Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscane on your mind - 8 filmtitels met als decor Toscane

Helaas geen reizen naar Italie en Toscane in deze bizarre Corona tijden. Maar wegdromen kan altijd. Daarom hebben we onderstaand een aantal filmtitels voor je verzameld die zorgen voor wat afleiding en ontspanning en waarbij je toch kunt genieten van het prachtige Toscaanse landschap.

Toscane on your mind - 8 filmtitels met als decor Toscane

Toscane heeft regelmatig als decor gediend voor films en tv series, vaak met Florence als middelpunt. Het prachtige landschap met heuvels, rijen cipressen en pittoreske dorpjes met nauwe straatjes zorgen natuurlijk voor mooie romantische beelden maar ook voor spannende achtervolgingen.
 

Stealing beauty - Siena

Een film van Bernardo Bertolucci uit 1996. Met de Amerikaanse filmster Liv Tyler, toen 19 jaar, en Jeremy Irons. Het verhaal gaat over een jonge Amerikaanse die na de dood van haar moeder naar Toscane vertrekt om daar vrienden te bezoeken. Ze verliest er uiteindelijk haar maagdelijkheid en ontmoet haar biologische vader. Je houdt van het verhaal of niet maar de prachtige beelden van Toscane zijn zeer de moeite waard. De film is momenteel helaas niet te streamen in Nederland maar de dvd kun je kopen bijvoorbeeld bij Amazon.com of op Ebay. 

Inferno - Florence

Een Amerikaanse triller uit 2016 van Ron Howard, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown. In de hoofdrol Tom Hanks als prof. Robert Langdon. In deze film staat de zoektocht naar een virus centraal, ontwikkeld door een psychopatische miljardair. Het virus is een bedreiging voor de wereldbevolking.  De film werd grotendeels in Florence opgenomen, maar daarnaast ook in Venetie en Istanbul. Helaas niet meer te zien op Netflix maar bijvoorbeeld wel bij  Pathé thuis of Ziggo.nl

Shadows in the sun - Siena Val d' Orcia 

Een romantische feel good movie uit 2005 van Brad Mirman met Harvey Keitel en Joshua Jackson. Een jonge uitgever uit Londen gaat op zoek naar een beroemde schrijver en vindt hem uiteindelijk in Toscane, waar hij als kluizenaar leeft. Met veel mooie Toscane beelden om lekker bij weg te dromen. Je kunt de film voor €8 bestellen bij Bol.com (filmtitel is ook The Shadow dancer). 

Murders at BarLume - Elba

Geen film maar een serie, die geheel op Elba is opgenomen bij het plaatsje Marciana Marina. De serie is gebaseerd op de boeken van detectiveschrijver Marco Malvaldi, een Toscaan, geboren in Pisa. Murders at BarLume oftewel I delitti del BarLume speelt zich af in een verzonnen Toscaans kustplaatsje genaamd Pineta. De gescheiden bar eigenaar Massimo Viviano lost als amateur detective allerlei vreemde misdaden op met behulp van enkele excentrieke bargasten. Leuke onderhoudende serie die je kunt bekijken op MHZ choice via Amazon prime video. Kost 8 dollar per maand maar er is een free trial periode van 7 dagen.

 
Marciana Marina - Elba 

Virtuele Wandelingen Toscane - Siena, Pisa 

Géén film, géén serie maar gefilmde wandelroutes door Toscane die je kunt gebruiken tijdens een workout op een loopband of hometrainer. Er staan 3 wandelingen op die je non-stop kunt afspelen, je loopt door het prachtige landschap van Siena, door Pisa stad en langs rijen Cipressen en typische Toscaanse weggetjes. Ideaal toch, binnenshuis sporten en tegelijkerijd genieten van prachtig Toscane. De DVD is te koop bij Bol.com voor €14.95.

 

Under the Tuscan Sun - Cortona

Romantische film uit 2003 van Audrey Wells met Diane Lane. Populaire feel good movie gebaseerd op het boek van de Amerikaanse Frances Mayes. Vast al heel vaak gezien maar de film blijft leuk om even lekker bij weg te dromen. Met prachtige plaatjes van Florence, Cortona en Positano. Te zien via Pathé thuis (€).

Medici, Masters of Florence - Florence

Historische Italiaans-Britse tv serie gewijd aan de Medici familie. De familie De Medici was een van de belangrijkste families van Florence en zeer bepalend voor de Italiaanse Renaissance periode. De serie werd voornamelijk opgenomen in Florence maar ook Montepulciano, Pienza, de Val d’ Orcia, Bagno Vignoni en andere Toscaanse plaatsen komen regelmatig voorbij. Bekende hoofdrolspelers zijn Dustin Hoffman en Richard Madden (serie 1). De serie kent 2 seizoenen, de eerste dateert uit 2016 en kun je nu zien bij Videoland. De dvd is ook te koop bij Bol.com.

Quantum of Solace - Carrara en Siena 

Een James Bond uit 2008. Aangezien het Corona virus ook heeft gezorgd voor uitstel van de premiere van de nieuwe James Bond, No time to die, sluiten we ons lijstje af met een oude James Bond film. Dat is dan natuurlijk Quantum of Solace, de tweede Bondfilm met Daniel Craig als James Bond. Het is niet de meest succesvolle Bond film, dat is namelijk Skyfall, die hierna kwam. Quantum of Solace heeft echter wel mooie opnames van Siena, Talamone en de marmergroeves van Carrara. Te zien op dvd of via Pathé thuis of Videoland.  

 

'Toscane on your mind'  - In betere tijden als we weer kunnen reizen, ontdek je Toscane natuurlijk zelf, we staan voor je klaar en adviseren graag.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044