Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Reis mee met Tritt door de heuvels achter de Toscaanse kust

We zijn onderweg door de heuvels op weg naar een nog vrij onontdekt gedeelte achter de Toscaanse kust: Val di Cecina. We bezoeken nieuwe vakantiewoningen om ons Toscaanse aanbod nog meer uit te breiden en we gaan op bezoek bij een kindvriendelijk vakantieparkje dat al jaren in onze top 5 staat.

Reis mee met Tritt door de heuvels achter de Toscaanse kust

Het magische kasteel

Een weg omzoomd door cipressen en pijnbomen leidt ons omhoog richting het Kasteel Ginori. Een kasteel op een magische plek waar de kinderen prinsen en prinsessen worden en de ouders markiezen, net als de familie Ginori. De borgo (klein gehucht) genaamd Querceto ademt een rustige, Toscaanse sfeer in dit vroege voorjaar. Het is een prachtige dag, we staan daarom eerst een tijd lang te genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de parkeerplaats in het dorpje.

Vervolgens komt Rita ons met een grote glimlach tegemoet op dit ietwat vroege tijdstip. Ze vertelt enthousiast hoe ze reeds 24 jaar met plezier voor de familie Ginori werkt. De familie is zojuist vertrokken, het kasteel is het 'vakantieoptrekje' waar ze graag komen om hun drukke leven even op pauze te zetten legt ze uit. Rita vertelt ons dat de borgo bewoond wordt door de gehele staf van de Markiezen van vroeger. De intussen gepensioneerde werknemers zijn echter nog vrij fit, want aan de steile straatjes en trapjes is hier geen ontkomen aan. In de borgo zijn 9 woningen ingericht als ruime, Toscaanse vakantieappartementen. We lopen langs de appartementen, de 'Taverna' (het restaurant) en wagen ons ook aan het ietwat steile bospaadje richting het zwembad. Gasten kunnen er ook voor kiezen de auto te pakken, maar het is een prachtig bosweggetje vanwaaraf bovendien het kasteel nog beter te bewonderen is.

Het zwembad gaat met Pasen open en is gelegen in een grote ruime tuin, geheel omheind. We mogen de appartementen aan de binnenkant bekijken, Ruime appartementen geheel in authentieke stijl en toch van alle gemakken voorzien. Enkele beschikken over een wasmachine en vaatwasser. Sommige appartementen hebben een terras direct voor de deur, andere hebben een plekje op de gezamenlijke patio. Rita vertelt ondertussen over de wijnproevrij op vrijdag in de Cantina waarbij heerlijke producten van de streek geserveerd worden. Over dit alles later meer, cooming soon op onze website. Als laatste mogen we het diepste geheim van de Markies zien: een oude kelder met originele waterput.. daarna moeten we echt gaan. Met Pasen en zeker ook in de meivakantie komen we terug om het restaurant uit te proberen en mooie foto's te maken van het zwembad.

 

 

 


Bijzonder en kindvriendelijk

We rijden door naar het plaatsje Pomarance waar we Simona en Monica ontmoeten. Twee zussen die sinds 1987 samen met de familie een agriturismo runnen. De agriturismo bestaat uit twee sfeervolle landhuizen met ieder een eigen zwembad, waarvan één zelfs verwarmd in het voor- en najaar! Wat een prachtige plek om in het voorjaar met de kids naartoe te gaan. We zijn blij met deze zonnige dag en maken veel foto's. Ook al wordt alles nog klaargemaakt voor het seizoen, de agriturismo ligt er al prachtig bij.

Simona en Monica vertellen ons over de gezellige avonden die ze beleven als zij gedurende het seizoen een aantal maal per week voor de gasten koken. Ook de moeder van de twee zussen is deze avonden van de partij en nog altijd kunnen ze veel van haar leren. Met z'n drieën maken ze er elke keer weer een feestje van. Het sfeervolle restaurantje wordt eigenlijk alleen gebruikt in het vroege voorjaar, hierna wordt het ontbijt en diner geserveerd in de buitenlucht, op het panoramisch gelegen terras! We krijgen vervolgens de sfeervolle appartementen te zien inclusief het charmante vrijstaande driekamerappartement.

 

Simona en Monica moeten nu echt de kinderen van school halen, dus we lopen terug naar de auto terwijl we nog wat zakelijke dingen bespreken. Onze magen beginnen te knorren, dit komt waarschijnlijk omdat we zijn uitgenodigd voor de lunch bij één van onze favoriete vakantieparkjes achter de Toscaans kust.


Toscaanse gastvrijheid bij Gioele

We rijden een stukje noordwaarts, naar de volgende vallei: Val d'Era. Een mooie route van ca. 30 minuten rijden. Gioele belt ons of we er al bijna zijn, dan zet hij het pastawater op... We geven gelijk toe dat we 'Italian style' aan de late kant zijn. Eenmaal gearriveerd in Capannoli vinden we Gioele in de keuken, inderdaad bezig met de pasta. Vervolgens begint het feestje voor onze smaakpapillen en proeven we een mix van antipasto di 'salumi', 'formaggi' en 'bruschetta con pomodori' en vervolgens de 'pasta al pomodoro'.

