Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Top 5 avontuurlijke activiteiten Sardinië!

Avonturiers opgelet! Sardinië staat veelal bekend om zijn strandvakanties vanwege de prachtige stranden en kristalheldere zee.  Maar het eiland heeft meer te bieden dan dat. Lees in deze blog onze Top 5 avontuurlijke activiteiten in Sardinië.

Top 5 avontuurlijke activiteiten Sardinië!

Avonturiers opgelet! Sardinië staat veelal bekend om zijn strandvakanties vanwege de prachtige stranden en kristalheldere zee.  Maar het eiland heeft meer te bieden dan dat. Het adembenemende, soms ruige landschap maakt Sardinië de ideale vakantiebestemming voor de echte actievelingen! Lees in deze blog onze Top 5 avontuurlijke activiteiten in Sardinië.

5: Activiteiten Sardinië - Quad tour

Wil jij het noordoosten van Sardinië eens op een andere manier ontdekken? Dan is een Quad tour nabij de Costa Smeralda wellicht wat voor jou! Samen met een gids ga je buiten de traditionele paden en ontdek je de natuurlijke schoonheid van het landschap op Sardinië. De Quad tours laten je alle hoeken van noordoost Sardinië zien; niet alleen zee, maar ook bergen, meren en zelfs bossen. De Quad tours worden op maat samengesteld. Ga voor een korte Quad tour waarbij je het landschap nabij de Costa Smeralda ontdekt of ga voor een op maat gemaakte tour gebaseerd op jouw rijervaring. De duur van deze activiteit op Sardinië varieert naargelang jouw wensen; er worden 3-uur durende excursies, dag vullende tours, en meerdaagse tours aangeboden. Hier boek je een Quad voor iedereen die het landschap van dit prachtige eiland op een originele manier wil ontdekken.

Tip van Tritt: Meest populaire bestemming voor de Quad tour: Monte Cugnana, een massief waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt over de Gallura en wellicht een glimp van Corsica kan opvangen.

4: Activiteiten Sardinië - Zee Kajakken

De mooiste kust van Sardinië, de Costa Smeralda! Ontdek deze prachtige streek onder begeleiding van een ervaren Sardijnse gids. Vanuit je kayak geniet je van adembenemende uitzichten: zandstranden, tourquoise water en de Capo d’Orso een massief granieten blok dat door de wind uitgehold is en in de loop van de eeuwen de vorm van een beer heeft aangenomen. Tijdens de tour van Sardinian Discovery ontdek je het natuurgebied van de Golfo delle Saline, vlakbij het eiland Caprera. Deze beschutte baai is de ideale locatie waar beginners veilig kunnen peddelen. Tijdens de tour begeleid de gids je door deze baai en geniet je onder andere van prachtige vergezichten op de eilanden van de La Maddalena archipel.

Tip van Tritt: Ontdek de Costa Smeralda vanuit Residence Il Mirto, Villa Rafael of het Cala di Falco Resort.

3: Activiteiten Sardinië - Canyoning

Trek het binnenland in en ontdek de verborgen canyons die Sardinië te bieden heeft. De beste plaats om canyoning te doen is namelijk in een bergachtige omgeving waarbij de rivieren diepe valleien hebben achtergelaten. Tijdens deze activiteit in Sardinië ontdek je spectaculaire en ongerepte kloven waarbij het wandelen langs de rivierbedding wordt gecombineerd met het duiken en zwemmen in natuurlijke zwembaden en het glijden over de gladde natte rotsen (glijbaan). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende touwen om sprongen te maken en watervallen te passeren. Ontdek de prachtige Sardijnse canyons onderleiding van de ervaren Thinking Sardinia gidsen. Klik op de link voor contact en meer info. 

Tip van Tritt: De beste seizoenen voor canyoning in Sardinië zijn het voor-, en najaar.

Bron: Thinking Sardinia

2: Activiteiten Sardinië - Paragliden

Altijd al willen meemaken hoe het is om zo vrij als een vogel te zweven? Spring dan al rennend samen met een tandempiloot van een berg af en ervaar jouw persoonlijke vogelvlucht zelf! Vlieg boven Sardinië en geniet van het magische gevoel van rust en vrijheid. Doordat de vlucht afhankelijk is van de wind is iedere paraglide ervaring uniek. Vooral het voorjaar en het najaar zijn door de gunstige windcondities uitermate geschikt om te gaan paragliden. Start in het noordoosten van het eiland en laat je meevaren door de wind. Er is wel één gevaar aangeboden… paragliden is verslavend! Durf jij het aan?

Tip van Tritt: Boek je tandem sprong bij Nu Adventure.


 

1: Activiteiten Sardinië - Duiken

De kleurrijke koralen, prachtige baaien en het kraakheldere zeewater maken Sardinië een prachtige  duikbestemming. Wil jij de kristalheldere wateren van Sardinië ontdekken? Dan zijn er diverse duikscholen op het eiland die jou die kans bieden. In het zuiden, noorden, oosten en westen van het eiland zijn tientallen duikscholen te vinden die allen een zeer divers aanbod hebben. Van grotduiken tot nachtduiken alles is mogelijk. Zowel beginnende als ervaren duikers kunnen hun hart ophalen in de wateren van Sardinië. In het noordwesten van het eiland is een van de mooiste onderwatergrotten te vinden. Ben jij een ervaren duiker en opzoek naar nog meer avontuur? Ga dan nachtduiken! In de nacht is er een compleet andere onderwaterwereld te ontdekken.

Tip van Tritt: Nog nooit wezen duiken? Wellicht is snorkelen een leuk alternatief voor je!Laat ons via Facebook jouw favoriete activiteiten op Sardinië weten!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044