Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wandelen en Hiken in Italië

Beleef een actieve vakantie in Italië. Het heuvellandschap, de pijnboom- en kastanje bossen, wijn- en olijfgaarden en middeleeuwse dorpjes vormen het decor van een waar wandelparadijs.

Wandelen en Hiken in Italië

Beleef Italië met wandelen en hiken

Voor een wandelvakantie is Italië bij uitstek een geweldige bestemming. Wandel door de bergen in Noord Italië, het Toscaanse heuvellandschap of wandel langs de kust, Italië biedt voor ieder wat wils. Wij delen onze tips per regio.

Wandelen en hiken Italië

Emilia - Romagna

Emilia - Romagna is een van de groenste regio's van Italië en strekt van de Appenijnen tot aan de Adriatische kust. De heuvels van de Apennijnen bieden veel mogelijkheden waaronder tal van wandelroutes én in de zomer zijn deze te combineren met een bezoek aan een van de vele adventure parks die de regio rijk is. Dichter bij zee kan je wandelen, joggen of hiken door de dennenbossen aan de oevers van Ravenna of bezoek het Po Delta Park bij Cervia; een waar paradijs voor vogelspotters.

Lazio

Lazio is dé regio van de paden: dorpen en landschappen worden met elkaar verbonden door een netwerk van paden waarbij "slow" en "outdoor" toerisme centraal staan. Veel van de wegen zijn oude pelgrimsroutes die verweven zijn rond Rome. Een van de meeste bekende is de Via Francignena. Dit is de middeleeuwse weg die het Engelse Canterbury verbond met Rome. Geen andere weg in Europa was zo belangrijk voor de handel en de uitwisseling van kunst en cultuur als de Via Francignena. Tegenwoordig is het vooral een erg afwisselende wandelroute.

Le Marche

De meeste wandelroutes in Le Marche zijn te vinden aan de voet van het Sibilinni gebergte (gelegen in Umbrië en Le Marche). Maar ook rond de kust zijn veel mogelijkheden, zo kan je in Parco San Bartolo nabij Pesaro meerdere wandelingen maken met enerzijds uitzicht op zee en anderzijds de valleien. Onderweg passeer je enkele dorpjes die het zeker waard zijn om een stop te maken. In de zomermaanden kan je tijdens de wandeling afdalen naar zee voor een verfrissende duik. 

Ligurië

De Cinque Terre, wie kent dit gedeelte van Ligurië niet?  Voor wandelaars is dit een waar walhalla! Doordat de dorpjes (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare) tegen steile kliffen zijn gebouwd is wandelen de mooiste manier om de dorpjes te ontdekken. De Sentiero Azzuro (het Blauwe Pad) is een 12 kilometer lange wandelroute langs de kustlijn die alle dorpjes verbindt. Je kan ervoor kiezen om de route in één of meerdere etappes te lopen. Wij adviseren om er voldoende tijd voor uit te trekken zodat je genoeg tijd hebt om onderweg van de prachtige uitzichten en de dorpjes te genieten! 

Noord Italiaanse Meren

In deze regio lichten we de provincie Brescia uit. Dit gebied trekt ieder jaar vele wandelaars die zich in het voorjaar en de zomer op de paden van de Valle Trompia, Valle Sabbia en Valle Camonica begeven. Ook de wijngaarden langs het Gardameer of in de Franciacorta streek zijn erg populair bij wandelaars. Wil jij deze regio ontdekken? Verblijf dan bij Agriturismo al Rocol of Agriturismo Villa Gradoni.

Piemonte

Piemonte kent veel natuurgebieden waaronder het Nationaal Park Val Grande. Dit park is het grootste natuurgebied van Italië en is gelegen aan de Piemontse kant van het Lago Maggiore. Ervaren wandelaars kunnen urenlange wandelen tussen de bergtoppen. Ook niet ervaren wandelaars kunnen in alle rust genieten van de wat kortere wandeltochten. De ingang van dit Nationaal Park ligt op 1000 meter hoogte. Stop tijdens je wandeling zeker eens bij een van de vele berghutten voor een heerlijke lunch.

Puglia

Het veelzijdige landschap van Puglia heeft voor ieder wat wils te bieden! Zo ook voor de wandelaars. In Salento (zuidelijkste deel van Puglia) kan je prachtige wandelingen langs de kust maken, kraakhelder water, afgelegen baaitjes met rotspartijen worden afgewisseld door langgerekte zandstranden. In het binnenland, bij de Val d'Itria kan je heerlijk wandelen, hier wandel je in alle rust tussen de olijfgaarden en trulli. 

Sardinië

Sardinië is uitermate geschikt om te wandelen en te hiken. Het eiland is verrassend variërend: ruige rotskusten, kleine wandelpaden of een rustig en stil achterland, Sardinië heeft het allemaal. Ontdek hier de mooiste routes en bewonder het prachtige landschap!

Sicilië

Vanwege het bergachtige landschap is Sicilië zeer geschikt voor de wat meer ervaren wandelaars. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is er het natuurgebied Lo Zingaro, het ravijn Cavagrande del Cassibile, de zoutvlaktes van Trapani en natuurlijk is er nog de Etna waar je indrukwekkende wandelingen kunt maken die je niet snel zal vergeten.

Toscane

Het heuvellandschap, de pijnboom- en kastanje bossen, wijn- en olijfgaarden en middeleeuwse dorpjes vormen het decor van een waar wandelparadijs. Naast de variërende wandelroutes in de 7 nationale parken langs de Toscaanse kust en op de eilanden van de Toscaanse Archipel, staan er talloze Toscaanse events in het teken van wandelen op het programma. Meer over wandelen en hiken in Toscane lees je in onze blog.

Umbrië

De natuur in Umbrië heeft tal van wandelmogelijkheden te bieden, maar toch mogen wandelliefhebbers ook de prachtige heuvelstadjes niet overslaan. Denk bijvoorbeeld aan Orvieto. Erg leuk om te doen is een wandeling door het ondergrondse gangen-, en grottenstelstel van Orvieto.
 


Via de zoekfunctie kan je eenvoudig zoeken naar Wandelen en hiken locaties in Italië.
Kom je er niet aan uit? Mail ons, we helpen je graag! 

 

 

 

Meer beleven in Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044