Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Tijdens je Toscane vakantie Florence bezoeken

Als je Florence bezoekt, ga dan niet met de auto het centrum in, maar kies de gemakkelijkste manier met de nieuwe parkeerplaats Villa Costanza!

Tijdens je Toscane vakantie Florence bezoeken

Makkelijk naar centrum Florence

Als je in de buurt van Florence komt is het echt zonde om niet ‘even’ naar het centrum te gaan. Echter, hoe doe je dat? Met de auto naar het centrum is onhandig en je loopt het risico in lange files vast te komen zitten, niet of voor veel geld te kunnen parkeren of zelfs per ongeluk een ZTL zone (Zona a Traffico Limitato) binnen te rijden, met een hoge boete tot gevolg.

De snelweg die langs Florence komt is de A1 (van Bologna naar Rome). Het stuk tussen Bologna en Florence is vernieuwd en loopt nu ideaal door, is korter en heeft bovendien veel minder bochten. Een geweldige vooruitgang dus, maar dat terzijde.

Nog zo’n geweldige vooruitgang is een nieuwe afslag naar Florence, genaamd ‘Villa Costanza’. Sinds juni 2017 kun je deze afslag nemen, de auto parkeren en met de tranvia (of tramvia) naar het centrum van Florence gaan (dat duurt tussen de 20 en 30 minuten). Langs de A1 staat al aangegeven of er plek is op deze parkeerplaats. De afslag is degene na ‘Scandicci’ (als je richting Rome rijdt) of na ‘Impruneta’ als je vanaf Rome komt.

De parkeerplaats is de eerste in Italie van dit soort, een 'drive and tramway', en is werkelijk fantastisch. Je rijdt zo van de autobaan de parkeerplaats op en elke 4 minuten (of 7 minuten buiten de spits) vertrekt er een tranvia (de tram naar het centrale station van Florence, Santa Maria Novella, in het centrum). Parkeren is niet duur, het eerste uur kost 1 Euro, voor 4 uur betaal je 2 Euro en ben je er een hele dag dan betaal je 7 Euro. De tickets voor de tramvia zijn ook alleszins redelijk, namelijk 1,20 Euro per stuk.

Florence centrum in een mum van tijd

Het scheelt erg veel tijd (en geld) als je voor deze oplossing kiest om naar het centrum van Florence te gaan. De parkeerplaats heeft ook een bar waar je wat kunt eten en drinken (open tot acht uur ’s avonds) en er zijn WC’s. Auto’s worden via videocamera's in de gaten gehouden, dus je kunt met redelijk gerust hart van Florence genieten. De tram rijdt van 5 uur ’s ochtends tot half een ’s nachts.

Overigens kun je van deze speciale parkeerplaats met de auto terug naar de richting waar je vandaan kwam. Kom je uit Lucca bijvoorbeeld, dan parkeer je de auto op Villa Costanza en na bezoek aan het centrum kun je de autoweg terug nemen richting Florence en daarna afslag Lucca. Hetzelfde als je uit Arezzo komt. Er is echt overal aan gedacht lijkt wel!

Kortom, Florence bezoeken is wel heel gemakkelijk geworden met deze nieuwe parkeerplaats, Villa Costanza

Florence in Toscane - overzicht met koepel

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044