Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Toscane in de winter: wintersport in de Apennijnen

Middenin de bergen, tussen appelbomen geniet men van het fenomenale uitzicht tijdens een actieve wintersport in de Italiaanse Apennijnen. Verblijf in een authentieke, luxe agriturismo in Toscane met de skipiste om de hoek. De Pistoiese bergen, de berg Monte Cimone en Corno alle Scale zijn uit handen gebleven van het massa toerisme en zorgen in de winter voor in totaal 146 km skipiste plezier.

Beleef Toscane in de winter: wintersport in de Apennijnen

Een alternatief voor een piste hotel, beleef de Toscaanse wintersport Italian style in een romantische Toscaanse agriturismo. Een vrij onontdekte wintersportbestemming voor toeristen, beleef de wintersport dus echt tussen de Italianen. De dichtstbijzijnde skipiste ligt al op 10 km in Doganaccia, op de grens van Toscane en Emilia Romana. Op slechts enkele kilometers van deze wintersportbestemming kan men ook sneeuwwandelen met "ciaspole" (sneeuwwandelschoenen).
Wintersport in Toscane

De Montagna pistoiese is zonder twijfel hét natuur- en wintersportgebied om te bezoeken in Noord-Toscane en begint al op 4 kilometer van de agriturismo. De eerste piste ligt op 10 kilometer. Dit natuurgebied omvat de bergen van Abetone (hoogste punt 1388 meter), Cutigliano, Doganaccia, Marliana, Piteglio, Sambuca Pistoiese, San Marcello Pistoiese, Pescia, Montale en Pistoia. In het voorjaar, de zomer en het najaar wandelroutes naar hartenlust, een geliefde berg voor trekking en Nordic walking. Op sommige plekken zijn microklimaten ontstaan, waardoor er een enorme diversiteit aan fauna te vinden is. Onder andere lijsters, Vlaamse gaaien, marmotten, herten, reeën, wilde zwijnen, marters, vleermuizen en wolven zijn er in het wild te vinden. In de winter telt deze berg 60 km aan pistes zowel voor beginnende als gevorderde skiër. Mail ons na boeking voor uitgebreide skipiste informatie. Voor de jongeren die na een dagje skiën nog wel energie over hebben voor de après ski, is Abetone dé plek om een après ski bar in te duiken.

Monte Cimone ligt net over de grens in Emilia Romagna en is zowel een populaire spot voor een hike vakantie als een wintersport vakantie in Italië. Met een hoogte van 2165 meter is dit de hoogste berg van de Italiaanse Apennijnen en met 50 km aan piste en een snowboardpark een geliefde wintersportbestemming. 

Corno alle Scale (Emiglia Romagna), biedt 36 km aan piste en bereikt een hoogte van 1945 meter. Een prachtige berg met waanzinnige vergezichten.

Skiën in Italië

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044