in Lari, San Miniato en Pomarance. Daarnaast zijn er diverse evenementen in de regio Pisa die geheel in het teken staan van de truffel. Zo is er een Sagra del Tartufo in Corazzano en in San Miniato. Bij beide evenementen kun je streekproducten met truffel proeven en uiteraard kun je het zwarte goud ook kopen. 

Fietsen in Pisa 

Fietsliefhebbers kunnen heel eenvoudig een fiets huren via de bike sharing service Ciclopi van de stad Pisa. Verspreid over de hele stad staan de rood-witte fietsen klaar om mee op pad te gaan. Na gebruik lever je ze net zo eenvoudig weer in bij een van de stallingen. Enige voorwaarde is dat jevan tevoren een account aanmaakt, die je koppelt aan een creditcard. 

 
Tritt biedt een breed scala aan vakantiewoningen aan in de provincie Pisa. 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044