Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Op 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!

Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Een echte opkikker, zo zou je het geliefde dessert tiramisu met recht kunnen noemen. Dat is dan ook de letterlijke vertaling van de naam ervan. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat koffie en sterke drank er een belangrijk onderdeel van zijn.

Toscaanse uitvinding
Over de oorsprong van de tiramisu is er nogal wat onenigheid in Italië. Hoewel de Venetianen graag doen geloven dat het geliefde toetje langs hun romantische wateren is ontstaan, gaat er een ander verhaal over tiramisu als Toscaanse uitvinding. Het zou in de zeventiende eeuw zijn ontwikkeld door banketbakkers uit Siena. In deze versie van de legende werd het gerecht veelal gegeten voorafgaand aan een romantische date. Waar of niet, feit is zeker dat het je de hele avond goed wakker zal houden en je vanzelf verliefd zal laten worden.

Geheime liefde
Tiramisu wordt inmiddels in heel Italië gegeten en er zijn talloze varianten op bedacht. Wij proefden een bijzonder recept voor valentijnstiramisu, dat we je niet willen onthouden. Door de tropische lychees, frambozen en rozenwater is dit dé tiramisu bij uitstek om je geheime liefde mee te veroveren.

Valentijnstiramisu
Ingrediënten:

 • 3 eieren
 • 300 gram lychees
 • 2 theelepels rozenwater
 • 4 frambozen
 • 10cl water
 • 100g poedersuiker
 • 8 lange vingers
 1. Pel de lychees, haal de pitten eruit en snijd ze doormidden.
 2. Was en droog de frambozen.
 3. Zet water op, voeg wanneer het kookt de suiker toe en meng tot een siroop.
 4. Scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eidooiers samen met de suiker en roer er dan de mascarpone en het rozenwater door.
 5. Klop de eiwitten stijf en meng ze met het mascarponemengsel.
 6. Giet een beetje rozenwater in een glas of schaaltje en leg daar de lange vingers in. Bedek deze met de lychees en giet het mascarponemengsel erover. 
 7. Zet dit in een paar uur in de koelkast (liefst 12 tot 24 uur). Serveer met een framboos.

Tip: als je wilt kun je lycheelikeur gebruiken in plaats van rozenwater.

Zin in een romantisch weekend weg in het kader van Valentijnsdag? Wij zetten de leukste ideeën én de meest romantische plekken alvast voor je op een rijtje. Uiteraard helpen we je graag bij het op maat samenstellen van een romantische reis naar Toscane.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044