Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Villa Aperta - 80119

Sfeervol vrijstaand huis in de Maremma
* panoramisch uitzicht
* warm en sfeervol interieur
* kleine sauna en jacuzzi

Villa Aperta - 80119



De Maremma ligt in het zuidwesten van Toscane aan de Thyrreense Zee. De streek biedt een interessante mix van oude beschaving, ruige natuur, traditioneel dorpsleven, prachtige landschappen, mooie stranden en kristalhelder water. Bovendien kun je hier ook culinair genieten en worden er zeer goede wijnen gemaakt. De ideale cocktail voor een vakantie. In het hart van deze streek ligt Villa Aperta. Een sfeervol vrijstaand familiehuis met privé zwembad.

Het vakantiehuis wordt omsloten door een grote tuin met olijf- en fruitbomen. Om de tuin staat een hekwerk met elektrische poort. Villa Aperta is opgetrokken in steen (‘in pietra’) en heeft een gezellige veranda met hangbanken. Via een trapje bereik je het zwembad met romeinse trap, ruim zonneterras, buitendouche èn een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap.

Het huis heeft 3 tweepersoonsslaapkamers en 3 badkamers waarvan één ruime met jacuzzi, kleine sauna en enkele fitnessapparaten. In de keuken voorzien van alle benodigde apparatuur, kun je vast je lekkerste  tiramisu recept maken. De inrichting is decoratief en en verrassend met een mix van antiek, Italiaanse en Oosterse meubelen. Het vakantiehuis biedt ook diverse zitjes, vides en aparte hoekjes. Zodra je je 4-kamer vakantiehuis in het zuiden van Toscane binnenstapt zul je je thuis voelen en een ontspannen vakantie tegemoet gaan. 

Verder lezen


Barbecue
Hond welkom
Vaatwasser
Wasmachine
Wifi
Winkels <5 km
Zwembad
Terug naar zoekresultaten



Kaart



In voor-, en naseizoen is het mogelijk om kort verblijf te boeken bij deze vakantiewoning met een minimum van 3 nachten. Hiervoor gelden aangepaste prijzen. Voor beschikbaarheid en actuele prijs kunt u ons een mail sturen. 

 
 
Villa Aperta bijzonder ingericht.
(Klik voor meer foto's)
Villa Aperta (6+2 pers.)
3 Slaapkamers
3 Badkamers
Max 6 Personen
BG-EV

Begane grond: Woonkamer met zit/slaapbank, sat tv; ruime eetkamer met open haard; keuken uitgerust met vaatwasser, oven, 6-pitskookplaat, Amerikaanse koelkast; aparte bijkeuken met magnetron, koffiezetapparaat, vriezer; 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en sat tv, deur naar de tuin; ruime badkamer met douche (met gordijn); kleine fitnessruimte met sauna, jacuzzi bad en loopband; aparte ruimte met wasmachine en strijkmateriaal; trap naar de verdieping.
Verdieping: De trap komt uit in een ruime living met open haard, plasma tv en deuren naar 2 veranda's en naar de tuin; open trap naar een vide met relaxruimte annex living met zithoek; 1 slaapkamer met tweepersoons-hemelbed en satelliet tv; badkamer met douche, wastafel, toilet en bidet; 1 slaapkamer met tweepersoonsbed, deze kamer heeft ook een vide met een rond bed en satelliet tv.
Buiten: ruime tuin met privé zwembad, ligstoelen, buitendouche en aparte pergola, barbecue, kleedruimte met jacuzzi douche. Aan het huis zitten 2 veranda's met buitenmeubilair. Het huis is half tegen de heuvel gebouwd en heeft daarom zowel beneden als boven een uitgang naar de tuin. Vanwege het niveauverschil zijn er wel wat afstapjes te vinden in en om het huis.

