Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Autorondreis Toscane

Het combineren van verschillende agriturismi is een goede manier om Toscane te ontdekken. Als u daarbij kiest voor agriturismi waar Toscane in de vorm van belevenissen een extra dimensie krijgt, heeft u zelfs de perfecte combinatie!

Autorondreis Toscane

Een reis met verblijf in wee of drie verschillende locaties is al voldoende om de verschillende aspecten van Toscane te ontdekken. Een autorondreis door Toscane, ontspannen en op het gemak. Tijdens deze reis kunt u natuurlijk zelf uw dagen indelen, met tips van ons. Maar u kunt ook de verschillende belevenissen die ter plaatse georganiseerd worden direct vastleggen, voor net dat beetje extra vakantie voorpret. Uitgelicht één van onze bijzondere samengestelde combinaties, waar beleven centraal staat:

Het schilderachtige noorden & de bewaarde schatten van Siena


1: 'Schilderachtig’ Tavernelle, Massa Carrara, Noord-Toscane

- Paradijs voor wandelaars, fietsers, fotografen en natuurliefhebbers
- Authentieke sfeervolle locatie met zwembad
- Toscaanse appartementen met vaatwasser en Wi-Fi
- Restaurant op loopafstand
 

 

 

 



Uw verblijf: Palazzo del Duca is een bijzonder, authentiek herenhuis gelegen in het centrum van Tavernelle, één van de oudste dorpjes in de regio Lunigiana in de provincie Massa Carrara. Lunigiana is een prachtige, nog vrij onondekte streek in het noordelijkste puntje van Toscane maar biedt alles voor een geweldige vakantie. Het heeft bergen (Apuaanse Alpen en de Appenijnen), een mild klimaat, mooie zandstranden (Marina di Massa, Marinella), veel geschiedenis in de vorm van romaanse ruïnes, kastelen, kerken en oude paleizen èn is niet ver van Cinque Terre.

Lunigiana is een paradijs voor wandelaars, fotografen en levensgenieters. Vanwege haar gevarieerde landschap zijn er hier veel activiteiten die u kunt ondernemen. Zoals genoemd vindt u overal wandelpaden en mountainbike tracks. U kunt zwemmen in heldere rivierbeddingen bijv. bij Licciana en Pontremoli. Een bezoek aan de kustplaats La Spezia is een mooie stad om te bezoeken en natuurlijk ook de 5 beroemde, mooie vissersdorpjes van de Cinque Terre. Uiteraard kunt u ook dagtrips maken naar Florence, Lucca, Pisa.

 
Optionele belevenissen tegen betaling ter plaatse:
l'Arte del cucinare. (De kunst van het koken). Een Toscaanse kookcursus met wijnles.
Dagtrip Wijngebied Colli di Luni e Cinque terre (inclusief bezoek 2 wijnkantines met proeverij, typisch
  Toscaanse lunch en wandeling over de ‘Via dell'Amore’.)
Fiets- of wandeltour (georganiseerd) of fiets- en wandelroutes (zelf op pad).
 


2: Culturele historie verscholen in de heuvels van Siena

- Perfecte combinatie van het Toscaanse binnenland beleven tijdens een citytrip
- Verblijf in historische agriturismo met zwembad
- Typisch Toscaanse apppartementen en sfeerkamers
- Ontbijtmogelijkheid
- Restaurant (diner op aanvraag)
- Landgoed met wijngaarden en Italiaanse tuin
- Historische grot met kerkers onder het kasteel
 



 
 
 
 
 
 


De Agriturismo:
Op slechts twee kilometer van Siena leidt een weg met cipressen u naar.. het kasteel van de Graaf en zijn familie ‘Fumi Cambi Gado'. Vandaag de dag een betoverende agriturismo, die wordt omringd door een historisch landgoed van 44 hectare. Met bovendien ook nog een prachtig panoramisch uitzicht over Siena.
 
Deze rustige agriturismo ligt op slechts 2 kilometer van het centrum van Siena. De stad van de smalle straatjes en vele pleinen, waaronder natuurlijk de bekendste ‘Piazza del Campo’. Achter de stadsmuren duiken de groene heuvels van Siena op, waar de natuur en historie hun verhaal verteld.
Lees alles over Castel di Pugna en bekijk de foto’s.
 
Optionele belevenissen tegen betaling ter plaatse:
Een rondleiding met een interessante geschiedenisles en wijnproeverij over het landgoed van de Graaf is een belevenis voor de hele familie. De graaf en zijn familie nemen u mee terug in de tijd, door de Italiaanse tuin, de wijn- en olijfgaarden, de wijnkantine en natuurlijk de historische wijnkelder. Uiteraard worden er wijnen geproefd met lokale producten en olijfolie. Een rondleiding zonder proeverij is gratis voor alle gasten van deze gastvrije agriturismo vlakbij Siena!
Een excursie te paard vanaf Agriturismo Castel di Pugna door de groene heuvels van de ‘Val di Chiana’.
- Een cursus Italiaans in het centrum van Siena. De cursus wordt aangepast op uw niveau en de duur van uw verblijf.
Vespa dagexcursie vanuit het centrum van Siena.
Dag busexcursie San Gimignano, Siena & Chianti vanuit het centrum van Siena.
 

Uiteraard kan bovenstaande combinatie ook omgedraaid worden. In Juli en augustus wordt de combinatie per week gemaakt, met de aankomst- en vertrekdag op zaterdag. Tijdens de andere maanden kan het aantal dagen zelf worden samengesteld met een minimum van 3 nachten.


Een indruk gekregen van de mogelijkheden, maar heeft u andere interesses? Mail ons met uw wensen en we selecteren de accommodaties geschikt voor uw persoonlijke Toscane beleving.


Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044