Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wijn excursies tijdens je vakantie

Bij een vakantie op Sardinië hoort ook een echte culinaire beleving. Sardinië kent op culinair gebied vele specialiteiten waaronder de verfijnde wijnen. Een bezoek aan een lokale wijncantina mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Sardinië.

Wijn excursies tijdens je vakantie

Tijdens een vakantie op Sardinië mag een echte culinaire beleving natuurlijk niet ontbreken. Sardinië kent op culinair gebied vele specialiteiten waaronder de verfijnde wijnen. Een bezoek aan een lokale wijncantina mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Sardinië. 

Cantina Ligios

Ben je op zoek naar een wijncantina in het noorden van Sardinië dan is er nabij Valledoria een wijncantina met een prachtige ligging te bezoeken. Een passie van twee families die samen zijn gekomen hebben gezorgd voor het ontstaan van Cantina Ligios. De wijngaard is gelegen tussen het Gallura gebergte en de kust van Castelsardo. Bij Cantina Ligios worden er drie rode wijnen en één witte wijn geproduceerd, de Carys de Carammare, de Campamara en de Juliola. Bij aankomst op de wijngaard wordt je gastvrij onthaalt en tijdens de rondleiding kom je alles te weten over de geschiedenis van de wijnen, en het proces van plukken tot in de fles. Na afloop van de rondleiding krijg je de gelegenheid om de overheerlijke huisgemaakte wijnen te proeven onder het genot van een aantal lokale lekkernijen. Een bezoek aan deze wijncantina is goed te combineren met een bezoek aan Valledoria en/of een bezoek aan een van de prachtige stranden welke op slechts een paar kilometer afstand gelegen zijn.

Sardijnse wijnenBron: Cantina Ligios Instagram


Colline del Vento

Ben je in het zuidoosten van Sardinië op vakantie dan is het leuk om een bezoek aan de wijncantina Colline del Vento te brengen. Sinds 2006 bestaat deze wijncantina in Villasimius, Colline del Vento. Nadat het vijf hectare grote landgoed al meer dan één eeuw tot zijn familie toebehoorde is het landgoed door  de zoon van Mario omgetoverd tot een grote wijngaard. De wijngaard is gebouwd op een heuvel uitkijkend over de zee bij Villasimius aan de zuidoostkust van Sardinië. Dit alles hebben Mario en zijn zoon proberen te doen in overeenstemming met de traditie van zijn voorouders. Vandaar het motto “Su binu, bonu con su ‘entu’ e su mari” oftewel “Goede wijn met wind en zee”.  Tijdens een bezoek aan deze wijngaard wordt je ondergedompeld in de geschiedenis van dit land en laat de familie je zien waar hun liefde, respect en dankbaarheid voor het land vandaan komt. Bovendien kan een proeverij van de huisgemaakte organische wijn niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze wijngaard.

Wijncantina SardinieBron: website Colline del Vento


Argiolas

Ben je op vakantie nabij Cagliari en wil je meer weten over Argiolas wijn? Bezoek dan de wijncantina van de familie Argiolas, gelegen in Serdiana. Vanuit de wijnmakerij heb je een prachtig uitzicht over de omliggende ruïnes en het Sardijnse landschap. Naast wijn wordt er ook olijfolie geproduceerd op het landgoed van de familie Argiolas. Tijdens een bezoek nemen de experts je mee naar de ruimtes waar de wijn zich in de vaten ontwikkelt, gevolgd door een proeverij van diverse wijnen en lokale huisgemaakte lekkernijen. Na de proeverij aanschuiven voor een heerlijk diner behoort ook tot de mogelijkheden bij deze wijncantina van de familie Argiolas. Na afloop van je vakantie nog geen genoeg gehad van de wijn van de familie Argiolas? Dan hebben wij een leuk feitje voor je! In de vertrekhal van de luchthaven Cagliari Elmas bevindt zich een heuze wijnbar van de familie Argiolas. De aangewezen locatie om nog even na te genieten van al het moois van uw vakantie!

Wijngaard op SardinieBron: Argiolas Winery Instagram


Boek nu je vakantie naar Sardinië! Bekijk hier al onze vakantiewoningen op Sardinië óf kies voor een vakantie in Toscane

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044