Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Herfst in Sardinie - Autunno in Barbagia

In Nederland is de zomervakantie bijna ten einde, en zit de herfst eraan te komen. In Sardinië viert men de herfst maar liefst 4 maanden lang met het evenement: Autunno in Barbagia. Ben jij een liefhebber van tradities en maak je graag kennis met nieuwe gewoontes? Dan is dit evenement zeker wat voor jou. Het evenement is ideaal te combineren met een vakantie naar Sardinië!

Herfst in Sardinie - Autunno in Barbagia

Op 7 september begint het jaarlijkse evenement 'Autunno in Barbagia' (herfst in Barbagia). Het evenement geeft je 4 maanden - tot en met 15 december - de mogelijkheid om kennis te maken met de tradities van Sardinië. In deze 4 maanden openen 28 dorpen in Nuoro hun deuren, zodat iedereen een kijkje kan nemen. Je maakt kennis met onder andere de geschiedenis, tradities, gewoontes en gebruiken.

Het ontstaan
In 1996 organiseerde men in de stad Oliena een evenement: ‘Cortes Apertas’, wat ‘open binnenplaatsen’ betekent. Tijdens dit evenement openden de historische huizen hun deuren voor een culinaire en artistieke reis in de geschiedenis. De succesvolle formule werd jaarlijks toegepast en het succes werd alleen maar groter.

Wegens het grote succes besloot de Kamer van Koophandel in 2001 dat het evenement ook voor andere landen toegankelijk moest zijn. Bij dit besluit veranderde de naam ‘Cortes Apertas’  in ‘Autunno in Barbagia’. Door dit evenement wordt Sardinië nog eens goed op de kaart gezet, de geschiedenis, gastronomie en tradities worden met iedereen gedeeld en voortgezet. Dit is dé kans om eens te zien hoe de Sarden kaas maken en om verschillende soorten te proeven! 

    

De locaties
Het evenement verspreidt zich over 28 dorpen en bij ieder dorp duurt het evenement ongeveer 2 á 3 dagen. Alle dorpen liggen in de provincie Nuoro.
De dorpen waar het evenement plaatsvindt zijn:

Bitti 7/8 september
Oliena 14/15 september
Dorgali 16/17 september
Austis  21/22 september
Orani  21/22 september
Sarule  28/29 september
Lula  5 oktober
Gavoi en Meana Sardo 5 oktober
Onanì 12/13 oktober
Orgosolo en Lollove 12/13 oktober
Sorgono en Belvi  19/20 oktober
Aritzo en Ottana  26/27 oktober
Desulo 1/2/3 november
Mamoiada 1/2/3 november
Nuoro en Tiana   9/10 november
Olzai, Atzara en Ovodda 16/17 november
Ollolai en Orotelli  23/24 november
Gadoni, Teti en Oniferi 30 november en 1 december
Fonni en Ortueri  7/8 december
Orune 14/15 december

De officiële website heeft uitgebreide informatie per dorp wat er te doen is. 

Ideale combinatie
Ben jij een liefhebber van tradities en maak je graag kennis met nieuwe gewoontes? Dan is dit evenement zeker wat voor jou. Het evenement is ideaal te combineren met een vakantie naar Sardinië. 

Wanneer je overnacht in een accommodatie in de buurt van het evenement, kan je zowel kennis maken met de tradities als genieten van een heerlijke vakantie.

Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen of je naar één dorp wilt of dat je naar meerdere dorpen gaat, zodat je meer over de tradities en de gewoontes komt te weten.

Het is een ideale mogelijkheid om in de laatste maanden van het jaar nog even traditioneel te genieten!

Hulp nodig bij het organiseren van jouw vakantie naar Sardinië? Neem contact met ons op via telefoonnummer (+31) 0180 76 91 35 of stuur een e-mail naar sardinie@tritt.nl. 
 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044