Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Poggio Montespertoli; een kijkje achter de schermen

Vandaag geven we je een kijkje achter de schermen bij een wijnboerderij en nemen je mee naar de Familie Panconesi, eigenaar van Poggio Montespertoli.

Poggio Montespertoli; een kijkje achter de schermen

In het hart van de Chianti streek, aan het einde van een laan met cipressen, vind je Poggio Montespertoli. Mooie, goed onderhouden vakantiewoningen omgeven door heuvels, graanvelden, wijngaarden, olijfbomen, bossen en meertjes. Typisch Toscane! Vandaag geven we je een kijkje achter de schermen van een echte Toscaanse wijnboerderij en nemen we je mee naar de Familie Panconesi, eigenaar van Poggio Montespertoli.

Geschiedenis

In de jaren 80 van de vorige eeuw kocht de familie Panconesi het landgoed met daarop Poggio Montespertoli over van de familie Baroni Sonnino. Het landhuis werd in authentieke stijl gerestaureerd zodat de oorspronkelijke structuur van het landhuis met de daarbij behorende pracht en praal behouden bleef. De bogen en de balken die de ruimtes van elkaar scheiden zijn nog steeds zichtbaar in de appartementen. De charme van de stenen constructie is bewaard gebleven dankzij het terugwinnen van enkele originele materialen, zoals de eiken balken en de terracotta vloeren. Ook werd gebruik gemaakt van ‘pietra serena’ (= lokale stenen) voor de trappen. Dit alles is tot stand gekomen door de passie van Angela Panconesi. Inmiddels heeft zij deze passie door gegeven aan de volgende generatie. De restauratie van het landhuis heeft ervoor gezorgd dat de familie Panconesi haar gasten op deze mooie plek kan verwelkomen en zo een ieder het authentieke Toscaanse landleven kan laten meebeleven.  

                            

Familie boven alles

Poggio Montespertoli is een écht familiebedrijf dat in de jaren '80 begon met Angelo Panconesi. Vandaag de dag is het de beurt aan Giovanni en zijn vrouw Chiara om de gastvrijheid van de familie Panconesi over te brengen op haar gasten. Op hun beurt zullen zij de traditie op termijn weer doorgeven aan hun kinderen Cosimo en Giulio. Beetje bij beetje hebben zij door de jaren heen het landgoed nieuw leven in geblazen. Giovanni en Chiara delen dit paradijs dan ook graag met degenen die van rust en ruimte houden. De glimlach en het stralende karakter van Chiara zullen je vanaf het eerste moment op je gemak stellen.

"We are a family above all else. We know how to make you feel at home."

Het team

Giovanni en zijn vrouw Chiara worden bijgestaan door twee gastvrouwen; Marialaura en Monica. Marialaura is gegarandeerd de perfecte persoon om jou een gevoel van ‘thuis’ te geven op dit landgoed. Marialaura heeft een Italiaanse vader en een Belgische moeder en spreekt 5 talen waaronder Nederlands.  Haar vastberadenheid helpt haar om in elke situatie rustig actie te ondernemen. Naast Marialaura is ook Monica de vaste gastvrouw bij Poggio Montespertoli en zul je ook haar zeker ontmoeten. Haar vrolijke karakter brengt je direct in contact met de Toscaanse mindset. Dankzij haar passie voor het ontdekken van de minder bekende plaatsen in de Chianti kan Monica je goed adviseren over de onontdekte pareltjes die je kan bezoeken tijdens je verblijf bij agriturismo Poggio Montespertoli.

 

De agriturismo

Poggio Montespertoli heeft 10 appartementen die allen voortkomen uit de voormalige werkplaatsen van het landgoed. De namen van de appartementen verwijzen nog naar de vroegere functie zoals de hooischuur (Fienile), de stal (Stalla), de duiventil (Colombaia) en de graanschuur (Granaio). Een groot gedeelte van het omringende land is gereserveerd voor wijngaarden waar D.O.C.G. wijnen en Chianti wijnen worden geproduceerd. Ook wordt er Grappa gemaakt en de 3000 olijfbomen op het landgoed leveren een eersteklas olijfolie op. Je kunt de producten uiteraard proeven en kopen om mee naar huis te nemen. In het hoogseizoen vindt op zaterdag geregeld een Toscaans welkomstdiner plaats tegen een schappelijke prijs (bij voldoende interesse). Verder beschikt de agriturismo over een panoramisch gelegen zwembad met kinderbad en een tennisbaan.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze fijne accommodatie? Bekijk dan snel Poggio Montespertoli voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid en boek ook een heerlijk verblijf hier. Veel klanten gingen je al voor!

        

"Ontzettend vriendelijke ontvangst, fijne mensen en een geweldige plek maakt dat wij Poggio Montespertoli zeker aanraden!" Fam. M., Overveen - Augustus 2019

 


 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044