Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Acquario di Cala Gonone Sardinie

Ben je op vakantie in Sardinië in de provincie Nuoro en op zoek naar een leuke dagbesteding?Bezoek dan het aquarium van Cala Gonone. Dit aquarium bevindt zich in de golf van Orosei, tussen de prachtige wateren van het Supramonte gebergte. Het moderne gebouw, ontworpen door de beroemde architecten Peter Chermayeff en Sebastiano Gaias, ligt op steenworp afstand van de zee. Daarom is een bezoek aan het aquarium goed te combineren met een heerlijke stranddag!

Acquario di Cala Gonone Sardinie

Het doel van het Cala Gonone aquarium is om kinderen te informeren over het leven in de Middellandse zee, op een leuke en speelse manier. Er zijn 26 waterreservoirs te bezichtigen voor een onvergetelijke ervaring met allerlei vissoorten zoals zoetwater piranha’s, snappers en hond haaien en schattige trompet vissen. Je kunt er de inktvis beter leren kennen met zijn verschillende bewegingstechnieken, ontdek de leefwijze van de mureen en ontdek heel veel meer over het leven in de Middellandse zee. Ook de tropische reservoirs zijn prachtig om te zien met verschillend gekleurde vissen in het koraal. Het bezoek kan worden afgesloten met een spannende ervaring; het is namelijk mogelijk om zeesterren, zee-egels en roggen aan te raken! 

De open zee tank is een bijzondere tank, het is namelijk de grootste tank van het aquarium met maar liefst 350.000 liter water! Er zijn 3 verschillende lagen van ongeveer 60 cm. De eerste laag wordt verlicht met een ‘dakraam’ en er wonen kleinere vissen die er niet echt van houden om in de open zee te verblijven, in de andere 2 lagen verblijven grotere vissen zoals de geelstaart, de snapper en haaien. 

Een van de meest spectaculaire tanks is de zogenoemde rotstank. Je vindt hier onder andere de octopussen, palingen en murenen. Ook zijn er schorpioenvissen en kreeften te vinden. 

Sinds april 2015 is er iets nieuws toegevoegd aan het aquarium, een buitenspeelplaats die volledig gewijd is aan schildpadden. Door middel van interactieve spelletjes leren kinderen hoe schildpadden leven en hoe met schildpadden in de natuur om te gaan. 

Wat praktische informatie; het aquarium is in mei, juni, juli en september elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In augustus is het aquarium langer open: elke dag van 10:00 tot 18:00 uur.  

Kosten: 
Volwassene: € 12,-
Kind 4-12 jaar: € 6,50 
Baby 0-3 jaar: Gratis

Aquario di Cala Gonone, Via La Favorita, 08022 Cala Gonone, Dorgali NU, Italië. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het aquarium, maar heb je je vakantie naar Sardinië nog niet geboekt? Niet getreurd! Bekijk hier al onze vakantiewoningen in Nuoro.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044