Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Romantische nestjes voor een Toscaanse vakantie met je Valentijn

Als er één streek is waar je de liefde kunt vieren, is dat wel Toscane. Check onze tips voor een romantisch verblijf met jouw Valentijn.

Romantische nestjes voor een Toscaanse vakantie met je Valentijn

Als er één streek is waar je de liefde kunt vieren, is dat wel Toscane. Dromerige heuvelstadjes, kastelen, idyllisch landschap, uitgestrekte olijfgaarden, een smakelijke keuken en heerlijke wijntjes. Een streek om verliefd op te worden! 

We kunnen er niet omheen, het is Valentijnsdag. In de huidige tijden kun je dat alleen maar dicht bij huis vieren. Natuurlijk kun je daar zeker wat moois van maken, al of niet met een Italiaans tintje. Check bijvoorbeeld hier ons recept voor een overheerlijke Valentijnstiramisu. We hebben echter ook nog wat tips voor je verzameld, romantische plekjes in Toscane. Heerlijk om met jouw Valentijn bij weg te dromen, want dromen mag. Nog mooier natuurlijk om er te verblijven als het weer kan.  

heart Vakantiehuis Toscane - Villa Morello

Dit bijzonder sfeervolle vakantiehuis is heel rustig gelegen bij Sesto Fiorentino, een voorstad van Florence. Als je aankomt bij Villa Morello zie je het gelijk, het is een paradijsje en het wordt heerlijk relaxen hier. Het uitzicht is om bij weg te dromen en ook het interieur is smaakvol en comfortabel met o.a. een moderne keuken. Het gebied rondom Sesto Fiorentino is zeer geschikt om te wandelen en natuurlijk staat een bezoek aan Florence ook op je lijstje. Er zijn volop restaurantjes te vinden in de omgeving, waarvan enkele al binnen 2 km van het vakantiehuis. Je kunt ook heel romantisch een diner aan huis laten verzorgen.

 

heart Vakantiehuis Toscane - B&B Agriturismo Montespertoli

Deze Toscaanse B&B ligt op een droomplekje bovenop een heuvel bij Montespertoli, midden in het Chianti gebied. Geniet van het 360 graden uitzicht over het heuvellandschap vol met wijngaarden en olijfbomen. Je kunt er zelfs de torens van San Gimignano zien. De B&B maakt deel uit van een landbouwbedrijf van 60 hectare waar olijfolie wordt gemaakt maar vooral Chianti Montespertoli DoCG wijnen. Laat je informeren over het wijnproces met een tour. Je kunt hier elke avond heerlijk eten in het restaurant en natuurlijk proeven van de wijnen uit eigen huis. ’s Ochtends kun je aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet. De B&B biedt comfortabele kamers, klassiek en in Toscaanse stijl ingericht. Alle kamers hebben een eigen badkamer en beschikken over airconditioning. Wat dacht je van de Romantica kamer met hemelbed?

 

heart Vakantiehuis Toscane - Relais Fontanile

Een luxe resort in Toscaanse stijl gebouwd met moderne, smaakvolle appartementen en kamers. Tel daarbij op het fantastische zwembad, het trendy restaurant, het wellnesscentre met verwarmd zwembad (opening afhankelijk van Covid restricties) en het uitzicht. Alle ingrediënten voor een romantische, relax vakantie. Geen zin om zelf het ontbijt te verzorgen, je kunt in het restaurant dagelijks terecht voor een ontbijt maar ook voor lunch en diner. Ook de bar is altijd open. De residence ligt in een bebost gebied, even buiten Riparbella. De receptie bemiddelt graag voor de huur van een mountainbike of een vespa. Je zit hier op ca. 20 minuten van de kust met mooie zandstranden.  

 

heart Vakantiehuis Toscane - Castello Ginori

Niets romantischer dan verblijven in een middeleeuwse burcht met kasteel. Het versterkte dorpje Querceto met kasteel en het omringende landgoed met wijngaarden en bossen behoort al eeuwenlang tot de adellijke familie Ginori Lisci. Verspreid in het dorpje liggen 10 charmante vakantieappartementen, volledig gerenoveerd en voorzien van moderne gemakken maar met behoud van hun authentieke karakter. Het bijzondere van een verblijf bij Castello Ginori is dat je vakantie viert tussen en met de bewoners van het dorp die veelal ooit in dienst waren van de familie Ginori. Geniet van het dorpsplein waar vaak culturele bijeenkomsten zijn, het restaurant wat typisch Toscaanse gerechten serveert, het panoramische terras met spectaculair uitzicht en het zwembad wat speciaal voor gebruik van de gasten is. De wijnmakerij van Marchedi Ginori Lisci is hier ook gevestigd, bezoek de kelder en doe mee aan de wijnproeverij. Querceto ligt op ca. 25 km van de kust en op ca. 1 uur rijden van Pisa.  

 

 

Bekijk hier al onze vakantiewoningen in Toscane en wordt ook heart verliefd! 


Ga wijs op reis, check hier mogelijke reisbeperkingen in verband met Covid-19. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044