Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De lekkerste visgerechten eet je in Sardinië!

U hoeft niet altijd zelf uw vis te vangen om te genieten van de vismaaltijden op Sardinië.
De Sardijnse keuken biedt genoeg heerlijke verse vismaaltijden aan. De visliefhebbers zullen zich wanen in een ware culinaire vishemel!

Lees snel verder voor meer smakelijke weetjes.

De lekkerste visgerechten eet je in Sardinië!

De laatste jaren zijn de visgerechten sterk in opmars. Als u verse vis wilt zien of kopen dan moet u echt een bezoekje brengen aan de vismarkt in Gagliari, dit is de grootste van heel Italië. Feit is dat als je de mercato di San Benedetto niet hebt bezocht, je Cagliari niet hebt gezien. De markthal doet wellicht wat steriel aan, maar eenmaal binnen is het een ware kakofonie van vormen, kleuren en geluiden. Hier krijg je een goede indruk welke vis en zeevruchten er allemaal in de maaltijden worden verwerkt en gebruikt worden. Op deze bijzonder grote vismarkt ziet u onder andere kreeften, krabbetjes, zee-egels en levende palingen.

De afwezigheid van vis in de traditionele Sardijnse keuken, die van oudsher is gericht op vlees, wordt snel ingehaald.  Bezoekers van de schitterende Sardijnse kusten zullen zich in een culinaire vishemel wanen. Vis, bij voorkeur genoten in de schaduw van de namiddagzon en begeleid door een glas koele, witte Vernaccia di Oristano...
De wateren rond de rotsachtige kusten herbergen heerlijkheden als kreeften, krabben, ansjovissen, tonijn, inktvis, schelpdieren en natuurlijk sardientjes die hun naam al dan niet aan het eiland hebben te danken. De kleine sardientjes worden schoongemaakt en rijkelijk met zout ingewreven en vervolgens gegrild... mmm smakelijk!

Bent u benieuwd geworden naar de Sardijnse keuken met zijn heerlijke visgerechten? Dan onderstaand voor u een aantal restaurants in Cagliari waar u zeker een visgerecht moet proberen!
Tip: Cagliari is ook een perfecte bestemming voor een citytrip met een van de lowcost airlines - kijk hier naar onze selectie van accommodaties in en bij Cagliari

Marina gedeelte (centrum):

  1. Dal Corsaro op Piazzale Regina Margherita 28: biedt geweldige vismaaltijden en heeft een goede wijnkaart.
  2. Ristorante Italia, Via Sardegna 30: dit is een luxe restaurant met bijzonder goede visspecialiteiten.
  3. Buongustaio op de Via Concezione 7: vlakbij de haven gelegen is dit restaurant erg populair bij de locals, het heeft goede prijzen en heerlijke maaltijden.

Stampace gedeelte (centrum):

  1. Il Gato Viale Trieste 15: dit restaurant serveert pizza’s en goede visgerechten voor een redelijke prijs (rond de €10,- voor een hoofdgerecht). 
  2. Quattro Mori via Angioy 93: hier serveren ze heerlijke Sardijnse gerechten met het accent op seafood.
     

Kraampje bij de vismarkt.

Krabbetjes voor de verkoop!

Visgerecht.

Lekkere verse kreeft.

Probeer het allemaal uit en laat u verrassen door een ware smaak sensatie!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044