Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Handige Tips voor uw Toscane vakantie in Italie

Een compleet overzicht van alle vervoersmogelijkheden naar het prachtige Toscane.
Tip: vergeet niet uw Reis- en Annuleringsverzekeringen af te sluiten voor uw vakantie in Toscane!

Reis- en Annuleringsverzekeringen voor een veilige Toscane vakantie

Dankzij onze exclusieve samenwerking met 'de Europeesche' kunnen wij u tegen zeer aantrekkelijke premies van dienst zijn op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Vraag gerust vrijblijvend naar de voorwaarden.
Premie annuleringsverzekering: 5,5 % over de totale reissom + Euro 3,50 polis- en administratiekosten + assurantiebelasting (21% over premie en poliskosten)

Klik hier om een verzekering af te sluiten.

De Aflopende Annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen omvat ook een dekking voor EUclaim: een bedrijf dat luchtvaartpassagiers helpt bij het indienen van een claim bij annulering of vertraging van een vlucht. Op grond van de Europese Verordening 261/2004 hebben passagiers recht op een compensatie die op kan lopen tot € 600,-.

Vliegen naar Toscane

Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die op Italië vliegen. 'Low cost' maatschappijen, zoals:
Transavia.com - dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Pisa en v.v.
RyanAir.com - dagelijkse vluchten van Brussel/Charleroi-BE, Maastricht, Dusseldorf/Weeze-DE en Eindhoven (goedkoop parkeren) naar Pisa en v.v.)
Ook KLM en Alitalia.com - dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Florence en v.v.

Op LowCostAirlines.nl vindt u een overzicht van de vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar de stad van uw voorkeur, met de bijbehorende vertrekluchthavens. 

Overigens start KLM met ingang van 22 april 2016 met directe vluchten op Genua. 
Vertrek Amsterdam 10:05 - Aankomst in Genua 11:45 
Vertrek Genua 12:20 - Aankomst in Amsterdam 14:20

Vanaf Genua is het ongeveer 2 a 2,5 uur rijden naar Pisa. Vanaf Genua vertrekken ook veerboten naar Sardinië en Elba. 

Uw taxitransfer op de aankomstluchthaven kunt u vooraf online boeken. Wel zo handig als dit vooraf geregeld is.

Met de auto

Het lijkt een heel eind, maar wist u dat Italië heel goed aan te rijden is? Omdat Toscane in het noorden van Italië ligt, is bijvoorbeeld de afstand Utrecht - Florence slechts 1347 kilometer, bijna 200km dichterbij dan Barcelona. De reistijd bedraagt 13 uur, maar dan heeft u wel uw eigen auto bij u. Zo bespaart u de kosten van een huurauto.

Als u zelf gaat rijden, raden we u wel aan om een goede routekaart mee te nemen, of bijvoorbeeld een TomTom met Europese kaart. Ook is het verstandig lid te worden van RouteMobiel Pechhulp Europa of ANWB Wegenwacht met Europa Service, dan weet u zeker dat u tijdens de rit niet voor verrassingen komt te staan.

Vindt u het toch te ver om in één dag te rijden? Overweeg dan een tussenstop met hotelovernachting. Dan kunt u de volgende dag goed uitgerust verder reizen. Na reservering en betaling ontvangt u van ons een overzicht met een aantal adressen van hotels op route naar Toscane.  

Let op: onderweg kunt u tolwegen tegenkomen. Zorg daarom bij voorkeur dat u een creditcard bij u heeft; het alternatief is soms alleen met contact geld betalen. Met een creditcard kunt u gebruik maken van de speciale creditcard kassa, waar de rij vrijwel altijd veel korter is.

Autotrein naar Italië

Relaxed op vakantie naar Toscane met de autoslaaptrein.

Vanuit Nederland rijden er helaas geen autoslaaptreinen meer naar Italië, u kunt echter wel vanaf Düsseldorf met de autotrein naar Verona of Livorno, Italie. Düsseldorf ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Utrecht. De autotrein beschikt over moderne couchetterijtuigen en slaaprijtuigen. De afstand Verona - Florence is 235 km en rijdt u in ca. 2 a 3 uur, de afstand Livorno - Florence is ca. 90 km en rijdt u in ongeveer 1,5 uur. 

De treindienst Duesseldorf - Livorno is beschikbaar op volgende data, de vertrektijd vanuit Duesseldorf ligt rond 18.30u, aankomst Livorno ca. 10.00u.

  • Heenreis iedere woensdag van 5 juli t/m 30 augustus 2017
  • Terugreis iedere donderdag van 6 juli t/m 31 augustus 2017

De treindienst Duesseldorf - Verona is tussen onderstaande data beschikbaar, de vertrektijd vanuit Duesseldorf ligt rond 18.35u, aankomst Verona Porta Nuova ca. 08.31u.

  • Heen iedere vrijdag van 19 mei t/m 29 september 2017
  • Terug iedere zaterdag van 20 mei t/m 30 september 2017

Voor meer informatie en tickets kunt u terecht bij de treinreiswinkel.nl 

 

 

Veerdiensten naar Elba en Sardinië

Vanaf het vaste land van Toscane worden regelmatige veerdiensten onderhouden naar de eilanden in de Middellandse zee o.a. Corsica, Elba en Sardinië. Tritt - Case in Toscana is boekingsagent voor Moby lines en kan voor u elke gewenste overtocht organiseren op de volgende routes: 

Piombino - Porto Ferraio v.v.
Piombino - Olbia v.v.
Livorno - Olbia v.v.
Genua - Olbia v.v.
Genua - Porto Torres v.v.
Civitavecchia - Olbia v.v.

On Line boeken en het raadplegen van informatie over reistijden en afvaarten kunt u hier direct en gemakkelijk doen op de site van Moby Lines.

Ook de site van Blu Navy Traghetti geeft u informatie en mogelijkheden voor de overtocht naar Elba: www.blunavytraghetti.com 

Via OK Ferry heeft u een kompleet overzicht van alle veerverbindingen, kunt u vergelijken en direkt online uw overtocht(en) regelen - OK Ferry.

Autohuur in Toscane

Na aankomst per vliegtuig in Italië is het gemakkelijk om een auto te huren. Het verdient aanbeveling om vooraf via internet een reservering te maken.

Wij kunnen u HERTZ aanbevelen, die aantrekkelijke tarieven kent en bovendien op alle Italiaanse vliegvelden, alsmede in de grotere Italiaanse steden, een vestiging heeft. Een kantoor van HERTZ bevindt zich o.a. in de aankomsthal van Pisa Airport 'Galileo Galilei'. Online reserveren kan bij Hertz autoverhuur

Zorgeloos een auto huren kan ook bij SUNNYCARS met het all-in pakket. Alles is inbegrepen zoals extra wa/ba-verzekering tot 7,5 mljn., terugbetaling eigen risico en     dekking glas-, banden-, bodem- en dakschade. Ongelimiteerde kilometers en geen verrassingen achteraf bij eventuele schade. Gemakkelijk online
reserveren bij SUNNYCARS rent a smile

Wilt u liever niet zelf rijden dan kunt u hier online gemakkelijk een taxitransfer regelen voor het vervoer van de luchthaven van aankomst naar de locatie van uw accommodatie.