Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Tuscany Bike Challenge

Over 3 dagen start de Tuscany Bike Challenge. De eerste editie van een geweldig fietsevenement in Toscane. Deze Challenge bestaat uit 6 races, die plaatsvinden in verschillende Toscaanse streken. Fietsliefhebbers zullen genieten van deze wedstrijden. Het zijn niet alleen prachtige fietstochten maar het is ook een ultieme manier om te genieten van de Toscaanse landschappen, beroemde bezienswaardigheden en de heerlijke lokale gerechten en wijnen.

Tuscany Bike Challenge

De Tuscany Bike Challenge bestaat uit enkele al bestaande wedstrijden en enkele nieuwe. De races zijn zo georganiseerd dat er een combinatie mogelijk is van plezier, competitie en (culinair) genieten. De races hebben verschillende afstanden, er zijn er met korte, middellange en lange parcoursen. Inschrijven kan als team en ook individueel.

De Challenge start op 15 februari in Tirrenia, Pisa met de “Cronosquadre Vintage La Tirrenica”,  een tijdrit met start en finish op het Piazza Belvedere in Tirrenia.  De Vintage Tirrenica wordt inmiddels voor de 2e keer gehouden en is een bijzondere tijdrit. Hij mag namelijk alleen gereden worden met vintage wegracefietsen die gebouwd zijn vóór 1987, nieuwere fietsen met een stalen frame zijn ook toegestaan. Passende vintage wielrenkleding wordt uiteraard ook erg gewaardeerd door de jury en de toeschouwers! Het te rijden traject is 23 km lang en passeert de kustlijn van Marina di Pisa naar Tirrenia.

   

De tweede race in deze Challenge vindt plaats op 8 maart in en om Siena, de “Gran Fondo Siena – Trek”. Niet alleen Siena zelf is wereldberoemd maar ook haar grondgebied met de ‘witte wegen’, de ‘strade bianche’ zijn bekend en al een fenomeen in de wielerwereld. Deze witte wegen kunnen worden bestreden tijdens de "Gran Fondo Siena-Trek", met de finish op één van de beroemdste pleinen ter wereld het Piazza del Campo. Op dit plein vindt ook de Palio van Siena plaats. Hier kan gekozen worden uit 2  afstanden 105 km of 135 km.  

Op 19 april vindt de 3e race plaats in Portoferraio op Elba. Elba is het grootste eiland van de Toscaanse archipel een ook een van de mooiste volgens velen. Elba heeft mooie stranden en mooie natuur maar heeft natuurlijk ook de herinnering aan Napoleon Bonaparte, die in 1814 hier naartoe werd verbannen. Elba heeft 2 pittige races om uit te kiezen 134 km of 95 km met behoorlijke stijgingspercentages.

Voor de 4e race moet u terug naar het vasteland en wel naar Viareggio. Hier wordt op 26 april in Versilia de “Gran Fondo  BMC-Il Diavolo” verreden. Ook hier 2 parcoursen van respectievelijk 134 km en 95 km. Versilia is het noordwestelijk gelegen kustgebied in Toscane en heeft bekende badplaatsen zoals Viareggio, Pietra Santa, Camaiore en Forte dei Marmi. Typische badplaatsen met mooie brede zandstranden. Pietra Santa wordt ook wel het kleine Athene van Versilia genoemd omdat er vele werken van grote beeldhouwers te vinden zijn. De stad wordt al sinds de 15e eeuw verbonden met marmer en trekt kunstenaars uit de hele wereld die hier hun kunstwerken komen maken.

De 5e race is de “Gran Fondo Città di Pisa” met vertrek en aankomst op de renbaan San Rossore in Pisa. Deze race heeft 3 parcoursen om uit te kiezen, de langste is 155 km, de andere 2 zijn respectievelijk 124 km en 90 km. Behalve van Pisa en omstreken kan hier ook worden genoten van een Pasta Party. 

De Tuscany Bike Challenge wordt afgesloten met de “Gran Fondo Montecatini Terme”op 7 juni. Ook hier 3 parcoursen nl. 133 km, 105 km en 75 km. Montecatini Terme ligt in het hart van Toscane, in de provincie Pistoia en is beroemd vanwege haar natuurlijke thermale bronnen met heilzame werking en haar architecturale erfgoed. Geen betere afsluiting van een inspannende sportactiviteit dan met een heerlijk wellness bad. Vanuit Montecatini Terme kunt u met de historische kabelbaan (de ‘funicolare’) naar Montecatini Alto, het oorspronkelijke Montecatini.

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044