Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Giro d'Italia 2021

Dit weekend gaat de 104e editie van de Giro d’Italia van start. In deze blog lichten wij een aantal etappes uit. Want deze etappes liggen bij leuke bestemmingen voor een vakantie naar Italië.

Giro d'Italia 2021

Dit weekend gaat de 104e editie van de Giro d’Italia van start. De Giro d'Italia is een van 's werelds grootste wielerrondes en gaat aanstaande zaterdag 8 mei van start in Turijn. De finish van de Giro vindt plaats op 30 mei in Milaan. In deze blog lichten wij er een aantal etappes uit. Want deze etappes liggen bij leuke bestemmingen voor een vakantie naar Italië.

Het paradijs voor de fijnproevers, Piemonte

Turijn, de hoofdstad van de regio Piemonte is gelegen aan de voet van de Alpen. Turijn is een heerlijke stad voor een citytrip of een dagje uit. De voormalige hoofdstad van Italië ademt nog steeds een koninklijke sfeer uit. Wie aan Turijn denkt, denkt aan FIAT. Deze autofabriek, die van groot belang is geweest op de ontwikkeling van de stad is nog steeds te bezoeken. Een andere tip is het Egyptisch Museum, waar - buiten Egypte -  de grootste collectie Egyptische juwelen en mummies te vinden zijn. Daarnaast staat Piemonte, en dus ook Turijn bekend als het paradijs voor de fijnproever: ‘il paradiso dei buongustai’. De chocolade uit Turijn, de truffels uit Alba en wijnen als de Barbaresco, Barbera en Barolo doen deze bijnaam eer aan!

Turijn

Stad van de honderd Torens     

In de zesde etappe van de Giro d’Italia 2021 wordt Le Marche doorkruist. Deze 160 km lange heuvelrit begint bij de Grotten di Frasassi, een van de bekendste bezienswaardigheden van de regio. In de grotten is een 1,5 km lange route uitgezet. Waarbij je de grotten die gevuld zijn met stalagmieten en stalactieten ontdekt. Op de website van de Grotte di Frasassi vindt je alle informatie voor je bezoek. Vanuit de Grotte di Frasassi fietsen de renners onder andere langs Gualdo en Castelluccio om vervolgens te finishen in Ascoli. Ascoli wordt ook wel 'de stad van de honderd torens’ genoemd, niet zo gek want de stad heeft maarliefst 27 kerken. In de stad vindt je veel barokke, maar ook gotische bouwwerken die opgetrokken zijn uit lichte kalksteen. Velen vinden dit een van de mooiste steden in Le Marche. Bovendien heb je vanuit de oude straatjes een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Ascoli Piceno
Bron: Facebook Ascioli Piceno

Vino di Montalcino

Na de eerste rustdag op 18 mei vervolgen de renners hun reis met een heuvelrit van Perugia naar Montalcino. Al eeuwenlang staat het heuvelgebied rond Montalcino bekend als een goed wijngebied: de Val d’Orcia. Al sinds de Middeleeuwen worden hier druiven geoogst om er vervolgens wijn van te maken. De bekendste wijn uit de regio is de Brunello di Montalcino. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese druiven en hebben een verplichte houtrijping van 3,5 jaar. Hierna duurt het zo’n tien jaar voordat hij helemaal op dronk is. In het gebied rond Montalcino worden nog vele andere wijnen gemaakt, je leest er alles over in deze blog. Vanuit de Val d’Orcia vervolgen de renners hun tour naar de Chianti. Hier vindt je onze Giro tips voor het Chianti gebied!

MontalcinoBron: www.montalcino.net

Lago Maggiore

Aan het einde van de Giro doen de renners het Lago Maggiore aan. Het startpunt van deze etappe ligt in Verbania aan de rand van het Lago Maggiore. Verbania straalt met zijn prachtige villa’s met enorme tuinen een en al allure uit. Bijvoorbeeld Villa Taranto, heerlijk om hier weg te dwalen!  In Verbana wandel je langs de mooie meerpromenade en kan je de ferry nemen. Rondom het meer liggen vele dorpjes en wij raden je aan om niet met de auto maar met de ferry langs de dorpjes te gaan.
Daarnaast zijn er ook drie eilanden in het Lago Maggiore gelegen, waaronder Isola Bella. Tijdens je bezoek aan het Lago Maggiore mag een bezoek aan dit eiland niet ontbreken. Isola Bella is in privé bezit van de familie Borromeo. Zij bouwden een kasteel op het eiland met een gigantische tuin. Het kasteel en de omliggende tuin zijn toegankelijk voor bezoekers.

Tritt Verblijftip:  Villa Bernardino aan het Lago Maggiore! 

Isola Bella

Duomo van Milaan

De eindstreep is in zicht, en nergens minder dan op het plein voor de Duomo van Milaan vindt de finish van deze Giro plaats! Milaan is een paradijs voor wie graag cultuur snuift, maar is ook de shopliefhebber kan hier zijn of haar hart ophalen. Beklim het dak van de Duomo (boek hier je tickets met snelle toegang), treed in de voetsporten van Leonardo Da Vinci of breng een bezoek aan het San Siro stadion. Sportievelingen ontdekken Milaan op de fiets. Een van de mooiste routes gaat langs de Navigli, via een van de hipste wijken van de stad naar een prachtig natuurgebied. Een passender einde voor deze Giro door Italië is er niet!

Duomo di Milano

Giro di Brabant

Kan je niet langer wachten en wil jij ook een bellissimo fietsroute beleven? Wij tippen “de ronde van Italië” in Noord-Brabant! De uitgestippelde route vind je hier.

Meer informatie over de Giro d’Italia 2021 vind je op de officiële website.

Bekijk hier al onze vakantiewoningen in Italië! Meer weten, mail ons.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044