Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Villa Terontola - 95890

Vakantiehuis bij Cortona, comfortabel, modern ingericht en met prachtig zwembad, heerlijk met de familie!

Villa Terontola - 95890



Ben je op zoek naar een mooi, modern ingericht vakantiehuis met privé zwembad in Toscane waar je gemakkelijk naar toe rijdt, dan is Villa Terontola een aanrader!

Deze vrijstaande vakantiewoning is recent volledig gerenoveerd met hoog afwerkingsniveau, smaakvol ingericht en voorzien van een prachtig zwembad. Het vakantiehuis ligt op een ruim, vlak omheind grondstuk, vlakbij Cortona. De ligging is rustig op het platteland, in de verte zie je Cortona liggen. Je kunt hier verblijven met 6 personen, er zijn 3 ruime slaapkamers elk met een eigen aangrenzende badkamer. Beneden kun je lekker kokkerelen op z’n Italiaans, in de mooie, moderne keuken voorzien van een oven, grote koelkast en 5-pitskookplaat. Het huis is voorzien van airconditioning en er is tevens een wasmachine. Roken is niet toegestaan in het huis. 

Van de 3 slaapkamers ligt er een beneden en 2 op de verdieping. Vanuit een van de slaapkamers boven heb je via een externe trap direct toegang tot de tuin.

Het zwembad heeft goede afmetingen om lekker te zwemmen, 10x5 meter en met een diepte van 1 tot 1,75m. Rondom het zwembad staan ligstoelen en er is een buitendouche. Buiten op het terras kan met zijn allen worden gegeten en gebarbecued, er is een klein buitenaanrecht met spoelbak en wat let je om tot in de late uurtjes heerlijk na te tafelen.  

Het gebied rondom Cortona is een prima bestemming in Toscane om te verblijven. Cortona zelf is natuurlijk een must see. In de stad is altijd wat te beleven, in de zomer zijn er vaak festivals en evenementen. Maar ook in de regio zijn het meer van Trasimeno, Florence, en Siena. Ga ook een keer de grens over met Umbrie waar je bijvoorbeeld het het mooie Perugia, de hoofdstad van Umbrie en het sfeervolle Spello kunt bezoeken. De snelweg A1 ligt niet ver van het vakatiehuis, dus je kunt snel hiervandaan op pad, overigens geeft de weg geen hinder. 

Kortom een ideaal, compact vakantiehuis voor een ontspannen vakantie met de familie of met een kleine groep vrienden.

Verder lezen


Airconditioning
Barbecue
Vaatwasser
Wasmachine
Wifi
Winkels <5 km
Zwembad
Terug naar zoekresultaten



Kaart



Vakantiehuis Cortona Toscane
(Klik voor meer foto's)
Villa Terontola
3 Slaapkamers
3 Badkamers
Max 6 Personen
BG-EV
130m2

Begane grond: Entree, woonkamer met hoekbank, tv, aansluitend hoek met eethoek en open haard, keuken met lang, modern keukenblok voorzien van 5-pitskookplaat, koelkast met vriesvak, oven, magnetron, vaatwasser, en espresso apparaat; apart toilet; slaapkamer met tweepersoonsbed, walk-in kast, eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en bidet. Vanuit de woonkamer bereikt u met een trap de verdieping. 

Verdieping: 2 slaapkamers met tweepersoonsbed, beiden met eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en bidet, een van de slaapkamers heeft een open haard (sier, niet operationeel) en een openslaande deur naar een externe trap. 

Airconditioning
Dichtstbijzijnde dorp: Terontola 3km
Helaas, huisdieren niet toegestaan
Omheind zwembad
Privé Zwembad - afm.:10m x 5m, diepte 1,00 - 1,75m, geopend van 01.04 tot 30.10 (weersafhankelijk)
Rustig gelegen met panoramisch uitzicht
Wasmachine
Wi-Fi
3 slaapkamers / 3 badkamers

Op 12 km (10 minuten met de auto) van het vakantiehuis ligt de oude Etruskische stad Cortona bovenop een heuvel. Misschien heb je de boeken gelezen van de amerikaanse schrijfster Frances Mayes over Cortona en de villa die ze hier heeft gekocht en ben je al een beetje bekend met de ins en outs van dit aantrekkelijke stadje. Ben je geinteresseerd in de Etruskische geschiedenis van Cortona, breng dan zeker een bezoek aan het  MAEC, het Museo dell’Accademia Etrusca aan het Piazza Signorelli. Je kunt ook in de buitenlucht in de oudheid duiken door een wandeling te maken door het archeologisch park van Cortona. Als je vantevoren reserveert kun je ook gebruik maken van fietsen om de archeologisch plaatsen in en rond Cortona aan te doen. (zie voor meer info de site van het Maec).

De 2 belangrijkste pleinen in Cortona zijn het Piazza Republicca en het piazza di Garibaldi. Vanaf deze laatste heb je een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels, zelfs tot aan Lago di Trasimeno.

