Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Dorpjes om te bezoeken tijdens je vakantie in Toscane!

Wil je weten welke dorpjes je echt niet mag missen? Wij hebben 5 kustplaatsen voor je geselecteerd waar je zeker heen moet gaan!

Dorpjes om te bezoeken tijdens je vakantie in Toscane!

Niet alleen Pisa, Florence, het heerlijke weer, en prachtige landschappen maken Toscane tot een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Ook de kleinere steden en dorpjes zijn zeker een bezoek waard! Voor deze blog hebben wij 5 kustplaatsen voor je geselecteerd waar je zeker heen moet gaan! 

Livorno

Livorno is eigenlijk ontstaan na dat de haven van Pisa weg was. De haven werd 15 kilometer zuidelijker aangelegd en bij de haven werd vervolgens de gelijknamige stad in de vorm van een vijfpuntige ster gebouwd. In een wandeling van ongeveer 10 km kom je langs alle highlights van de stad. Als je de wandeling begint vanaf de stationzijde naar het westen richting het Piazza Grande, dan kun je niets overslaan. Al vrij snel kom je op het Piazza della Repubblica en hierna vervolg je de wandeling richting het Piazza Grande. Dit plein mag je echt niet missen bij een bezoek aan Livorno. Aan dit plein is o.a. de Duomo di Livorno en het koninklijk paleis, Palazzo Granducale gelegen. Je kunt ook het Piazza Felice Cavallotti nog toevoegen aan je wandeling, hier is van maandag tot en met zaterdag iedere ochtend de grootste (overdekte) markt van Livorno te vinden.

Vanuit het Piazza Felice Cavallotti wandel je naar Venezia Nuova - het nieuwe Venetië. Deze wijk heeft zijn naam te danken aan de vele kanaaltjes die er doorheen lopen. In de zomer is deze wijk vaak versiert en zijn er vele kraampjes en straatmuzikanten te vinden. Vanaf het nieuwe fort - Fortezza Nuova, heb je een prachtig uitzicht over de kanalen en de lager gelegen delen van de stad. Dit is overigens niet het enigste fort, want in ongeveer 1 kilometer wandel je via de kanaaltjes van het nieuwe naar het oude fort - Fortezza Vecchia. Fortezza Vecchia is gelegen aan de haven in het oudste stukje van Livorno. Waar het fort in de Middeleeuwen diende om de stad te verdedigen wordt het hedendaags veelal gebruikt voor openluchtconcerten. Het bezoek aan de stad sluit je af met een wandeling langs de haven naar het Terrazza Mascagni. Wij raden je aan om hier rond zonsondergang heen te gaan, want dan heb je een extra mooi uitzicht op de Tyrreense Zee.

Castiglioncello

Even ten zuiden van Livorno is het bij Italianen populaire Castiglioncello gelegen. Castiglioncello is gelegen aan de Toscaanse kust, gebouwd door de Etrusken om de handelsoute naar Pisa te bewaken. Vanaf het treinstation wandel je eenvoudig naar het park en het daarin staande kasteel. Onderweg loop je langs prachtige oude villas. Zowel het park als het kasteel zijn een bezoekje waard. Castiglioncello is direct aan de kust gelegen. Verwacht hier echter geen lange brede zandstranden maar veel rotsen en enkele kleine baaitjes. Castiglioncello draait voornamelijk om zien en gezien worden en ademt hierdoor de sfeer van een mondaine badplaats uit. Het. Wandel dan ook zeker even door de winkelstraat en kijk je ogen uit op een van de vele terrasjes en restaurantjes die de stad rijk is.

                                           

Fotocredits: Sally Wilson via Pixabay

Cecina

Toscane heeft vele bekende badplaatsen en Cecina is er hier een van. Cecina een relatief rustige badplaats in vergelijking met andere badplaatsen zoals Viareggio en Forte dei Marmi. Een bezoek aan de stranden van Cecina is ook te combineren met een bezoekje aan Parco Gallorose. Parco Gallorose is de dierentuin van Cecina! Deze dierentuin is niet zo groot als we in Nederland gewend zijn, maar aan de Italiaanse charme ontbreekt het niet. Er zijn ongeveer 150 verschillende diersoorten te vinden. Tijdens een bezoek aan dit schaduwrijke park volg je een vaste route door het park dus je zal geen dier missen. Verder is er een speeltuin en in het restaurant staan typisch Toscaanse gerechten op het menu.

Na een bezoek aan Parco Gallorose kan je met een volle maag richting het strand! Het strand van Cecina bestaat uit fijn (goudkleurig) zand en helder zeewater. Tijdens de vakantie is het dan ook zeker voor gezinnen met kinderen, heerlijk vertoeven aan deze rustige badplaats.

Piombino

Op ongeveer 50km ten zuiden van Cecina is Piombino gelegen. Piombino is gelegen op het schiereiland Massoncello, recht tegenover het Toscaanse eiland Elba. Piombino is bij veel Toscane liefhebbers dan ook bekend vanweze de directe en snelle veerverbindingen met Elba. Vroeger was Piombino net als Elba een eiland, echter is Piombino door de aanslibbing aan het vasteland gegroeid. Vanuit Piombino kan je dan ook gemakkelijke en dagtrip maken naar Elba!

Eenmaal aangekomen op Elba is er één ding waar je niet omheen kan; de Monte Capanne. De Monte Capanne is met zijn 1019m de hoogste berg van Elba. Via diverse wandelpaden kan men op de top komen van deze berg. Echter is er nog een andere manier om op de top te komen. Aan de voet van de berg kan je namelijk met de kabelbaan naar boven. In ongeveer 20 minuten wordt je al staand in een kanariegele kooi naar de top gebracht. Onderweg naar boven en vanaf de top heb je prachtige uitzichten en bij helder weer is het zelfs mogelijk om de andere eilanden zoals Corsica in de Middelandse Zee te zien liggen.

Porto Santo Stefano

Het mondaine Porto Santo Stefano is gelegen aan de flanken van de berg Mont Argentario. Hierdoor heb je bij aankomst met de auto een prachtig panoramisch zicht op Porto Santo Stefano. Bij een bezoek aan Porto Santo Stefano is het zeker in het hoogseizoen aan te raden om de auto te parkeren nabij de scheepswerf en tevoet verder te gaan. Loop vanaf de scheepswerf langs de haven waar vissersbootjes en ferries naar de eilanden Giannutri en Giglio te vinden zijn. Aan het einde van de haven is het aquarium te vinden. Bij het aquarium begint ook de boulevard waar je zeker bij zonsondergang heerlijke wandelingen langs de zee kunt maken.


Photo credits: Visittuscany

Wanneer je opzoek bent naar een plek om te genieten van een heerlijk hapje of een drankje dan kan je terrecht op het Piazza dei Rioni in het historische centrum van de stad. Hier zijn vele bars, restaurantjes en terrasjes met uitzicht op zee te vinden. Vanaf het Piazza dei Rioni kan je via diverse steegjes de trappen beklimmen om zo het Spaanse fort te bereiken. Het Spaanse fort diende in de 17e eeuw als controlepunt voor de haven. Dit is dan ook de reden dat het fort boven de rest van de stad uittorent. Tijdens de wandeling door de stad ben je al diverse prachtige uitzichten tegen gekomen. Echter steekt het uitzicht bij het Spaanse fort hier letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven uit. De zonsondergang is nog nooit zo mooi geweest zoals je hem hier kan vinden.

Ben jij nog op zoek naar een vakantiehuis nabij de Toscaanse kust? Bekijk hier ons aanbod of mail ons met jouw specifieke wensen!

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044