Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Trouwen in Toscane

Nederlandse stellen trouwen steeds vaker in het buitenland. Niet verwonderlijk, gezien de kosten die een huwelijk ook in Nederland met zich meebrengt. Wie er echt iets bijzonders van wil maken wijkt al gauw uit naar een plek buiten de eigen landsgrenzen. Italië en zeker ook Toscane zijn dan uitermate geschikt voor een onvergetelijke, romantische huwelijksdag.  

Trouwen in Toscane

Trouwen in Toscane
Zwoele avonden, schitterende natuur met tal van verborgen plekjes, oogverblindende zonsondergangen en pittoreske oude stadjes. Toscane heeft alles in zich om een romantische bestemming te zijn. Tel daarbij de natuurlijke hoffelijkheid van de bevolking en het plaatje is compleet. Lees hier de vijf redenen waarom u absoluut zou moeten trouwen in Toscane.
 
 
 
 Trouwlocaties, voor Trouwen in Toscane  

Op onze speciale trouwlocaties wordt uw bruiloft tot in de puntjes verzorgt. Het kan zowel gaan om een ceremonieel huwelijk waarbij de op de locatie aanwezige ambtenaar u in het echt zal verbinden, als om een romantische symbolische ceremonie. Maar ook andere feestgelegenheden worden tijdens uw groepsvakantie tot een onvergetelijke dag en vakantie gemaakt op deze Toscaanse landgoederen. De eigenaren organiseren jaarlijks meerdere bruiloften en partijen en zorgen dat het u aan niks zal ontbreken. Wij kennen de eigenaren persoonlijk en spreken de taal, op deze manier kunnen wij optimaal bemiddelen.
 
Om te beginnen met oriënteren geven wij u een indruk van onze trouwlocaties:
 
Agriturismo di Facino
Agriturismo di Fascino is een Typisch Toscaanse agriturismo, een prachtige locatie wanneer u wilt trouwen in Toscane, met bijzondere thema kamers en een appartement vlakbij Pistoia, Florence en Lucca. Agriturismo di Fascino is van oorsprong een authentieke villa uit de 17e eeuw. De villa is volledig gerenoveerd tot een gemoedelijke agriturismo, met respect voor de oorspronkelijke stijl. In totaal biedt het landhuis plaats aan maximaal 36 personen. Uiteraard kunt u ook samen een speciale themakamer reserveren voor uw huwelijksreis!
 
Trouwen bij een agriturismo in ToscaneMooie trouwaccommodatie in Toscane

Lees hier alles over deze speciale trouwlocatie in Noord-Toscane.

 
Palazzo Monterchi & Torre di Rosadi
Twee mooi gelegen, luxe villa's met trouwkapel in het binnenland van Toscane. Deze twee villa's samen kunnen gereserveerd worden voor een groep tot 24 personen.

Palazzo Monterchi is een Toscaanse villa in Liberty stijl met privé zwembad, 3 km van het pittoreske plaatsje Monterchi. De villa wordt omringd door een landgoed van 25 hectare met wandelpaden langs oude eiken, cipressen en pijnbomen. Genoeg ruimte dus wanneer u wilt trouwen in Toscane.

  Dineren bij zwembad tijdens trouwen in Toscane Prachtige locatie voor trouwen in Toscane

Lees hier alles over deze Toscaanse villa met trouwkapel.

Torre di Rosado is van oorsprong een wachttoren uit 1600. In 1894 is deze uitgebouwd tot een luxe villa met het volledige behoud van de Toscaanse stijl. 

  jacuzzi voor wellness in ToscaneLuxe slaapkamer in Toscane

Lees hier alles over deze Toscaanse villa met romantische slaapkamer in de wachttoren en jacuzzi in de tuin.

Bekijk onderaan deze pagina onze selectie trouwlocaties. 


Belangrijk voor uw huwelijk in Toscane

Voor alle informatie over de huwelijkssluiting evenals de verdere formaliteiten kunt u terecht bij de Italiaanse gemeente waar het huwelijk zal plaatsvinden of bij Tritt, wanneer de ceremonie op een van onze trouwlocaties plaatsvindt. (reserveren datum, getuigen (max. 1 getuige per partner), eventuele tolk, fotograaf, bloemen,  programma van de dag inclusief diner, etc.).
 
Benodigde documenten
Om als Nederlander woonachtig in Nederland te kunnen trouwen in Toscane, Italië moeten de volgende recente (niet ouder dan zes maanden), originele documenten worden overgelegd:
 • Geboorteakte (meertalig model, met vermelding van de namen van de ouders).
 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid (meertalig model) uit de Nederlandse gemeente waar u bent ingeschreven.
 • Het is niet noodzakelijk een door één van de Nederlandse vertegenwoordigingen in Italië opgemaakte “nulla osta” te overleggen. Bij sommige Italiaanse gemeenten is dit niet bekend. Lees verder
 
Aandachtspunten wanneer u wilt trouwen in Toscane of elders in Italië:
 • In de Italiaanse wetgeving is vermeld dat vrouwen die eerder gehuwd zijn geweest pas 300 dagen na de definitieve uitspraak van de scheiding wederom kunnen trouwen. Lees verder
 • Mocht u in een ander land dan Nederland geboren zijn, zult u moeten nagaan of een door dat land afgegeven geboorteakte zonder meer wordt geaccepteerd.
 • Ondertrouw niet noodzakelijk voor een huwelijk in Italië tussen twee Nederlanders die niet in Italië wonen;
 • Een in Italië rechtsgeldig gesloten huwelijk, vastgelegd in een Italiaanse akte, wordt in Nederland erkend.
 • Evenals in Nederland kan men in Italië kiezen tussen een huwelijk in gemeenschap van goederen (“la comunione dei beni”) of op huwelijkse voorwaarden (“la separazione dei beni”). Lees meer
 • Het is niet nodig de ambassade in Rome of het consulaat-generaal in Milaan op de hoogte te stellen van uw voornemen tot het trouwen in Italië.
 • Trouwen op een Nederlandse ambassade in het buitenland is sinds 1 januari 2012 niet meer mogelijk.
Niet vergeten:
 • Raadpleeg altijd de voorwaarden om in Italië te mogen trouwen, i.v.m. wijzigingen van regels en voorwaarden.
 • Neem contact op met de gemeente waar u ingeschreven staat voor het verkrijgen van een geboorteacte en verklaring van huwelijksbevoegdheid.
 • Print een Consulaire verklaring in kleur.
 • In geval van een huwelijk in gemeenschap van goederen de voorwaarden laten opstellen door een Nederlandse notaris.
 • Neem contact op met de desbetreffende gemeente in Toscane voor een documentencontrole.
 
Interesse in een droombruiloft in prachtig Toscane? Mail ons voor een vrijblijvend advies, toscane@tritt.nl.