Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Top 5 van Tritt: Shoppen in Sardinië

Italianen weten wat shoppen is en tijdens een vakantie in Sardinië kan menig shopliefhebber dan ook zijn hart ophalen bij de indrukwekkende en authentieke winkels op het eiland. In deze blog delen wij onze persoonlijke top 5 shopping spots in Sardinië.

Top 5 van Tritt: Shoppen in Sardinië

Italianen weten wat shoppen is! Tijdens een vakantie in Sardinië kan menig shopliefhebber dan ook zijn hart ophalen bij de indrukwekkende en authentieke winkels en boetiekjes op het eiland. In deze blog delen wij onze persoonlijke top 5 shopping spots in Sardinië.

5: Sassari - Het Piazza D’Italia

Op 5 in onze persoonlijke top vijf: Het oude stadscentrum van Sassari. Sassari is een echte studentenstad in het noordwesten van Sardinië. Het centrum van de stad is gelegen rondom het Piazza D’Italia. Tijdens een middagje shoppen in Sassari kijk je je ogen uit. Naast de bekende modeketens en boetiekjes staat het centrum van Sassari vol met bezienswaardigheden. Breng tijdens je middagje shoppen een bezoek aan de San Nicola Kathedraal, het Archeologisch museum of wandel langs de Rosello Fontein. Deze bezienswaardigheden bevinden zich net als de gezellige terrasjes, restaurants en winkels allen binnen de oude stadsmuren en op loopafstand van het Piazza D’Italia.

Tip van Tritt: Verblijf in Villa Santa Barbara.

4: Olbia - De Corso Umberto 

Op nummer 4 in onze top 5 shoppen in Sardinië staat de Corso Umberto in Olbia. Wanneer je tijdens je vakantie een bezoek brengt aan Olbia in het noordoosten van Sardinië is de Corso Umberto een straat die je niet mag overslaan. De Corso Umberto is de hoofdstraat van Olbia. De Corso Umberto begint in de oude stad en loopt door tot aan de haven. Onderweg kom je vele restaurants, boetiekjes en bars tegen.

Tip van Tritt: Bezoek de Corso Umberto in de avond en je zal verrast worden door de live muziek en gezellige sfeer die de stad uitademt.

3: Oristano

Een aangename plek om te winkelen is Oristano. Hier vindt je weinig grote ketens en juist veel kleine onafhankelijke schattige boetiekjes. Daarom behoort Oristano bij onze favorieten. Lokale en kwalitatief goede producten zijn hier in overvloed te vinden. Het centrum van Oristano is vrij compact waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere plaats kunt wandelen. Sluit je dagje shoppen in Oristano af met een heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurants op de boulevard. Let er wel op, winkels zijn op zondag gesloten, en het merendeel sluit ook dagelijks tijdens de lunch.

Tip van Tritt: Combineer een dagje shoppen in Oristano met een bezoek aan het schiereiland Sinis.

  Bron:Sardegna Turismo

2: Cagliari - De Via Roma & de Mercato di San Benedetto 

Op nummer 2 in deze top 5 is de Sardijnse hoofdstad Cagliari te vinden. In het centrum van Cagliari is rondom de Via Roma, de Via Dante en de Via Manno het winkelgebied te vinden. De Via Roma is de hoofdstraat die evenredig langs de haven loopt en hier vindt je onder andere het luxe warenhuis La Rinascente. Rondom de Via Dante en de Via Manno vindt je net als bij de Via Roma diverse bekende modeketens en kleine authentieke boetiekjes. Cagliari is een havenstad en daarom raden wij je aan om tijdens een dagje shoppen een bezoek te brengen aan de Mercato di San Benedetto. Deze overdekte versmarkt is net buiten het centrum gelegen. Hier vindt je de hele dag door verse vis, seizoensgroente, vleeswaren en andere lokale producten en delicatessen.

Tip van Tritt: Breng in de ochtend een bezoek aan de markt en vervolg daarna je tocht naar het centrum van de stad.  

1: Porto Cervo

Met stip op nummer één Porto Cervo! Porto Cervo is dé bestemming van de Costa Smeralda. Wandelend door smalle straatjes met uitzicht op deze prachtige kuststreek is Porto Cervo een pareltje eerste klas. De afgelopen jaren is Porto Cervo uitgegroeid tot een exclusief vakantieoord met de daarbij behorende jachthaven en bekende winkels. Menig vrouwen (en mannen) hart gaat sneller kloppen bij het bezoeken van dit shop paradijs. Prada, Dolce & Gabbana, Cartier, Valentino en Versace zijn slechts enkele van de vele internationale merken die gevestigd zijn in Porto Cervo. De sfeer, de prachtig omgeving en de luxe die Porto Cervo uitademt heeft er voor gezorgt dat het plaatsje wereldwijd bekend staat als een waar jetset-oord.

Tip van Tritt: Verblijf in Villa Collina.

  Bron: Sardegna Turismo


 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044