Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscaans koken in Pisa

Volop genieten van de Toscaanse keuken bij Agriturismo Tonnaia in Lari bij Pisa, er wordt namelijk heerlijk gekookt door Serena en haar moeder. Je kunt echter bij deze gastvrije dames ook zelf wat ’kneepjes’ van de Toscaanse keuken leren want ze geven hun kennis graag door via kookcursussen en workshops. Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen.

Toscaans koken in Pisa

Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen

Genieten in Pisa en omgeving

“Met een groep van 17 vrouwen hadden wij een reis geboekt naar Pisa, de stad waar we natuurlijk overal heerlijke pizza’s en pasta’s konden eten vergezeld van goede wijnen, in een gezellige ambiance. We wilden echter ook heel graag zelf aan de slag in de keuken en via Tritt hebben wij bij Serena en haar familie een hele leuke kookworkshop gevolgd. Na de middag in Lari te hebben doorgebracht waar we een bezoekje hebben gebracht aan de pastafabriek van Martelli en het kasteel van Lari, zijn we naar de agriturismo gegaan die net even buiten het dorpje Lari ligt. Normaal worden de workshops in de middag gegeven maar voor ons was er speciaal in de avond een plek vrijgemaakt.

Toscaans koken, handen uit de mouwen

Na de hartelijke ontvangst werden we naar een gezellige werkruimte gebracht waar een grote tafel klaarstond met allerlei ingredienten nodig voor het maken van verschillende soorten pasta’s en sauzen. En vergis je niet, we moesten zeker de handen uit de mouwen steken want alles werd met de hand gemaakt, zo stonden we dus met zijn allen deeg te kneden, te rollen en uit te steken. En ja, de een heeft daar dan meer gevoel voor dan de ander….;-)) Hierna kwamen de  vullingen en de sauzen voor de pasta’s aan de beurt, deze maakten we met verschillende verse groenten en kruiden. Heerlijke vullingen voor ravioli’s en smakelijke pastasauzen. Daarna kwam natuurlijk ook nog het toetje aan bod, waarvoor we koek- en taartdeeg hebben gemaakt.

 

Nadat we alle gerechten hadden voorbereid en klaargemaakt, zorgden Serena en de keukenhulp voor het kookwerk en konden wij gezellig met een wijntje plaats nemen aan tafel. Daarna kregen we het door ons bereide eten in een paar gangen op tafel. We hadden inmiddels natuurlijk wel honger, na al dat voorbereidende werk. Het was allemaal heerlijk, met als slot onze zelfgemaakte torta di mele! Helemaal leuk was dat we de recepten en koekjes mee naar huis kregen. Wij hebben een hele gezellige en leuke avond gehad en heerlijk gegeten bij deze gastvrij familie. Zij hebben ons zelfs geholpen met het vinden van een pizzeria waar we de volgende dag, een zondag, met de hele groep een tafel konden reserveren. Super bedankt!”


De groep van Eva heeft niet in Tonnaia zelf geslapen maar elders in een groepsaccommodatie. Wil jij met een groep(je) een kookcursus volgen bij Serena en haar familie, inclusief verblijf dan kan dat uiteraard, je bent van harte welkom in Lari, op slechts 35 km van Pisa. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen. In totaal biedt agriturismo Tonnaia  plaats aan 38 personen. Maar ook voor een vakantie met z’n 2 of met het gezin is dit een heerlijke plek!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044