Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wegdromen bij deze 5 filmtitels met Sardinië als decor

Nu het even niet mogelijk is om naar Sardinië af te reizen willen wij je graag even laten wegdromen over Sardinië. Daarom hebben wij hieronder 5 filmtitels geselecteerd met Sardinië als decor.

Wegdromen bij deze 5 filmtitels met Sardinië als decor

Nu het even niet mogelijk is om naar Sardinië af te reizen willen wij je graag even laten wegdromen over Sardinië. Daarom hebben wij hieronder 5 filmtitels geselecteerd met Sardinië als decor.

Figlia Mia

Deze zomerse film van Laura Bispuri uit 2018 speelt zich af op het zonovergroten Sardinië. Het verhaal gaat over Vittoria, een negenjarig verlegen meisje die erachter komt dat haar moeder Tina niet haar biologische moeder is. Hierdoor staat haar leven op zijn kop. Het bijna tienjarige meisje probeert haar eigen weg te vinden maar wordt ondertussen verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders. Figlia Mia wordt dinsdag 31 maart  om 13.55 uur uitgezonden op Film 1 – Premiere. Film 1 is de komende weken gratis te bekijken voor alle KPN en Ziggo klanten. Figlia Mia is voor KPN klanten te zien op kanaal 245. Voor Ziggo klanten is de film te zien op kanaal 101.
De trailer kan je alvast hier bekijken.


Padre Padrone

Padre Padrone is een Italiaanse autobiografie van de Taviani broers uit 1977. Deze aangrijpende film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1975. Het verhaal gaat over Gavino. Gavino is een sardijnse boerenzoon die op zijn zesde van school wordt gehaald om zijn vader te helpen bij het hoeden van schapen in de bergen van Sardinië. Uiteindelijk weet Gavino zijn tirannieke vader te ontvluchten. De film mondde uit in een groot succes en is onder andere in Cannes bekroond met de Gouden Palm. Padre Padrone is momenteel helaas niet te streamen via de bekende streamingsdiensten. Bij bol.com is de film echter wel op DVD verkrijgbaar voor €16,99.

 

Bellas Mariposas

Bellas Mariposas is een in 2012 gemaakte film gemaakt door de regisseur Salvatore Mereu, onder andere bekend van de serie Gomorrah. In de film Bellas Mariposas wordt je als kijker meegenomen in de Zuid Sardijnse stad Cagliari. Mereu wordt rondgeleid door de 12 jarige Caterina en Luna. In de film wordt één dag in het leven van Caterina en Luna in beeld gebracht. De jonge meiden wonen in een arme buitenwijk van Cagliari en geven maar al te graag een kijkje in hun leven, waarbij ze soms zelf ook direct tegen de kijkers praten. Net als in Gomorrah geeft de film een realistische kijk op het leven in de achterstandswijken van Italiaanse steden, zonder dat het mistroostig is. De veerkracht en jeugdige overmoed van Caterina en Luna spelen hier zeker een grote rol bij!

 

The Spy Who Loved Me

"My name is Bond, James Bond" In 1977 verscheen de 10e James Bond film; The Spy Who Loved Me. De film speelt zich deels af op Sardinië! Roger Moore vertolkt de rol van James Bond. Wanneer een Russische en Britse onderzeeër verdwijnen, beide met kernwapens aan boord, wordt agent James Bond teruggeroepen uit Oostenrijk. Naast James Bond wordt er ook een KGB-agent opgeroepen. Beide agenten worden naar Caïro gestuurd om op zoek te gaan naar en nieuw systeem dat de onderzeeërs zou kunnen opsporen. De film wordt behalve in Caïro ook op Sardinië opgenomen, aan de prachtige Costa Smeralda wel te verstaan. Wellicht dat de bekende scene waar James Bond zijn auto uit de zee rijdt een belletje doet rinkelen? Je kan de film onder andere via Videoland streamen!


Una Piccola Impresa Meridionale

Deze Italiaanse komedie uit 2013 is geregisseerd en gespeeld door Rocco Papaleo. De film gaat over een Sardijnse familie. De moeder van het gezin heeft haar handen vol aan haar dochter Rosa Maria, die haar man verlaten heeft. Al snel heeft Mamma Stella ook haar handen vol aan haar zoon, Constantino. Om ervoor te zorgen het gezin niet het gesprek van de dag wordt in het kleine dorp stuurt Mamma Stella haar zoon naar een afgelegen vuurtoren van de familie. Al snel blijkt echter dat mensen van heine en ver samenkomen bij de vuurtoren, waaronder de ex-man van Rosa Maria, een gepensioneerd escortmeisje én Rosa Maria zelf. Dit zorgt voor hilarische momenten. De film is momenteel helaas niet online te streamen, maar de film is wel op DVD verkrijgbaar bij onder andere Amazon.com

Veel kijk plezier!

Heb jij een leuke Italiaanse film tip die je met ons wilt delen? We horen het graag! Mail jou tips en/of suggesties naar sardinie@tritt.nl!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044