Autotrein naar Italië

Bespaar kilometers rijden met de auto en kies voor een gedeelte van je reis naar Italië voor de autoslaaptrein, er zijn mogelijkheden vanuit Duitsland naar Oostenrijk of Noord Italië.

Autotrein naar Italië

Lekker ontspannen naar het voorbij zoevende landschap staren, een dutje doen, een hapje eten, je snel verplaatsen én je auto bij je hebben? Dat klinkt als een droom voor reizigers! Vanuit Nederland blijft dat helaas ook een droom want er rijden sinds 2018 geen autoslaaptreinen meer vanuit Nederland naar Italie. Vanuit Duesseldorf in Duitsland naar Oostenrijk of Italië zijn er nog wel mogelijkheden en daarmee bespaar je dan toch een behoorlijk aantal kilometers autorijden. 

Hier stap je op de autotrein
Helaas rijden er vanaf Nederland geen autoslaaptreinen meer naar Italië. In het verleden was dit nog wel het geval. Als je toch graag een gedeelte van je route wilt afleggen in een autoslaaptrein, kun je opstappen in Duitsland.  Je kunt kiezen voor het traject van Duesseldorf naar Innsbruck door mee te gaan met de Nightjet van ÖBB. Sinds 2018 wordt deze rit elke dag gereden. De opstap in Düsseldorf ligt op slechts twee uur rijden van Utrecht. Vanaf Innsbruck rijd je in vijf à zes uur naar Toscane. Dat scheelt een hoop reistijd met de auto! Je kunt ook kiezen voor het traject Düsseldorf - Verona, via Urlaubs-Express. Deze trein rijdt tussen 7 juni en 14 september, elke vrijdag heen en op zaterdag terug (m.u.v. 5 juli). Verona ligt in het noorden van Italie, in de Veneto. Vanuit Verona kun je bijvoorbeeld via Bologna in ca. 3 uur naar Florence rijden. 

Toscane vakantiehuis

Toscane vakantiehuis

Een stuk met de trein afleggen voor uw verblijf in Toscane is een goed plan. U geniet dan tijdens de treinreis van het landschap door Duitsland en de bergen van Oostenrijk. Als u van de trein afrijdt bent u al een aardig stuk op weg richting uw vakantieverblijf in Toscane. Op onze website bij vakantiehuizen selecteert u gemakkelijk precies dat huis wat het beste bij u past. U kunt selecteren op welk gebied in Toscane, het type accommodatie b.v. een agriturismo of een vrijstaande villa, of er airco inzit en of er bijvoorbeeld huisdieren zijn toegstaan. En komt u er helemaal niet uit neem dan gerust contact op met ons voor een vrijblijvend advies.

Meer weten?
Als je een gedeelte van je reis naar Italië met de autoslaaptrein wilt afleggen, kun je voor meer informatie en tickets terecht bij de Treinreiswinkel of op de sites van de hierbovengenoemde aanbieders. Op deze sites kun je ook je tickets boeken. 

Een vakantie in Toscane? Natuurlijk Tritt.nl.

© 2000 - 2019 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48