Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Top 5 Italië in huis

De mogelijkheden om te reizen zijn momenteel beperkt, maar niets houdt ons tegen om te dromen en vooruit te kijken. Daarom hebben we in deze blog een top 5 gemaakt zodat jij het Italië gevoel in huis kan halen. Kan jij ook niet wachten om het Italië gevoel in huis te halen?

Top 5 Italië in huis

De mogelijkheden om te reizen zijn momenteel beperkt, maar niets houdt ons tegen om te dromen en vooruit te kijken. Daarom hebben we in deze blog een top 5 gemaakt zodat jij het Italië gevoel in huis kan halen. Kan jij ook niet wachten om het Italië gevoel in huis te halen?

Italiaanse wijnen - Toscane

Wie aan Italië denkt, denkt waarschijnlijk direct aan de heerlijke Italiaanse wijnen. Italië heeft een groot aantal wijndomeinen waar je ter plaatse kunt zien hoe wijn verbouwd wordt. Nu het wordt afgeraden om te reizen naar het buitenland helpen we je graag om deze beleving zelf in huis te halen. Wil jij weten welke wijn je wél of juist niet in huis moet halen? Onder andere de wijngaarden in Toscane maken van Italië een waar wijn walhalla. In samenwerking met Ciaotutti hebben we een speciale wijngids gemaakt met daarin alles over Toscaanse wijnen. Wist je bijvoorbeeld dat Toscaanse wijnen worden opgedeeld in vier verschillende kwaliteitsaanduidingen? Of ben je nieuwsgierig naar waar het beeldmerk ‘il gallo nero’ (de zwarte haan) vandaan komt? Je leest het allemaal in onze Toscane Wijnspecial.
De Toscane wijnspecial is gratis te downloaden via deze link.
Agriturismo Borgo San Lorenzo

Films met Italië als decor

Italië dient regelmatig als decor voor films en series. Een van deze films is nu te zien in de bioscoop! De film 'Made in Italy '  waarin de eigenzinnige kunstenaar Robert (Liam Neeson) en zijn zoon naar Italië reizen om een geërfd familiehuis op te knappen en te verkopen. Wil je liever niet naar de bioscoop? Ook via Pathé thuis zijn verschillende films te vinden welke opgenomen zijn in Italië, zoals de film Inferno. Deze thriller werd grotendeels in Florence opgenomen, maar daarnaast ook in Venetië en Istanbul. Op Netflix is de italiaanse film '18 Regali’ erg populair. Deze dramafilm gaat over Anna die tot haar 18e verjaardag ieder jaar een cadeau ontvangt van haar (bij de geboorte) overleden moeder.

Niet alleen het vasteland van Italië, maar ook Sardinië heeft als decor gediend voor menig film. In onze blog noemen we vijf filmtitels met Sardinië als decor. We verklappen alvast dat hier ook een oude klassieker genoemd wordt. Weet jij welke film wij bedoelen?
Made in Italy

Italiaans koken

Italië staat natuurlijk bekend als het land van de pasta en pizza. Italië heeft echter nog veel meer te bieden, wij delen een aantal tips om thuis een Italiaanse culinaire dag te beleven. Laten we starten met de nationale drank van Italië: koffie! Ga jij voor een cappuccino, ristretto of espresso? Wij leggen je in deze blog het verschil tussen deze soorten koffie uit en daarnaast delen we ook hoe jij thuis een waar kunstwerk kan maken van je koffie. Naast koffie staat Italië ook bekend als een na grootste producent van citroenen in Europa. Citroenen worden geteelt op veel plaatsen in Italië maar de bekendste plekken zijn toch de Amalfi kust en Sicilië. Wij delen een heerlijk verfrissend recept voor Citroen Granita. Zet je liever een romig toetje op tafel? Wat dacht je van deze tiramisu met frambozen? Weer eens wat anders dan de standaard tiramisu. Gaat er voor jou toch niets boven pasta? Dan hebben we in onze blog ook nog een aantal typische pastagerechten uit verschillende Italiaanse regio’s voor je geselecteerd!
Citroenen en Italië

Fotoboek van je Italië herinneringen

Een andere manier om Italië in huis te halen is door je oude vakanties opnieuw te beleven. En hoe kan dat nu beter door je favoriete momenten om te toveren in een fotoboek. Bij Albelli ga je creatief aan de slag met design, tekst en meer – de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt de keuze uit vier formaten, liggend, staand of vierkant en je kan tot maximaal 120 pagina’s vullen met al jouw vakantie herinneringen!  Nog leuker: Via onderstaande link ontvangt je met de code NAJAAR je tot en met 28 oktober 2020 20% korting op jouw fotoboek!  Wist je dat Albelli iedere woensdag een gratis workshop deelt op Facebook? Hierdoor kun jij het beste halen uit jouw vakantiefoto's! 
Bestel hier jouw fotoboek!
Maak jouw Albelli fotoboek!

Virtuele tour door Italië

Omdat internationale reizen in deze tijden wat minder vanzelfsprekend zijn hebben veel grote musea in Italië besloten om hun ruimtes en collecties virtueel toegankelijk te maken. Vanuit je huis kan jij je comfortabel onderdompelen in de schoonheid van diverse bezienswaardigheden. Onderstaand hebben we een viertal tips met de highlights die jij virtueel kunt bezoeken:

  • De Vaticaanse musea: diverse musea in de Apostolische Paleizen zijn virtueel toegankelijk. Onderandere de kunstschatten van het Vaticaan zijn hier virtueel toegankelijk.
  • De Kathedraal van Milaan: de “Duomo” is hét symbool van Milaan, door middel van 360 graden beelden loop jij door de kathedraal.
  • Het Palazzo degli Uffizi in Florence: in dit paleis is een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld gevestigd.
  • Rome: het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevi fontein en veel meer, met deze tour loop je virtueel door de straten van de hoofdstad van Italië.
    Rome

Wil je meer weten, of kom je al weer in de vakantie mood en wil je gelijk een van onze mooie vakantiehuizen in Italië vastleggen, mail ons of bel ons.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044