Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

8 verborgen pareltjes in Pisa en Lucca

Als het niet de eerste keer is dat je op vakantie gaat naar Toscane, dan heb je waarschijnlijk de bekendste plekken al gezien: Florence, Siena, Lucca en Arezzo. In deze blog delen we een aantal verborgen pareltjes in de provincies Pisa en Lucca.

8 verborgen pareltjes in Pisa en Lucca

Als het niet de eerste keer is dat je op vakantie gaat naar Toscane, dan heb je waarschijnlijk de bekendste plekken al gezien: de kunststeden Florence, Siena, Lucca en Arezzo. Toscane heeft echter veel meer te bieden. In deze blog delen we een aantal verborgen pareltjes in de provincies Pisa en Lucca.

Pisa

Parco di San Rossore

Het San Rossore natuurpark is een van de grootste kustparken van Italië. Omdat het nog niet zo bekend is, is het niet zo druk als andere Toscaanse locaties. Het park omvat 30 km kustlijn, de monding van de rivier de Arno en het meer van Massaciuccoli. Naast dat er veeteelt is wordt er in het gebied ook kaas, honing, en groenten geproduceert. Het park is te voet, per fiets of per koets te bezoeken. Maar onze tip: bezoek het park, onderleiding van een gids, aan boord van een kano of kleine boot. Hier lees je meer informatie over het park, en de (gratis) rondleidingen die georganiseerd worden. 

Il Museo Piaggio

Het Piaggio Museum in Pontadera is volledig toegewijd aan een van de bekendste Italiaanse symbolen: de legendarische Vespa. Er is een permanente tentoonstelling met meer dan 100 Vespa-modellen, waaronder de eerste prototype, de Vespa gegigneerd door Salvador Dalì en niet te vergeten de grote klassiekers zoals de Vespa 125 uit 1951, die gebruikt werd door Audrey Hepburn op de set van “Vacanze Romane”. Naast de Vespa’s zijn in het museum ook diverse Gilera-motoren en de Ape scooters (vroeg veel gebruikt als taxi’s in badplaatsen) te vinden.

Piaggio Museum

Toiano

Toiano is een klein verlaten middeleeuws dorp in het hart van Toscane. Dit “verlaten zijn” brengt zijn charme met zich mee, het is er spookachtig mooi. Je komt het dorp binnen via een brug die ooit een ophaalbrug was. Lopend door de verlaten stille straatjes kun je een prachtig landschap bewonderen.

Het klooster van Calci

Het Certosa di Calci, gesticht in 1366, was een van de belangrijkste kartuizerkloosters in Italië. Tussen 1764 en 1797 werden belangrijke uitbreidings-, en decoratiewerken uitgevoerd die het klooster hebben omgevormd tot een van de belangrijkste voorbeelden van de achttiende-eeuwse architectuur en kunst in Toscne. In 1866 is het pand uitgeroepen tot rijksmonument. Naast een indrukwekkend bezoek aan het klooster kan je ook een kijkje nemen in het Museo di Storia Naturale e del Territorio. Hier vind je mineralen, dieren en fossielen. Leuke tip voor een bezoek met kinderen! 

Certosa di Calci

Lucca

Il Lago di Vagli

Het Vagli meer is opzichzelf een prachtige plek in het Garfagnana-gebergte, maar de echte charme is te vinden in de spookstad Fabbriche di Careggine, een klein dorp dat onder water stond toen de hydro-elektrische dam werd gebouw. Tot dusver is het dorp 4 keer aan het licht gekomen tijdens schoonmaak en onderhoud. In 1958, 1974, 1983 en de laatste keer in 1994 werd het meer droogelegd. De volgende leegloop stond gepland voor 2022 maar is uitgesteld tot 2023!

De Duivelsbrug

De Duivelsbrug is een middeleeuws meesterwerk bij Borgo a Mazzano waar we het eerder (in deze blog) al over hebben gehad. Het is een met zekerheid te zeggen dat dit de mooiste brug is in de provincie Lucca, en misschien ook wel een van de meest suggestieve in Italië. De brug moet met zijn grote boog en drie kleinere bogen in het verleden nog veel indrukwekkender zijn geweest. In de Tweede Wereldoorlog is er namelijk een dam gebouw die het waterpeil in de omgeving heeft verhoogd.

L’isola Santa

Isola Santa is een van de mooiste dorpen van Toscane en wordt vaak vergeleken met een typisch dorpje uit sprookjes. Het dorpje ligt aan de oevers van een blauw meer en is gebouwd rondom een “hospitaal” dat in 1260 gebruikt werd om reizigers en pelgrims op te vangen die de Apuaanse alpen overstaken om via de Foce di Mosceta van Garfagnana naar Versilia (of vice versa) te gaan. Je passeert het dorpje als je de Cipollaio-pas volgt van Garfagnana naar Versilia. De plotselinge aanblik van de zee zal verrassend zijn na een reis door de ongerepte bossen.

De hangbrug: Il Ponte Sospeso delle Ferriere

Deze hangbrug werd in 1920 gebouwd zodat arbeiders gemakkelijk van hun huizen naar de metaalbedrijven aan de andere oever van de rivier de Lima konden gaan. De burg is 227 meter lang en kwam in 1990 in het Guinness Book of World Records als de langste hangbrug ter wereld. Helaas is de brug deze titel verloren in 2006. De hangbrug is te bereiken vanuit het dorpje Mammiano of vanaf de weg bij Popiglio (Pistoia). Bereid je voor op een avontuur en stap in de schoenen van Indiana Jones, maar als je last hebt van hoogtevrees, kijk dan niet naar beneden!

Ponte Sospeso

Als je op zoek bent naar een vakantieadres in de omgeving van Pisa en Lucca, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044