Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Voorjaarsvakantie Italië: Vier de lente in Toscane

Het voorjaar is een fijn seizoen om een bezoek te brengen aan Toscane. Het is er lekker rustig en de ontluikende natuur zorgt voor prachtige vergezichten. Je kunt er deelnemen aan een van de paasactiviteiten, maar er is in dit seizoen nog veel meer te doen. Een kleine selectie.

Voorjaarsvakantie Italië: Vier de lente in Toscane

Ga wandelen tijdens je voorjaarsvakantie Italië

De natuur van Toscane is prachtig in het voorjaar en dus ideaal voor een wandeling. De bloemenvelden staan nu in bloei en de bomen in de diverse parken en botanische tuinen ontwaken uit hun winterslaap. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Parco Sculture del Chianti, bij Siena of het Pinocchiopark in Collodi. Beide ook erg leuk om samen met het hele gezin te bezoeken. Omdat het nu nog niet zo warm is, is het bovendien de perfecte temperatuur voor een mooie wandeling door de Toscaanse natuur.

Relax in de thermen voor een ultiem voorjaarsvakantie Italië gevoel

De keuze aan thermale baden is groot in Toscane: van gratis toegankelijke natuurbaden tot de meer luxe kuuroorden waar je met gemak een hele dag kunt vertoeven. Aan het water in deze baden worden dan ook heilzame krachten toegeschreven. Het lentezonnetje maakt dat het in alle gevallen zeer aangenaam is. Na een plons in het warme water zul je je weer als herboren voelen.

Ga op ontdekkingstocht

De Fondo Ambiente Italiano (FAI) organiseert ieder voorjaar de Giornate Fai di Primavera (25-26 maart). Een buitenkans om bijzondere gebouwen en parken te bekijken die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. Denk daarbij aan villa’s, kerken, tuinen, maar ook archeologische opgravingen en natuurreservaten. In Toscane zijn het er maar liefst 37, dus er valt genoeg nieuws te ontdekken.

Proef en geniet 

Uiteraard kun je ook tijdens je voorjaarsvakantie Italië, Toscane niet om de culinaire specialiteiten van, in dit geval, Toscane heen. Ze spelen dan ook de hoofdrol bij diverse culinaire evenementen verspreid over de streek. Wijnliefhebbers kunnen terecht bij de Mostra del Chianti, (mei/juni) in Montespertoli of de Cantine Aperte (27 en 28 mei) bij diverse wijnhuizen in de streek, terwijl je voor de rustieke Toscaanse keuken naar Greve in Chianti kunt gaan (Sagra delle Frattaglie, 10, 11 en 12 maart) waar je gerechten met trippa oftewel pens, kunt proeven. Heb je toch liever aardbeien, dan kun je in mei naar het festa della fragola in Terricola bij Pisa. Iedere stad en elk dorp kent zijn eigen festival, dus grote kans dat je er een zult meemaken, je kunt altijd bij de plaatselijke vvv (informazione turistica) informeren. 

Bezoek een museum

Net zoals we in Nederland de Museumnacht kennen, zijn er in Toscane ook diverse dagen waarop musea gratis toegankelijk zijn. Dit voorjaar is dat op 6 maart (die heb je gemist) 3 april en 1 mei (de eerste zondag van iedere maand) in de voorjaarsvakantie. Het is een initiatief van het ministerie voor Cultureel erfgoed, culturele activiteiten en toerisme om mensen bekender te maken met de Italiaanse musea. In Toscane zijn dat er tientallen, dus een mooie gelegenheid om nog ontontdekte musea te bezoeken. Bekijk de volledige lijst hier

 

Interesse in een voorjaarsvakantie Italië, Toscane? Wij kunnen je leuke suggesties doen. Neem vrijblijvend contact (italie@tritt.nl) met ons op voor meer informatie.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044