Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Tijdens Je Toscane vakantie Florence bezoeken

Als je Florence bezoekt, ga dan niet met de auto het centrum in!

Tijdens Je Toscane vakantie Florence bezoeken

Makkelijk naar centrum Florence

Als je in de buurt van Florence komt is het echt zonde om niet ‘even’ naar het centrum te gaan. Echter, hoe doe je dat? Met de auto naar het centrum is onhandig en je loopt het risico in lange files vast te komen zitten, niet of voor veel geld te kunnen parkeren of per ongeluk een ZTL zone (Zona a Traffico Limitato) binnen te rijden, met hoge boete tot gevolg.

De snelweg die langs Florence komt is de A1 (van Bologna naar Rome). Het stuk tussen Bologna en Florence is vernieuwd en loopt nu ideaal door, is korter en heeft veel minder bochten. Een geweldige vooruitgang dus, maar dat terzijde.

Nog zo’n geweldige vooruitgang is een nieuwe afslag van Florence, genaamd ‘Villa Costanza’. Sinds juni (2017) kun je deze afslag nemen, de auto parkeren en met de tranvia (of tramvia) naar het centrum van Florence gaan (dat duurt tussen de 20 en 30 minuten). Langs de A1 staat al aan of er plek is op deze parkeerplaats. De afslag is die na ‘Scandicci’ (als je richting Rome rijdt) of na ‘Impruneta’ als je vanaf Rome komt.

De parkeerplaats is de eerste in Italie van dit soort en is werkelijk fantastisch. Je rijdt zo van de autobaan de parkeerplaats op en elke 4 minuten (of 7 minuten buiten de spits) vertrekt er een tranvia (de tram naar het centrale station van Florence, Santa Maria Novella, in het centrum). Parkeren is niet duur. het eerste uur kost 1 Euro, voor 4 uur betaal je 2 Euro en ben je er een hele dag dan betaal je 7 Euro. De tickets voor de tramvia zijn ook niet duur, namelijk 1,20 Euro per stuk.

Het scheelt erg veel tijd en geld als je voor deze oplossing kiest om naar het centrum van Florence te gaan. De parkeerplaats heeft verder een bar waar je ook wat kunt eten (open tot acht uur ’s avonds) en er zijn WC’s. Auto’s worden via videocameras in de gaten gehouden, dus je kunt met redelijk gerust hart van Florence genieten. De tram rijdt van 5 uur ’s ochtends tot half een ’s nachts.

Overigens kun je van deze speciale parkeerplaats met de auto terug naar de richting waar je vandaan kwam. Kom je uit Lucca bijvoorbeeld, dan parkeer je de auto op Villa Costanza en na bezoek aan het centrum kun je de autoweg terug nemen richting Florence en daarna afslag Lucca. Hetzelfde als je uit Arezzo komt. Ze hebben dus echt overal aan gedacht lijkt wel!

Kortom, Florence bezoeken is wel heel makkelijk geworden met deze nieuwe parkeerplaats!

Deze blog post delen: