Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Giro d’ Italia doet Sardinië aan!

Fietsliefhebbers die plannen hebben om komend voorjaar Sardinië te bezoeken, kunnen hun hart ophalen. De befaamde wielerklassieker Giro d’ Italia start namelijk op het eiland! - start 5 mei 2017

Giro d’ Italia doet Sardinië aan!

Giro d' Italia 

Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor de Giro d’ Italia: de race viert dan zijn honderdste verjaardag. Ter verhoging van de feestvreugde besloot de organisatie daarom zoveel mogelijk verschillende delen van Italië bij het tourprogramma te betrekken, waaronder ook de eilanden Sicilie èn Sardinië. Op 5 mei starten de renners in Alghero, gelegen aan de westkust van Sardinië, in de provincie Sassari en openen daarmee de 100ste Giro d' Italia ( 5 mei - 28 mei). Daarmee is het de derde keer dat de Giro Sardinië aandoet. In totaal zijn er drie etappes die worden verreden op Sardinië. Die routes zijn als volgt:

Giro d' Italia - Eerste etappe

Deze etappe van 203 kilometer op vrijdag 5 mei gaat van Alghero (provincie Sassari) naar Olbia. Het parcours zit vol klimmetjes en afdalingen. Aan het einde bedwingen de renners de San Pantaleo, met op sommige stukken een hellingsgraad van 8 procent, een steile klim over 5 km. San Pantaleo is ook de naam van het dorpje wat hier gelegen is. Het is een pittoresk bergdorpje gelegen in het hart van de Costa Smeralda met een centraal pleintje met verschillende winkeltjes, ateliers en restaurantjes. Na San Pantaleo moeten de renners nog ca. 20 km afleggen om in Olbia te finishen. 

      

Bekijk de video voor een impressie.  

Giro d' Italia - Tweede etappe

De tweede dag gaat de route van Olbia naar Tortolì (provincie Ogliastra), over 208 kilometer. De tocht begint in het fraaie achterland van Nuoro, waarna er drie grote beklimmingen volgen. De laatste 50 kilometer gaat juist bergafwaarts, waardoor deze dag waarschijnlijk eindigt met een massasprint. Het kustgedeelte bij Tortoli, waartoe ook Arbatax behoort wordt gekenmerkt door de roze-rode bijzondere rotsformaties. 

Bekijk het parcours van de tweede etappe video.

Giro d' Italia - Derde etappe

Het Sardijnse deel van de Giro d' Italia wordt afgesloten op 7 mei in de hoofdstad Cagliari, waar de renners naartoe rijden vanuit Tortolì. Dit is een relatief korte route van 148 kilometer. Een dag om even op adem te komen dankzij het vrijwel vlakke parcours. De finish is dan ook op vlak terrein, midden in Cagliari.

Video

Wilt u de Giro d’ Italia meebeleven op Sardinië en combineren met een stedentrip of vakantie? Wij bieden diverse fijne accommodaties aan op Sardinië  en in de buurt van het parcours. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, sardinie@tritt.nl. Liever zelf (een gedeelte) van de route rijden? Ook dat behoort tot de mogelijkheden, lees meer over fietsen en mountainbiken op Sardinie op onze website.  

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044