Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Trouwen in Toscane? Ja, ik wil!

Nederlandse stellen trouwen steeds vaker in het buitenland. Niet verwonderlijk, gezien de kosten die een huwelijk ook in Nederland met zich meebrengt. Wie er echt iets bijzonders van wil maken wijkt al gauw uit naar een plek buiten de eigen landsgrenzen. Italië en zeker ook Toscane zijn er dan ook uitermate geschikt voor. Vijf redenen waarom je absoluut ja zou moeten zeggen tegen een huwelijk in Toscane.

Trouwen in Toscane? Ja, ik wil!

1: Het klimaat

Het klimaat van Toscane is mild en wordt beïnvloed door een warme stroming in de Tyrreense zee en de beschutte ligging achter Corsica. Hierdoor kunnen er grote verschillen zijn in het gebied. Wie wil trouwen in Toscane kan dat het beste doen in het voorjaar april- juni en het najaar september-oktober. Hierdoor vermijd je de drukte, terwijl het klimaat zeer aangenaam is.
 

2: Het landschap

Toscane is het meest beboste gebied van heel Italië. Het landschap is zeer gevarieerd met veel heuvels en bergen. Het typische beeld van Toscane is dan ook een groen, ietwat glooiend landschap met Cipressen en huizen met rode daken. Uitermate geschikt voor je trouwfoto’s.
 

3: Het eten

De regio Toscane kent maar liefst drie verschillende keukens. In de steden Florence en Siena staat er vooral (rund)vlees op het menu, terwijl rondom kuststad Livorno de vis domineert. In de Maremma  vind je vooral wild. De enorme variatie aan keukens en gerechten als ribollita, bistecca, cacciucco en panzanella maken dat je qua diner alle kanten op kan. Keuze te over.  Voeg daarbij overheerlijke pecorinokaas en een goed glas Chianti of Montepulciano en je feestmaal is compleet.
 

4: De kleding

Toscane is goed voor 35 procent van de export van Italiaanse kleding. Modehuizen als Prada en Gucci produceren hier hun nieuwste collecties. Het is niet voor niets dat de Pitti-modebeurs ieder jaar in Florence wordt gehouden. Een trouwjurk of feestkostuum uitzoeken kan dan ook prima in Toscane. Scheelt een hoop gedoe met gekreukelde kleding in propvolle koffers.
 

5: De romantiek

Zwoele avonden, schitterende natuur met tal van verborgen plekjes, oogverblindende zonsondergangen en pittoreske oude stadjes. Toscane heeft alles in zich om een romantische bestemming te zijn. Tel daarbij de natuurlijke hoffelijkheid van de bevolking en het plaatje is compleet. 
 
Tritt biedt een keur aan accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor een huwelijk in Toscane. Kies bij uw zoekopdracht eenvoudigweg ‘Trouwen in Toscana’ en zie welke mogelijkheden er zijn. Om alvast in de 'mood' te komen is de Nederlandse film  "Toscaanse Bruiloft" van regisseur Johan Nijenhuis zeer geschikt................  
 
                                  

 

 
 
 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044