Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Zomer in Livorno: de leukste zomerevenementen

Livorno is de plek bij uitstek voor een zonvakantie. Maar ook op cultureel en culinair gebied heeft de streek veel te bieden, in de vorm van diverse festivals. Een overzicht van de leukste evenementen van deze zomer

Zomer in Livorno: de leukste zomerevenementen

 
 
 
 
 
 
Effetto Venezia
Van 26 juli tot en met 4 augustus staat de wijk La Venezia in het teken van concerten, theater, markten en straatartiesten. Het thema van deze 28e editie is Bella Italia. Meer dan tachtig onderdelen staan gepland en het evenement wordt traditiegetrouw afgesloten met een opera. Dit jaar is dat Rigoletto van Giuseppe Verdi. Effetto Venezia is gratis toegankelijk.
 

 
 
Bolgheri Melody
Bolgheri Melody is een festival met muziek, theater en dans. Het vindt plaats in de moderne arena van Mario Incisa della Rocchetta in Bolgheri, een openluchttheater. Omdat de organisatie samenwerkt met enkele DOC-wijnproducenten is er ook veel aandacht voor de lokale wijnen. Het festival vindt dit jaar plaats van 13 juli tot en met 11 augustus. 
 
 
 
 
Vetrina Toscana
Vetrina Toscana is een evenement dat in het teken staat van oude tradities en authentieke smaken. Het bestaat uit meer dan honderd verschillende onderdelen, die allemaal de nadruk leggen op de kwaliteit van de Toscaanse keuken. Inmiddels doen er 750 restauranthouders en 270 voedingswinkels aan mee. In en om Livorno zijn er vele activiteiten die in het kader van Vetrina Toscana worden georganiseerd. 
 

 
 
Elba Music
Muziekliefhebbers kunnen vanuit Livorno een uitstapje maken naar Elba, waar dit jaar voor de zeventiende keer Elba Isola musicale d’Europa plaatsvindt. Jazz en klassieke muziek komen hier samen in één festival op hét Europese muziekeiland. Dit jaar van 30 augustus tot en met 8 september. Overtocht via Piombino.
 
 
 
Tritt biedt diverse overnachtingsmogelijkheden aan in en om Livorno. Bekijk de mogelijkheden
 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044