Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Winter in Sardinië, perfect voor een mooie wandeling!

De herfst loopt in Nederland op zijn einde en langzaam aan begint de winter. In Sardinië beginnen de temperaturen nu ook te zakken, maar gelukkig niet zo drastisch als in Nederland. De temperatuur aan de kust zakt meestal niet verder dan 15 graden, hoewel het in het binnenland in de bergen ook kan sneeuwen. Ook in de winterperiode is er genoeg te doen in Sardinië!

Winter in Sardinië, perfect voor een mooie wandeling!

Prachtig seizoen voor Sardinie

 

Het wordt juist aangeraden om Sardinië te bezoeken buiten het hoogseizoen om, in de periode van oktober tot maart. Wat u waarschijnlijk al weet is dat Sardinië bekend staat om zijn mooie stranden. Wat velen niet weten is dat de winter juist een prachtig seizoen is om de stranden te ontdekken. Aan de kust wordt kan het wel 18 graden worden en de stranden zijn nagenoeg leeg. Het water van de zee is meestal zo’n 15 graden, voor wie wel van een uitdaging houdt.
 

Winter in Sardinië, perfect voor een vakantie  wandeling!
 

De winter in Sardinië is ook perfect om een mooie wandeling te maken. De Canyon van Gorropu is een aanrader. De canyon bevindt zich in de provincie Nuoro en het wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd! Naast het feit dat het een geografisch monument is, heeft het ook historische en culturele waarde. Als u alleen al naar de vorm kijkt, zal het u niet verbazen dat de canyon vroeger een fundamentele strategische en beschermende functie had. Het was niet mogelijk voor legers om door de smalle muren heen te kruipen en al snel werden zij een prooi voor de Sardijnen. Er gaan verhalen dat ‘sa Tentassione’, de duivel, in de grot woont en dat veel inwoners er om het leven kwamen.
 

Canyon van Gorropu

Een ander opmerkelijk aspect van deze canyon is dat je volgens vele ouderen, binnen in de canyon overdag sterren kunt zien. Het is niet echt onderzocht maar er zijn mensen die zeggen dat je er sterren kunt zien overdag. Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaring!
 

Het is mogelijk om een tocht te maken door de canyon, wat zeker de moeite waard is voor de iets gevorderde wandelaar (de route is nogal uitdagend). De paden zijn stoffig door het bos, stenen en rotsen aan het einde van de trip. Er zijn een aantal bewegwijzeraars aanwezig aan het begin van het spoor en dit is makkelijk te volgen. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten maar wees voorzichtig want het kan glad zijn door de kleine steentjes. De tweede helft van de tocht vergt meer inspanning omdat het pad snel afloopt. Omdat de terugweg nogal veel inspanning eist is het ook mogelijk om met een busje terug te gaan, u kunt zelfs een stoel reserveren. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
 

Als u de canyon in wil, wordt er een kleine bijdrage gevraagd van € 5,-. De wandelpaden daarentegen zijn gratis.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044