Barbecue zone
Dichtstbijzijnde dorp: Seggiano 3km
Kok aan huis mogelijk op aanvraag
Kookcursus op aanvraag
Privé Zwembad - afm.:11m x 6m, diepte -, geopend van 01.05 tot 31.10 (weersafhankelijk)
Rustig gelegen met panoramisch uitzicht
Wasmachine
Wifi
3 Slaapkamers / 3 badkamers

Het vakantiehuis ligt geheel vrij in de natuur op ca. 3 km van Seggiano. Seggiano is een dorpje gelegen op een heuvel aan de voet van de Monte Amiata, de hoogste berg van Toscane. Het dorpje heeft enkele monumenten waarvan de Kerk van Bartolomeo en het middeleeuwse kasteel van Potentino tot de belangrijkste behoren. Het kasteel is eigendom van een familie die het eind 20ste eeuw heeft gekocht van 22 eigenaren(!) na een jaar onderhandelen. Het kasteel was toen verlaten en vervallen. In 2000 is men begonnen met de restauratie. Het kasteel is nu een B&B met veel charme en een prachtige tuin, op verzoek worden er rondleidingen georganiseerd door het kasteel.

Ook vlakbij Seggiano ligt de beeldentuin van Daniel Spoerri. Spoerri is een Zwitserse kunstenaar die het park in 1997 is gestart. Inmiddels staan er 103 kunstwerken van 50 kunstenaars opgesteld op een grondstuk van 16ha.

Het gebied rondom Seggiano is zeer geschikt om te wandelen of tochten te maken per mountainbike. Er zijn vele routes uitgezet.

Andere grotere dorpen vlakbij zijn Arcidosso en Castel del Piano. Arcidosso, op 640m hoogte,  is een middeleeuws dorpje in het gebied van Monte Amiata. Hier zijn alle nodige winkels en restaurants te vinden. Van hieruit bereik je ook andere dorpen rond de Monte Amiata, zoals Castel del Piano, Roccalbegna, Santa Fiora, Piancastagnaio en Abbadia San Salvatore. Castel del Piano, gelegen op 650m hoogte, is bijvoorbeeld bekend om de Palio (paardenrennen, net als in Siena) die er jaarlijks worden gehouden. Ook de warmwaterbronnen van de Val d’ Orcia, Bagno Vignoni en Bagno San Filippo zijn van hieruit gemakkelijk te bereiken.

Op een half uur rijden van uw villa ligt het stadje Montalcino, het hart van een van de belangrijkste wijnregio’s van Italië, hier wordt nl. de Brunello di Montalcino geproduceerd. Uiteraard kunt u deze hier in diverse enoteche proeven. Vanaf Montalcino kunt u een mooie wandeling maken (12km) naar de beroemde Abdij van Sant Antimo, een van de mooiste bouwwerken van Toscane.

De Maremma kent ook veel natuurparken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Vlakbij  Arcidosso vindt u routes naar het Parco Faunistico del Monte Amiata. Het park is een toevluchtsoord voor met uitsterven bedreigde dieren en planten uit de Apennijnen en behoort tot het natuurgebied tussen het massief van de Monte Amiata en de Monte Labbro. U kunt hier diverse wandelroutes lopen door open terrein waar dieren vrij rond lopen. Reeën, schapen, herten, moeflons en zelfs wolven kunt u zien vanuit een uitkijkpost. Dichterbij de kust ligt het Parco Naturale di Maremma. Zowel in het zuiden als in het zuidwesten grenst dit park aan de zee.

De kustlijn van de Maremma beslaat zo’n 160 km en biedt een gevarieerde aanblik. Brede zandstranden, overhangende rotspartijen en schilderachtige baaien. Voor de kust liggen ook diverse kleine eilandjes, zoals de Formiche di Grosseto (de mieren van Grosseto) , drie rotseilanden die voor duikliefhebbers zeer aantrekkelijk zijn.

Seggiano 3 km, Castel del Piano 9 km, Arcidosso 12 km, Abbadia San Salvatore 24 km, Montalcino 25 km, Montepulciano 40 km (ca. 55 min), Monte Amiata 10 km, Grosseto 62 km, Rome 220 km, Florence 140 km, Siena 68 km, Marina di Grosseto (strand) 85 km. 

Vergelijkbare vakantiewoningen in Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044