Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscane vanuit de lucht, ga zweefvliegen

Zoek jij een bijzondere activiteit om te doen tijdens je Toscane vakantie? Wat dacht je van zweefvliegen! Beleef Toscane vanuit de lucht, een onvergetelijke ervaring, lees er meer over in ons blog.

Toscane vanuit de lucht, ga zweefvliegen

Toscane vanuit de lucht

Vliegen is iets dat mensen niet zonder hulp kunnen. Leonardo da Vinci droomde er al over en had een soort helikopter ontworpen, maar eeuwen moesten voorbij gaan voordat de mens inderdaad ‘kon’ vliegen. Tegenwoordig denken we er niet meer over na en vliegen de meesten minstens eens per jaar, bijvoorbeeld voor een weekje vakantie in Toscane.

Zweefvliegen

Zweefvliegen is een vorm van vliegen die gebruik maakt van de luchtstromen die natuurlijk voorkomen. Er is energie nodig om de lucht in te komen, maar als je dan eenmaal hoog bent, kunt je uren blijven zweven op de luchtstromen die steeds ontstaan. Het is dus niet verrassend dat zweefvliegen vooral in het voorjaar, de zomer en de herfst wordt gedaan, gebruik makend van warme opstijgende lucht. 

Het is overigens ook een ideale activiteit voor mensen die niet graag vroeg hun bed uit willen, zoals bijvoorbeeld een luchtballon vaart wel vereist (die vertrekken ’s ochtends heel vroeg). De goede luchtstromen zijn er pas als de zon haar werk een tijdje heeft gedaan.

Tijdens een vakantie in Toscane zou je kunnen gaan zweefvliegen. Je hebt er niets voor nodig, afgezien van normale platte schoenen, een pet en zonnebril en makkelijk zittende kleding. Je kunt mee met een ervaren instructeur en al glijdend door de lucht, het schitterende landschap van Toscane van bovenaf bekijken.

Free as a bird

De sensatie van zweven is fantastisch, tenzij je last hebt van hoogtevrees (ga dan lekker een mooie wandeling maken of een eindje fietsen, ook mooi in Toscane!). De zweefvliegtuigen hebben een koepel van glas van waaruit het uitzicht prachtig is en je hoort alleen de lucht suizen. Je voelt de opwaartse krachten en het lijkt alsof je op de lucht drijft, erin kunt duiken en daarna weer met haar mee op kunt stijgen, net als een vogel.

Je wordt met een propellervliegtuig de lucht in getrokken en eenmaal op de juiste hoogte, koppelt het zweefvliegtuig af en begint door de lucht te glijden. Het propellervliegtuig keert terug naar de basis en trekt weer andere zweefvliegtuigen de lucht in. Als passagier zit je achterin het toestel en heb je prachtig uitzicht. Per vlucht kan er maar één persoon mee want zweefvliegtuigen zijn normaal voor maximaal twee personen, inclusief de piloot.  

Bij slecht weer wordt er niet gevlogen, dus kijk naar de vooruitzichten alvorens je boekt. Een hele dag regen betekent dat er niet wordt gevlogen, maar af en toe een bui met verder zonnig weer, is geen probleem.

Waar in Toscane?

In Toscane kun je op twee plekken zweefvliegen, in de Mugello (ten Noorden van Florence) en bij Lucca. De ‘Aeroclub Volovelistico Toscano’ ligt dichtbij Lucca, in Tassignano. Volo betekent vlucht en veleggiare betekent vliegen met een zweefvliegtuig, of zeilen op een zeilboot - beiden maken gebruik van lucht die zich verplaatst). Op afspraak kun je een proefvlucht maken met een ervaren piloot en die vlucht duurt normaal gesproken rond de 40 minuten en kost Euro 130 per persoon. 

Het vliegveld van Lucca vanwaar de zweefvliegers vertrekken ligt langs de snelweg van Florence naar Lucca, net iets voor Lucca. Neem de afslag Capannori, sla rechts af en eenmaal onder de snelweg door, opnieuw rechts en dan de eerste weg rechts en je bent er. Klik hier voor meer informatie. 

Je kunt ook zweefvliegen bij ‘Aeroclub Volovelistico del Mugello’ , ten noorden van Florence, in het schitterende gebied van de Mugello (uitspraak als ‘moe-djello’). In het weekend kun je hier op afspraak vliegen met een ervaren zweefvliegtuig piloot. De kosten zijn Euro 100 per vlucht en de vlucht duurt rond de 30 minuten. 

Het vliegveld van Mugello ligt iets meer afgelegen, dichtbij het bekende race circuit (Mugello Circuit). Rij naar de plaats Borgo san Lorenzo en van daar neem je de SP42 naar de vliegclub. 

Voor centraal gelegen vakantiewoningen in de streek rond Florence, Toscane kijk je op onze website bij regio Toscane, Florence of mail ons voor advies!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044