Hij vertelt tijdens het eten dat het kindermenu in het restaurant uitgebreid wordt dit jaar. En of we al wisten dat de residence ontworpen is door de broer van Andrea Bocelli? Jazeker, dan vertelt hij ons al jaren, maar dat is ook zeker een interessant feitje :-). Aangezien Bocelli een goede vriend van de familie is, hopen we hem toch nog een keer te spotten tijdens één van onze bezoeken aan deze locatie. Na het eten is een wandelingetje zeker welkom, al zitten we heerlijk in het zonnetje. We lopen langs de appartementen, waar enkele renovaties aan de gang zijn, zodat ook deze weer helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Gioele neemt ons vervolgens mee naar het pijnbomenbos, langs de vogelkooi, het speeltuintje en naar het visvijvertje. De vissen waren of nog in winterslaap of geschrokken, maar Gioele verzekerde ons dat ze er normaal gesproken echt zijn! ;-)

Meer over Capannoli Vakantiepark met in de maanden april t/m juni een gratis diner bij alle reserveringen vanaf nu!

.................................................................................................................................................................................

Dagelijkse aankomst!

We gaan op weg naar ons laatste bezoek, ook een familielocatie in Capannoli. We worden ontvangen door Silvia, sinds jaren werkneemster en vriendin van de familie Fiorenza. Signore Fiorenza is wielrenner en neemt zijn gasten graag mee op pad vertelt Silvia.We krijgen een kaartje mee met uitgestippelde fietsroutes. Een familielocatie met restaurant, groot zwembad, tennisbaan en ook nog eens een echte fietslocatie. Het klinkt heel goed en we willen dan ook graag alles zien. We lopen naar de receptie waar de gasten tijdens het seizoen ontvangen worden door Silvia en signora Fiorenze. Direct naast de receptie is het restaurant. Silvia vertelt dat zij en signora Fiorenza driemaal per week voor de gasten koken, met telkens een ander thema. Het restaurant binnen wordt eigenlijk weinig gebruikt, zodra het weer het toelaat wordt het diner in de tuin geserveerd. Boven het restaurant wonen de eigenaren, een fijn idee dat er altijd iemand in de buurt is voor onze gasten. Silvia loopt ons voor naar het andere landhuis waarin de appartementen liggen. Een groot oud landhuis van natuursteen, geheel gerenoveerd in 1996 en uiteraard wordt jaarlijks het nodige onderhoud gepleegd. Onderweg komen we langs de authentieke wijnkelder (de cantina), waar we niet naar binnen kunnen want de werklui zijn hier vandaag met het onderhoud bezig.

De appartementen hebben allemaal een eigen terras, dat is fijn, Ook die op de eerste verdieping hebben een plekje beneden. De appartementen zijn erg ruim en hebben allemaal een andere inrichting maar wel in Klassiek Toscaanse stijl. We zien appartementen met vaatwasser, wasmachine; duidelijk is ook aan het comfort van vandaag gedacht. Ook zien we twee appartementen met een groot privé terras en panoramisch uitzicht, perfect voor net even dat beetje meer privacy. 

 

We lopen de trap omhoog waar het zwembad en de tennisbaan gelegen zijn. Het zwembad is groot 25 x 12 meter en heeft een prachtig uitzicht over de val d'Era. Leuk zijn de waterpolo netten, dat is weer eens iets anders om te doen tijdens de vakantie! De tennisbaan is van ietwat verouderd beton. Prima om een balletje op te slaan, maar voor de fanatieke tennisser wellicht minder geschikt. Een groot bos met pijnbomen en olijfbomen biedt aan de kids voldoende ruimte om naar hartenlust kunnen spelen.

Silvia vertelt hoe de olijfoogst afgelopen jaar mislukt is door de slechte zomer. Te koud, te veel regen. De olijven waren te zacht en spatten uit elkaar als je ze wilde plukken. Tot overmaat van ramp heeft de olijfvlieg juist geprofiteerd van het slechte weer. Nog nooit zagen ze zo veel vliegjes rond de bomen. Het insect legt zijn eitjes in de olijven, waarna de larven de kostbare vruchtjes verder vernielen. 
De zon begint te zakken. We bespreken nog een aantal zaken samen met Silvia en de familie Fiorenza. Een interessant punt is de mogelijkheid van dagelijkse aankomst bij deze locatie. Aan de hand van de planning kan op elke dag van de week gearriveerd worden, ook in het hoogseizoen. Er geldt een minimum van 7 nachten en de reserveringen moeten op elkaar aansluiten, maar met 24 appartementen is altijd wel een gaatje te vinden. Dit is een perfecte locatie voor diegenen die met het vliegtuig reizen of de zaterdag drukte willen vermijden. Na een heerlijke espresso bedanken we Silvia en de familie Fiorenza om vervolgens met een voldaan gevoel op weg te gaan naar ons Toscaanse kantoor.


We staan te trappelen om onze collega's in Nederland te vertellen wat we vandaag gezien en beleefd hebben. Ook kunnen we niet wachten om deze nieuwe (kindvriendelijke) vakantiewoningen in Toscane te presenteren op onze website... Hou ons in de gaten!
 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044