Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Handige Sardinië tips!

Ga je binnenkort op vakantie naar Sardinië? Heb je geen idee van de gewoontes, tradities en de Sardische taal? Geen zorgen, wij bereiden jou erop voor middels deze blog vol met insider tips!

Handige Sardinië tips!

Als Nederlander zul je niet direct opgaan tussen de Sarden, maar er zijn een paar trucjes waarmee je kunt laten zien dat je ze wel langer kent dan vandaag. Je zult de Sarden er mee verrassen, waardoor zij op hun beurt nog meer hun best zullen doen om dat ook bij jou te doen. In deze blog lees je een paar handige tips.

Gebruik het woordje ajò (maar: doe het met mate)
Letterlijk betekent ajò ‘laten we gaan’ , maar de Sarden vervlechten het te pas en te onpas in hun zinnen. Door het ook te gebruiken wanneer je met ze spreekt, zul je ze zeker kunnen verrassen. Pas echter wel op dat je dat niet te vaak doet, want dan zal het eerder het tegenovergestelde effect hebben.

Accepteer gastvrijheid
Voor Sarden is het heel normaal om je uit te nodigen voor een glaasje wijn of mirto. Daar nee op zeggen zullen zij als een afwijzing en dus een belediging beschouwen. Over het algemeen zijn de Sarden niet zulke excessieve drinkers, dus bang voor een drankgelag hoef je niet zo snel te zijn.Sarden

Bereid je voor op veel eten
Onderdeel van de gastvrijheid zijn ook de doorgaans rijkelijke porties die geserveerd worden. Bestel je een aperitiefje op het strand, dan kan het zomaar zijn dat je na het eten ervan niet meer toekomt aan een hoofdmaaltijd. En ook hier geldt: afslaan wordt als een belediging beschouwd.

Heb geduld wanneer een kudde oversteekt
Sardinië is van oorsprong een eiland van (schaaps)herders en dat is nog steeds te zien aan de grote kuddes die af en toe de weg oversteken. De ervaring leert dat het weinig zin heeft om je al claxonnerend een weg te banen door de kudde. Een beetje geduld zal je naar alle waarschijnlijkheid verder helpen.

Sardinie

Koester de traditie
Sarden zijn een trots volkje met hun eigen historie en culturele gebruiken. Naast hun eigen taal dragen ze bij speciale gelegenheden typische klederdracht en ook de keuken is deels anders dan in de rest van Italië ((door Sarden steevast continentali genoemd). Wees je daar bewust van en voorkom dat je te veel gaat vergelijken. Verdiep je je daarentegen in hun cultuur, dan zullen ze je die met alle liefde laten zien. 

Zelf het echte Sardinië ervaren? Wij helpen je graag bij het op maat samenstellen van een reis. Neem vrijblijvend contact (sardinie@tritt.nl) met ons op voor meer informatie.

Sarden

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044