Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Kijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!

Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Toscane staat bekend om zijn pure en biologische keuken. Maar wisten jullie dat dit zeker ook voor de Toscaanse chocolade geldt? Ontdek de ‘pure’ smaak van deze Toscaanse chocola samen met ons tijdens deze overheerlijke ‘chocoladeproeverij’.

Even voorstellen: Chocoladefabriek Amedei in Pontedera, Toscane

In 1990 besloot Cecilia Tessieri – Amedei zich in het avontuur van ‘de pure smaak van chocola’ te storten. Cecilia start haar activiteit met één werknemer, samen produceren zij pralines in een klein atelier van 45 vierkante meter. Maar perfectie is nog ver weg, waardoor Cecilia besluit te gaan reizen naar verre landen op zoek naar een unieke cacao. Vandaag de dag bestaat het geheim van de beroemde Amadei chocolade uit 3 ingrediënten: reiservaring,  de zeldzaamste cacaobonen en de combinatie van moderne apparatuur en traditionele werkmethoden.  Wist je bijvoorbeeld dat de zeldzame Amedei cacaobonen op een bedje van bananenbladen op hout gedroogd worden? En dat wanneer de bonen geroosterd worden in de chocoladefabriek, de chocoladearoma al vrij komt?

Chocolade Oscars

De Academy of Chocolate, heeft door de jaren heen 5 Oscars voor de beste chocolade uitgereikt aan Amedei. Afgelopen Valentijnsdag tijdens de ‘Salon du Chocolat’ in Milaan zijn tevens 3 Amedei producten in de prijzen gevallen.

Ingrediënten: een tipje van de sluier

De Amedei producten zijn gluten-vrij en bereid met pure cacaoboter, zonder soja lecithine en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De Amedei producten zijn tevens gecertificeerd 'Kosher.'

De proeverij: Wij zijn jullie voorgegaan

We hebben deze nieuwe wereld van chocola tijdens een proeverij ontdekt en kunnen deze zeker aanraden tijdens jullie verblijf in Toscane!
Er zijn 3 verschillende paden te bewandelen:

  • Tour A: 1,5 uur: Presentatie en proeverij van 8 verschillende chocolade, waaronder Oscarwinnaar 2013 Blanco de Criollo - 70% pure chocolade.
  • Tour B: 2 uur: Presentatie en proeverij van 11 verschillende chocolade, waaronder ook chocolade ijs en crème.
  • Tour C: 3 uur: Presentatie en bezoek aan het productiegedeelte van de chocoladefabriek, plus proeverij van 14 verschillende chocola.

 

Na de proeverij is er uiteraard de mogelijkheid om een smakelijke souvenir te kopen in de vorm van een bijzondere Amedei creatie.

Rondleidingen zijn mogelijk vanaf maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:30 uur. Op zaterdag op aanvraag voor groepen van minimaal 15 personen. Wil je reserveren? dan kan dit vaak via de receptie op je vakantiebestemming. 

Accommodaties in de omgeving: Op slechts enkele autominuten ligt Capannoli Vakantiepark. Op 45 minuten rijden ligt bijvoorbeeld Agriturismo Fattoria dei Fiori.                                                                                                                                                      

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044