Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wereld Pasta Dag! Fregola de Sardijnse pastasoort

Morgen, 25 oktober is het Wereld Pasta Dag. Om samen met jou Wereld Pasta Dag te vieren helpen we je een handje op weg met dit overheerlijke Fregola recept!

Wereld Pasta Dag! Fregola de Sardijnse pastasoort

Morgen is het Wereld Pasta Dag. In ons vorige blog noemden we al even de Sardijnse pastasoort Fregola, om samen met jou Wereld Pasta Dag te vieren helpen we je een handje op weg met dit overheerlijke Fregola recept! 


Bron: Semmedida.com 

Fregola, ook wel Fregula genoemd heeft qua uiterlijk veel weg van de parel couscous. Toch is de Sardijnse pastasoort fregola uniek in zijn smaak. Couscous is gemaakt van een grofgemalen tarwesoort. Net zoals bij couscous is tarwebloem de basis voor de meeste pastasoorten. Bij fregola is dit anders. Fregola wordt namelijk gemaakt van griesmeel. Fregola heeft een typische rijke, aardse smaak. Deze smaak wordt gecreëerd door de bereidingswijze. Het griesmeel wordt aangelegd met water waarna het gedroogd wordt in korrels. De laatste stap van het proces, het roosteren van de korrels zorgt voor de typische rijke smaak die fregola heeft. 

In ongeveer 30 minuten zet je dit heerlijke Fregola gerecht met champignons en kip op tafel.

De benodigdheden voor dit Fregola recept:

  • 500 gram fregola (bij de meeste Italiaanse speciaalzaken te koop)
  • 200 gram Porcino of andere champignons
  • 1 fijn gesneden rode ui
  • 1 gesneden prei
  • 1 bosje peterselie
  • 2 tenen fijn gesneden knoflook
  • 350 gram kippendijen in blokjes
  • 1 liter bouillon

Bereidingswijze Fregola Sarda:

Fruit de knoflook en ui in olijfolie gedurende 2 minuten op hoog vuur. Vervolgens voeg je al roerend de Fregola toe. Blijf goed door roeren tot de pasta glazig van kleur is. Nu gaan we de bouillon beetje bij beetje toevoegen. Let er hierbij op dat steeds alles onder het vocht staat. Na ongeveer 15 minuten is de bouillon op en haal je de pan van het vuur en laat je de pasta met gesloten deksel nog circa 5 minuten staan.

Nu de handen weer vrij zijn ga je aan de slag met de kippendijen. Bak de gesneden blokjes kippendijen rondom bruin. Vervolgens voeg je de champignons, prei en eventueel andere groente toe. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 5 minuten.

Ondertussen is ook de Fregola gaar geworden. Leg een grote schep Fregola op je bord en doe daar een flinke schep van de kippendijen en groente op en klaar!

Buon Appetito!

PS. Fregola is een heerlijke pastasoort om te combineren met vis. Vervang de rijst in de Spaanse Paëlla eens door deze Sardijnse variant! Smullen gegarandeerd!


Bron: La Cucina Italiana 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044