Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Tre, due, uno... - De leukste plekken in Toscane om het nieuwe jaar in te gaan

Natuurlijk kun je thuis voor de televisie het nieuwe jaar inluiden met een schaal oliebollen en een glaasje champagne. Maar het nieuwe jaar in gaan in een van de vele bijzondere plaatsen die Toscane rijk is, is wellicht een nog veel beter idee. Een aantal suggesties voor plekken die de moeite waard zijn voor het vieren van de jaarwisseling.

Tre, due, uno... - De leukste plekken in Toscane om het nieuwe jaar in te gaan

Florence 
Musica, musica, musica: in Florence is het muziek wat de klok slaat op oudejaarsdag. Op de diverse pleinen zijn bands en orkesten te vinden die alles spelen tussen klassieke muziek en popmuziek. Je muzieksmaak bepaalt dus voor het grootste gedeelte wat de beste plek is met nieuwjaar in Florence.

Lucca
In Lucca begint het nieuwe jaar 17 minuten en 59 seconden later dan in de rest van Italië. Dat komt omdat de Lucchesi uitgaan van de tijd die de Torre delle Ore aangeeft. Het feest op Piazza San Martino wordt om 00:17:59 even onderbroken voor een toast op het nieuwe jaar in Lucca.

Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi 
Oudejaarsavond in een natuurpark? Ja, in Toscane is dat zeker mogelijk. In het Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi kun je in een hooggelegen lodge het nieuwe jaar in gaan, met een wandeling in het donker, glühwein, een tocht op sneeuwschoenen en sterrenkijken. Een originele en heel ontspannen manier om de jaarwisseling te beleven.

Pisa 
Ieder jaar wordt langs het water spectaculair vuurwerk afgestoken. De Lungarno Pacinotti, Mediceo, Galilei en Gambacorti zijn om die reden de “places to be” in Pisa tijdens de jaarwisseling. De combinatie van kleurrijk vuurwerk, weerspiegelingen daarvan op het water en de eeuwenoude gebouwen en de prachtige muziek maakt van oud en nieuw in Pisa een magische belevenis.

Siena 
De laatste dag van het jaar staat in Siena traditiegetrouw in het teken van muziek en straatvermaak. Al het spektakel komt rond de klok van twaalf samen op het Piazza del Campo voor een toast op het nieuwe jaar. In de nabijgelegen Fortezza Medicea is een heel circus te vinden en daarnaast zijn er concerten en hapjes. Wie op een wat rustiger manier het nieuwe jaar in wil gaan, kan terecht bij het Nieuwjaars gala in het Teatro dei Rinnovati, waar na een operavoorstelling een galadiner en een toost op het terras wachten. 

De termen
Zowel de Terme San Giovanni di Rapolano, Bagno Vignoni als Chianciano Terme ) bieden speciale arrangementen aan rond de jaarwisseling. Hier kun je al badderend met een glaasje prosecco in de hand het nieuwe jaar in gaan en vervolgens aanschuiven bij een van de banketten of genieten van een ontspannende massage. 

Alvast een Gelukkig Nieuwjaar! – Felice Anno Nuovo!

                              

 

Geïnteresseerd in een reis naar Toscane in 2016? Tritt - Case in Toscana adviseert u graag. Neem contact met ons op (toscane@tritt.nl) voor meer informatie.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044