Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Cantuccini - heerlijk met Vin Santo

Cantuccini - Deze typisch Toscaanse amandelkoekjes worden tweemaal gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Door de koekjes te dopen in Vin Santo worden ze zachter. De mix van amandel, amaretto, kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs past bovendien perfect bij de nootachtige smaak van Vin Santo. Een topper tijdens het kerstdiner!

Cantuccini - heerlijk met Vin Santo

Wat heb je nodig?

·         100 gram amandelen, nog niet ontveld

·         125 gram bloem

·         1 theelepel bakpoeder

·         125 gram fijne kristalsuiker

·         1 zakje vanillesuiker

·         1 theelepel vloeibare honing

·         1 mespuntje zout

·         1 groot ei

·         1 eierdooier, losgeklopt

 

Hak de amandelen grof. Kneed een deeg van de bloem, het bakpoeder, de kristalsuiker, de vanillesuiker, de honing, het zout en het ei.
Meng er de gehakte amandelen doorheen.
Rol vier lange, dunne staven van het deeg. Leg deze op een groot vel bakpapier op een bakplaat en druk ze een beetje aan. Bestrijk de staven met een beetje eigeel. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160 ºC en bak ze twintig minuten.

Haal de plaat na deze tijd uit de oven en snijd de staven direct in schuine stukjes. Dit moet je wel binnen een tot twee minuten doen, aangezien de staven anders te hard zijn om ze nog in stukken
te snijden.
Draai in de tussentijd de temperatuur van de oven terug naar 130 ºC. Bak de koekjes in circa vijftien minuten goudbruin en knapperig. Je kunt de cantuccini het best in een afgesloten blik bewaren.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044