Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantie Ligurië

Ligurië is één van de kleinste regio’s van Italië, gelegen in het noorden. Klein, maar fijn, want in deze streek is er ontzettend veel te beleven. Van de beroemde Cinque Terre tot de bruisende hoofdstad Genua (Genova): Tritt - Case in Italia zet alles over Ligurië op een rij.

De Italiaanse Bloemenrivièra, Ligurië

 

Ligurië, de Italiaanse Bloemenrivièra, is één van de kleinste regio’s van Italië, gelegen in het noorden. Klein, maar fijn, want in deze streek is er ontzettend veel te beleven. Wat dacht je van heerlijke badplaatsen langs de kraakheldere Ligurische Zee, pittoreske steden, de beroemde Cinque Terre, velden vol bloemen en – misschien wel het beste – meer dan driehonderd dagen zon per jaar. Wat verwacht je nog meer van een vakantiebestemming? Wij vertellen je graag alles over deze fantastische streek. 

De geschiedenis van Ligurië

Ligurië kent een rijke historie. De oudste verhalen over Ligurië stammen uit de vroege oudheid. Na het Romeinse Rijk werd de streek Ligurië helemaal bepaald door de grote stad Genua (Genova). Ligurië heette zelfs de republiek Genua, wat al aangeeft wat de politieke invloed van deze stad op de regio had. Napoleon Bonaparte nam de republiek Genua over, waardoor de streek afhankelijk werd van Frankrijk. Dat was niet het enige bekende historische figuur die huishield in Ligurië, want ook Christoffer Columbus woonde in Genua en Hans Christiaan Andersen vestigde zich in Sestri Levante. Dat snappen wij wel, want de prachtige kunstlijn, die ook wel de Italiaanse Riviera wordt genoemd, is weergaloos. Ligurië staat ook bekend als de Bloemenrivièra – voor de bloemen die er worden geteeld – deze bloemen worden voornamelijk gebruikt voor de parfumindustrie.

Niet te missen in Ligurië

Als jij je trip door Ligurië in de hoofdstad Genua (Genova) begint, wil je eigenlijk al niet meer verder reizen. Deze bruisende havenstad was in 2004 Culturele Hoofdstad van Europa - en met reden. Het barst hier van de culturele bezienswaardigheden, en dat is ook niet zo raar met Columbus als beroemdste inwoner ooit. Je bekijkt hier fantastische architectonische hoogstandjes, eeuwenoude kathedralen en middeleeuwse steegjes. Zeker ook een bezoekje brengen: het aquarium van de hoofdstad. Het is één van de grootste aquaria van ons continent en zeer de moeite waard om te bekijken! Ook leuk voor de kinderen.

Naast de hoofdstad Genua zullen mensen Ligurië vooral kennen van de enorm populaire Cinque Terre. Dit is een prachtig nationaal park, waar vijf kleine badplaatsen met elkaar worden verbonden via kleine wandelpaden. Dit moet je eens gezien hebben! De natuurliefhebber kan ook zeker de Ligurische Alpen niet overslaan. Je kunt hier fantastisch wandelen en klimmen - het hoogste punt (Punta Matguareis) is zelfs 2650 hoog. Lekker relaxen en van de zon genieten? Dan is de beroemde badplaats San Remo een goed idee - die naam zal je trouwens als wielrenner ook bekend voorkomen. Er is voor ieder wat wils in Ligurië!

Unieke accommodaties in heel Italië

Tritt - Case in Italia verhuurt niet alleen unieke accommodaties in en nabij Ligurië, maar in heel Italië. Direct aan het strand of midden in de bergen, of het nu een privévilla met zwembad of een rustig gelegen agriturismo is – bij Tritt - Case in Italia vind je de mooiste en meest unieke accommodaties.

Wij helpen je graag!

Hulp nodig met het vinden van een appartement, een vakantiehuis of een agriturismo in Italië? Wij helpen natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044