Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Villa Bardini Florence - het mooiste uitzicht op Florence!

Het Piazzale Michelangelo in Florence staat bekend als dé plek met een fantastisch uitzicht over Florence. Maar er is een plek waar het uitzicht misschien nog wel mooier is, de tuinen van Villa Bardini!

Villa Bardini Florence - het mooiste uitzicht op Florence!

Het Piazzale Michelangelo in Florence staat bekend als dé plek met een fantastisch uitzicht over Florence. Maar er is een plek waar het uitzicht misschien nog wel mooier is, de tuinen van Villa Bardini!

Villa met uitzicht op uitzicht op Florence 

Villa Bardini is een prachtige villa daterend uit de 17e eeuw, toen het nog villa Manadora heette.  In 1913 werd de villa gekocht door Stefano Bardini, een rijke kunsthandelaar. Hij gebruikte de villa als galerie voor zijn kunstwerken. Na de dood van zijn zoon Ugo in 1965 raakten de villa en de omliggende tuinen vreselijk in verval. Pas na 40 jaar werd een begin gemaakt met het herstel van de villa en de tuinen. De villa werd in 2007 weer opengesteld voor publiek, de prachtige tuinen 2 jaar eerder in 2005.

De villa biedt ruimte aan 2 kleine musea, één gewijd aan Pietro Annigoni, een bekende Italiaanse kunstschilder (1927-1988) en het andere aan een beroemde Italiaanse modeontwerper Roberto Capucci. Zijn bijzondere collectie jurken die als het ware gebeeldhouwd lijken, wordt hier tentoongesteld. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities, kamerconcerten en andere culturele events.


Foto: Villa Bardini

De mooiste blauwe regen in Florence 

Villa Bardini wordt omgeven door vier hectare bos, tuinen en fruitboomgaarden. Een heerlijke, ongerepte plek om te ontdekken in het hart van het historische centrum van Florence; ook een plek om even te ontsnappen aan de drukte van Florence. Vanaf het hoogste punt van de tuin heb je een uniek en fantastisch uitzicht op Florence. Dit hoogste punt kun je op 3 manieren bereiken, door de Italiaanse tuin via de lange barokke trap, door het bosgedeelte en via de boomgaard met fruitbomen en het prieelpad begroeid met blauwe regen. Deze laatste route is vooral in april en mei een must do als de blauwe regen in vol ornaat te bewonderen is. Je kunt in april zelfs meedoen aan een foto competitie, waarbij de beste blauwe regen foto op instagram wordt beloond met een fotocursus van 5 weken. Deze competitie is inmiddels gesloten maar heb je interesse, plan dan alvast een bezoek in voor volgend jaar!

Poezenvrienden moeten ook zeker kennismaken met de enige echte ‘aristocat’ prinses van Bardini, die hier een heerlijk poezenleven heeft en vertroeteld wordt door het personeel en bezoekers…..


Foto: Villa Bardini

Rustplek in Florence 

Je kunt hier rustig een half dagje of meer vertoeven, er is een mooie koffiebar onder een loggia, een perfecte plek om te genieten van een kop Italiaanse koffie of een wijntje en van het uitzicht op Florence. Oh en zoek je nog een gedenkwaardige plek om je geliefde ten huwelijk te vragen, this is it…. just saying….;-)


Foto: Villa Bardini

Daarnaast is in een van de bijgebouwen in de tuinen van de villa restaurant La Leggenda dei Frati gevestigd. Je kunt hier heerlijk eten met uitzicht op Florence, het restaurant beschikt over een Michelin ster.

De tuinen zijn dagelijks geopend, de villa van dinsdag tot zondag. Check vantevoren de openingstijden op de website van de villa en de tuinen. Een ticket voor de tuinen  kost Euro 10, als je ook naar het museum wilt kost dat Euro 5. Als je al een ticket hebt voor de Boboli tuinen, kun je ook gratis door naar de Bardini tuinen. 

Je vindt de Bardini villa en tuinen in de wijk Oltrarno – de andere kant van de Arno - aan de Costa San Giorgio 2. Je kunt ook naar binnen via de Via dei Bardi 1/r waarbij je door de tuin gaat. Hou wel rekening met een aardige klimpartij, de villa en tuinen liggen op de heuvel en de weg gaat vrij steil omhoog. Je kunt ook met de auto, parkeren kan gratis bij Fort Belvedere. Honden zijn niet toegestaan. Ben je niet goed ter been, dan zijn de tuinen helaas geen ideale bestemming. De trappetjes, het verloop in hoogte en de gravelpaden bemoeilijken dan het lopen.


Foto: Villa Bardini 

Lees ook ons blog over een andere rustplek in Florence, waar je even heerlijk kunt bijkomen. 

Verblijfstip voor een bezoek aan Florence: Borgo delle Fonti. Landelijke appartementen op 15 auto-minuten van Florence centrum - het hele jaar door open met flexibele aankomst- en vertrekdata.  
 
 

Interesse in een vakantie Toscane? Mail ons, italie@tritt.nl

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044