In Cortona vinden met regelmaat festivals plaats. In juni vindt jaarlijks het Giostra dell’ Archidado plaats. Een historisch kleurrijk evenement met vaandelzwaaiers, klederdracht en ridders met kruisbogen.  Van juli tot en met september vindt Cortona On The Move plaats, een internationaal foto festival.  De werken van beroemde fotograven kunnen worden bewonderd tijdens vele exposities. Ook zijn er allerlei workshops en foto gerelateerde evenementen. Interesse? Bezoek de site van het festival. Jaarlijks rond half juli vindt het Cortona Mix festival plaats, een muziekfestival met een mix aan stijlen,  in de straten en in theaters.  Ook leuk, als je van vlees houdt tenminste, is het Steak festival, het Sagra delle Bistecca, een belangrijk gastronomisch event in de regio. Het wordt meestal medio augustus georganiseerd. Op een gigantisch grillijzer worden steaks gegrild van het Chianina rund.

Ook Arezzo is zo’n typische Toscaanse stad die je bezocht moet hebben. Mooie pleinen, schilderachtige straatjes, mooie kerken met fresco’s, fijne restaurantjes. Het is tevens de hoofstad van de provincie Arezzo.

Een must see is de prachtige fresco serie van Piero della Francesca, De Legende van het Ware Kruis, La Leggenda della Vera Croce”. Dit meesterwerk is te vinden in de kerk van San Francesco, daterend uit de 14e eeuw en gewijd aan de heilige San Francesco van Assisi. De fresco’s werden door Piero della Francesca geschilderd tussen 1452 en 1466 in de Bacci kapel.  In 1992 werden de 10 taferelen volledig gerestaureerd. Hou er bij een bezoek aan Arezzo rekening mee dat je niet zomaar de kerk binnenkunt om de fresco’s te bewonderen. Er zijn per dag een beperkt aantal tickets beschikbaar, die vooraf moeten worden gereserveerd bij het ticketoffice (dit kan online, betalen via paypal, of via een email), je hebt dan een half uur om de fresco’s te bewonderen. Hou er bij je bezoek ook rekening mee dat de schouders en benen bedekt moeten zijn (tot de knie).

Arezzo heeft uiteraard nog meer bezienswaardighen zoals de op een heuvel gebouwde Duomo, het huis en tevens museum van Giorgio Vasari en het parco della Fortezza, het oude verdedigingsfort ligt op korte afstand van het Piazza Grande. Een mooie plek om rond te dwalen en te genieten van het uitzicht. Ook de maandelijkse antiekmarkt van Arezzo is beroemd. Deze markt vindt plaats op en rond het Piazza Grande elke eerste zondag van de maand.

Wat kun je verder ondernemen in deze omgeving:

  • hou je van shoppen en van luxueuze merken, ga dan naar de Prada Outlet, Space, in Montevarchi. Montevarchi ligt op ca. 75 km (1 uur en een kwartier rijden) van Cortona.
  • bezoek het kasteel van Poppi. Poppi ligt op ca. 68 km, (1,5 uur rijden van Cortona). Het kasteel van Poppi, genaamd Castello dei Conti Guidi behoort tot de mooiste kastelen van Italie en ook Poppi zelf behoort tot de mooiste dorpjes van Italie. Ook de omgeving bij Poppi is prachtig.
  • ga de grens over met Umbrie en bezoek het Lago di Trasimeno, huur een bootje; bezoek Assisi, de stad van de heilige Franciscus.
  • voor een moment van bezinning is het klooster van Celle in Torreone even buiten Cortona een mooie trip.
  • zin in een paardrijtocht? Tochten en lessen kun je boeken bij Maneggio Calussi, in Farneta of bij Italiatrail, agriturismo LA 500 in Cortona.

Terontola (boodschappen e.d.) 3 km, Cortona 12 km, Trasimeno meer 10 km, Montepulciano 27 km, Arezzo 35 km, Rapolano Terme (kuuroord) 40 km, Perugia 40 km, Pienza 45 km, Siena 70 km, Florence 115 km.

Het kost enige moeite om de villa te vinden. Maar eenmaal gevonden, kwamen we terecht in een schitterend gerenoveerd huis. Drie ruime slaapkamers met eigen douche en toilet, een grote keuken met ruime hoeveelheid keukengerei en een huiskamer waarin de zithoek niet echt ruim is.. Maar we hebben vooral genoten van het buitenterras met buiten BBQ en het heerlijke zwembad. Alles is mooi schoon en de tuin is mooi aangelegd en goed onderhouden.
De villa ligt afgelegen maar met de auto is Castiglione goed bereikbaar. Je kunt heerlijk eten in Borghetto in een restaurant aan de rand van het meer van Trasimeno.
Een prachtige locatie die zeker aan te bevelen is.
Fam. T., Echt - Mei 2022
Zéér complete villa voorzien van alle comfort.
Bij aankomst waren alle ruimtes kraaknet. De gastvrouw verwelkomde ons op aangename wijze door middel van een een flesje rode en witte wijn vergezeld van hapjes.

Wij hebben hier een fantastische vakantie ervaren, en genoten van het mooie en rustige landschap waar deze woning in gelegen is. Wij komen hier zeker nog terug!
Fam. E., Deurne - Juli 2019

Vergelijkbare vakantiewoningen in Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044