Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Veerdiensten naar Sardinië

Met de boot naar Sardinië - hier alle informatie!

Veerdiensten naar Sardinië

Veerdiensten naar Elba, Sardinië en Sicilië
Ben je met je (huur)auto op het vasteland van Italië en wil je graag van het eilandleven proeven? Met de veerboot kun je met je auto een trip maken naar de Italiaanse eilanden Elba, Sardinië. Ook kun je met de boot naar Sicilië. Er zijn vele veerdienstmaatschappijen die de overtochten aanbieden. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

Boek via Tritt
Vanuit Ligurië, Toscane en Lazio worden regelmatige veerdiensten onderhouden naar eilanden in de Middellandse zee, zoals Corsica, Elba en Sardinië. Wil je een persoonlijke route samenstellen met een boottocht wanneer jij dat wilt? Tritt is boekingsagent voor Moby lines en kan speciaal voor jou elke gewenste overtocht reserveren. Kies bijvoorbeeld uit één van de volgende routes van deze ferrymaatschappij:

Piombino - Portoferraio (Elba) en weer terug
Piombino - Olbia (Sardinie)  en weer terug
Livorno - Olbia en weer terug
Genua - Olbia en weer terug
Genua - Porto Torres (Sardinie) en weer terug
Civitavecchia - Olbia en weer terug

Andere veerdienstmaatschappijen
Je kunt ook een overtocht boeken bij bijvoorbeeld Corsica Sardinia Ferries (ook wel Corsica Ferries genoemd), Tirrenia, Grimaldi Lines en Tirrenia Corsica. De kosten van een bootreis zijn erg afhankelijk van de datum van je tocht. Sommige maatschappijen varen eens per week en andere om de dag of dagelijks.  Daarbij kan de reisduur ook verschillen, mede afhankelijk van veermaatschappij: je kunt kiezen voor een snelle overtocht of een bootreis met overnachting en je kunt heen via een andere haven reizen dan terug of met verschillende Ferry maatschappijen. Ook goed om te weten is dat overtochten in het weekend vaak prijziger zijn dan op doordeweekse dagen. 

Veerdiensten naar Sicilië
In plaats van vliegen naar Sicilië kun je ook met de auto en de boot naar Sicilië. Er zijn verschillende veerverbindingen vanuit Frankrijk en Italie naar verschillende aankomstplaatsen op Sicilië. Je kunt vertrekken vanuit Genua (Ligurië), Livorno (Toscane), Salerno en Napels (Campanië), Rome - Civitavecchia (Lazio) en in het zuiden vanuit Reggio Calabria en Vibo Valentia (Calabrië). Je kunt aankomen in Palermo, Trapani, Messina, Catania, Milazzo en Termini Imerese. De duur van de overtocht is uiteraard sterk afhankelijk van de gekozen route, de overtocht vanuit Genua naar Sicilië duurt ca. 20 uur. Vanuit Civitavecchia doet de boot er ongeveer 15 uur over. De langere overtochten vertrekken minder frequent. 

Overnachten op de boot
Als je rustig wilt reizen, kun je een hut huren op de boot. In je eigen hut kun je heerlijk slapen, even douchen en genieten van het deinen van de zee. Handig als je met de kinderen op vakantie bent! In de nacht kan het huren van een eigen kamer op de boot duurder zijn, maar de prijs is vergelijkbaar met een nacht in een hotelkamer of vakantiehuis. Dat scheelt weer!

Eenmaal op het eiland
Let op dat je in de haven aankomt die het dichtst bij je eindbestemming ligt. Zo hoef je niet nog een eind te rijden om bij je accommodatie te komen. Op de boot kun je alvast bekijken welke plekken op bijvoorbeeld Sardinië je wilt bezoeken, mocht je dit al niet hebben besloten. Ga je cultuur proeven in de hoofdstad Cagliari, van het heldere water en de zon genieten op het prachtige strand van Cala Luna of bezoek je de bijzondere grotten van Neptunus? Beleef Sardinië! Laat je hier inspireren.

Hulp nodig bij het kiezen van je boottocht naar één van de eilanden? Tritt helpt natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op. Ga je met je eigen auto op reis of wil je juist een auto huren op het eiland? Kijk hier waar dat het beste kan.

Via TraghettiPerheb je een compleet overzicht van alle veerverbindingen met Elba en Sardinië, kun je vergelijken en indien gewenst direct online je overtocht(en) regelen - de promotiecode voor een voordelig tarief krijg je bij het reserveren van je accommodatie of stuur even een email naar Italie@tritt.nl 

ROUTES MET SARDINIE

 

 

ROUTES MET ELBA

 

 

 

Een vakantie in Italië? Natuurlijk Tritt.nl.

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044