Regels voor handbagage op alle vliegvelden binnen de EU

Voor alle vliegtuigpassagiers gelden binnen de Europese Unie(EU) nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Deze regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie maar ook voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes. U heeft er ongetwijfeld al voldoende over gehoord maar voor de goede orde hieronder nog even in het kort de regels:

Regels voor handbagage op alle vliegvelden binnen de EU

Voor alle vliegtuigpassagiers gelden binnen de Europese Unie(EU) nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Deze regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie maar ook voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes. U heeft er ongetwijfeld al voldoende over gehoord maar voor de goede orde hieronder nog even in het kort de regels:

 1. U kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 ml.
   
 2. Deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
   
 3. Per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen.
   
 4. De doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
   
 5. De doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.

Er zijn twee uitzonderingen:

 1. Babyvoeding, die u tijdens de vlucht nodig heeft.
   
 2. Medicijnen, die u tijdens de vlucht nodig heeft.

Om alles nog eens na te lezen kunt u bijv. terecht op de site van Schiphol, waar u ook een folder kunt downloaden met de EU regels voor handbagage

Deze blog post delen:
 
© 2000 - 2019 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48