Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vier Venetië in Toscane!

Effetto Venezia is het grootste zomerevenement van Livorno, met in de hoofdrol de karakteristieke wijk 'La Venezia' (Venetië). Dit meerdaagse zomerevenement dat ieder jaar tussen eind juli en begin augustus georganiseerd wordt aan de Toscaanse kust is een feestje voor alle leeftijden. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden van 27 tot 31 juli.

Vier Venetië in Toscane!

Het feest
De wijk ‘La Venezia’ en de wijk ‘Fortezza Vecchia’ worden feestelijk verlicht terwijl ze in het teken staan van  concerten, theater, cabaret, markten, tentoonstellingen en straatartiesten. Een boottocht in de avond door  de grachten met vuurwerk als decor is een echte belevenis!plaats als thema. Het thema van deze 31ste editie is ‘Decoro Urbano'.

Gastronomisch tintje
Uiteraard speelt lekker Toscaans eten en drinken een belangrijke  rol tijdens het feest. De perfecte gelegenheid om echte Livornese specialiteiten te proeven als Cacciucco alla Livornese (vissoep) en Ponce (mengsel van rum en koffie dat de spijsvertering bevordert).

 

 


 


Venetië in miniatuur 
La Venzia (Venetië), of Venezia Nuova (Nieuw- Venetié) de meest karakteristieke van Livorno, in de buurt van de wijk Fortezza Nuova ( Nieuwe Vesting). Dit miniatuur Venetië is bovendien de enige wijk die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog overleeft heeft. De wijk wordt doorkruist door waterwegen gecreëerd  in de tijd van de ‘Medici familie’ voor het vervoer van goederen. Met de bruggen over de kleine pleintjes doet deze wijk vaag denken aan de Venetiaanse Lagune.

Bekijk de website Effetto Venezia voor het programma.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044