Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wijnproeven op je vakantieadres!

Midden in het Chianti gebied ligt Agriturismo Borgo San Lorenzo. Wil jij meer te weten komen over de productie van D.O.C.G. en Chianti wijnen dan ben je bij Agriturismo Borgo San Lorenzo aan het juiste adres!

Wijnproeven op je vakantieadres!

Midden in het Chianti gebied ligt Agriturismo Borgo San Lorenzo, een agriturismo met 10 appartementen, zwembad én een apart kinderbad. Wil jij meer te weten komen over de productie van D.O.C.G. en Chianti wijnen dan ben je bij Agriturismo Borgo San Lorenzo aan het juiste adres! In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Enotrekking
Enotrekking

Een van de excursies op het landgoed van Agriturismo Borgo San Lorenzo is Enotrekking. Hierbij neemt de eigenaar je mee door de wijngaarden. Tijdens de excursie geeft hij een uitgebreidde bedrijfspresentatie waarin hij vol passie verteld over het wijnproces en hoe de kwaliteit van de wijnen tot stand komt.

 

Bezoek de ‘Enoteca’Enoteca Agriturismo Borgo San Lorenzo

De ‘Enoteca’ oftewel wijnwinkel is de plek waar je de huisgemaakte producten kunt proeven of kopen. Chianti wijnen, La Grappa, wijnlikeur én Tocaanse extra vergine olijfolie, allemaal producten die op het landgoed van Agriturismo Borgo San Lorenzo worden gemaakt. Vanuit de 'Enoteca' is het meerdere keren per week mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding of proeverij waarbij de geheimen van de Chianti wijnen ter sprake komen. 


Bij Agriturismo Borgo San Lorenzo worden diverse proeverijen georganiseerd, waaronder: 
 

                                                                                       Wijnproeverij di 3 vini

Wijnproeverij

Een proeverij van 3 geselecteerde wijnen. Deze proeverij van 3 wijnen maakt het mogelijk om de verschillende soorten druiven, de productie-, en de verouderingstechnieken te begrijpen. Ook zal je gaan inzien hoe al deze componenten leven geven aan producten met verschillende kenmerken.
Duur: circa 45 minuten
Prijs: € 7,- per persoon
Wijn: 3 soorten 
 

Wijnproeverij di 5 vini 

Wijnproeverij

Een proeverij van 5 geselecteerde wijnen, onder het genot van enkele hapjes gemaakt van lokale producten. Tijdens deze wijnproeverij wordt er dieper ingegaan op de verschillende soorten druiven, de productie-, en de verouderingstechnieken. Aan het einde van de proeverij worden in de wijnkelder de belangrijkste productiemethoden uitgelegd en kan men de gebruikte machines bewonderen.
Duur: circa 1,5 uur
Prijs: €18,- per persoon
Wijn: 5 soorten

Wijnproeverij met lunchWijnproeverij met lunch

De wijnproeverij met lunch begint met een bezoek aan de wijnkelder waar de productiemethoden van de wijnen worden getoond en uitgelegd. Daarna gaat de proeverij verder met het proeven van 3 verschillende wijnen. Deze wijnproeverij wordt afgesloten met een typisch Toscaanse lunch onder het genot van 2 wijnen, bijpassend bij de gerechten.
Duur: circa 4,5 uur
Prijs: €45,- per persoon
Wijn: 3 soorten + 2 soorten bij de lunch

PicknickWijnproeverij

Er wordt een rijkgevulde picknickmand voor je klaar gemaakt. Zoek een plekje op het landgoed en geniet van het prachtige uitzicht onder het genot van heerlijke Toscaanse producten en huisgemaakte wijn.
Duur: circa 2 uur
Prijs: €24,- per volwassene / €13,- per kind
Wijn: 1 fles

Meer informatie over Agriturismo Borgo San Lorenzo vindt je hier

   Agriturismo Borgo San Lorenzo Agriturismo Borgo San Lorenzo

Meer weten over Toscane en een van deze agriturismo locaties als vakantiebestemming? Wij adviseren graag bij het op maat samenstellen van uw vakantie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via italie@tritt.nl of via de chat functie op onze website. Een belletje kan natuurlijk ook.

* genoemde prijzen zijn indicatief en kunnen wijzigen. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044