Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Pistoia, dé plek to be voor 2017

Het Toscaanse Pistoia is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Italië voor 2017 én staat in de top 10 van te bezoeken plekken voor 2017 van Lonely Planet. Reden genoeg dus om een bezoek te brengen aan dit ’kleine Florence’. Maar wat is er allemaal te zien en te doen? Hier alvast een kleine selectie.

Pistoia, dé plek to be voor 2017

Pistoia

Het Toscaanse Pistoia is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Italië voor 2017 én staat in de top 10 van te bezoeken plekken voor 2017 van Lonely Planet. Reden genoeg dus om een bezoek te brengen aan dit ‘kleine Florence’. Wij geven alvast een klein overzicht van wat er allemaal te zien en te doen is. 

Piazza del Duomo

Rondom dit centrale plein vind je talloze bezienswaardigheden, zoals het oude gemeentehuis en een middeleeuwse klokkentoren. Vanuit die toren heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Op het plein zelf kun je in een van vele vinoteche of birrerie genieten van een glas wijn of bier, of een smakelijk aperitivo.


 

Ospedale del Ceppo

Het is mogelijk om een ondergrondse tour te boeken, waarbij je door gangen loopt waar ooit pestpatiënten werden verzorgd. Een erg interessante plek, omdat je hier de geschiedenis van de stad kunt zien in de diverse ondergrondse lagen.

Pistoia Blues

Iedere zomer staat Pistoia een paar dagen in het teken van blues, tijdens Pistoia Blues. De pleinen van de stad worden op die dagen gevuld door duizenden muziekliefhebbers uit zowel binnen- als buitenland, die luisteren naar optredens van een zeer uiteenlopende reeks artiesten.

Bruno Corsini

De inwoners van Pistoia zijn trots op hun eigen chocolade, geproduceerd door Bruno Corsini . Zijn winkel aan het Piazza di San Francesco bestaat sinds 1918 en je vindt hier zowel bijzondere bruidssuikers als ook de heerlijkste bonbons en chocoladerepen. Willy Wonka is er niets bij.

Kunst, kunst en nog eens kunst

Pistoia heeft maar liefst 29 musea, die komend jaar allemaal bijzondere activiteiten organiseren vanwege de verkiezing tot Culturele Hoofdstad. Zo is er in het Palazzo Fabroni van 5 februari tot en met 2 april een expositie met werk van kunstenaar Giovanni Frangi, in het najaar gevolgd door een tentoonstelling rond beeldhouwer Marino Marini.

Montagna pistoiese

Net buiten de stad vind je dit prachtige, bergachtige gebied, dat meer dan de helft van de provincie Pistoia beslaat. Een fijne plek om te wandelen en te genieten van de bijzondere diersoorten die hier te vinden zijn. Ook de ervaren fietser kan zich hier uitleven: door de hoogteverschillen kunnen de klimmetjes best pittig zijn. Maar ook in de winter is dit gebied uitstekend geschikt voor een actieve en ontspannen vakantie. Abetone is een van de belangrijkste skigebieden van de Apennijnen, met ruim 54 km aan skipistes, 22 liften zowel voor de beginner als voor de meer gevorderde skiër. 

 
Interesse in een bezoek aan Pistoia, eventueel in combinatie met andere Toscaanse steden? Wij adviseren u graag bij de keuze van uw vakantieverblijf. Neem vrijblijvend contact met ons op (toscane@tritt.nl). Nog wat meer lezen over de stad en de omgeving? Hier vindt u alles wat u weten moet.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044