3x hiken bij het Gardameer
- Gardameer
- natuur en cultuur
- vakantie in noord italie
- vakantie Italië
- wandelen en hiken
De wijn komt tot stand door het drogen van de druiven. Tijdens het oogsten worden de beste druiven uitgezocht en op rieten matten te drogen gelegd. Gedurende vier maanden liggen ze buiten opgeslagen, waardoor ook temperatuurschommelingen en de seizoenen een rol spelen bij het drogen. Het vocht verdampt op natuurlijke wijze en het suikergehalte in de druiven stijgt. Zodra het suikergehalte hoog genoeg is, wordt het sap geperst en vermengd met most van de vorige oogst. Dit mengsel rijpt minstens vier jaar verder op kleine eikenhouten vaten.
Vanwege zijn hoge suikergehalte past Vin Santo uitstekend bij zoete desserts, maar de bekendste combinatie is toch wel die met Cantuccini. Deze typisch Toscaanse amandelkoekjes worden tweemaal gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Door de koekjes te dopen in Vin Santo worden ze zachter. De mix van amandel, amaretto, kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs past bovendien perfect bij de nootachtige smaak van Vin Santo. Een topper tijdens het kerstdiner!
De beste selectie voor een echte wijnvakantie in Toscane, Italië:Agriturismo Fattoria di Firenze vlakbij het centrum van Florence gelegen.Agriturismo Val d’Elsa centraal tussen Florence en Siena gelegen.Poggio Montespertoli en Borgo San Lorenzo in het prachtige Chianti gebied.Kasteel Ginori, sfeervolle accommodatie in de heuvels achter de Toscaanse kuststreek bij Cecina.